Bröllopsberättelsen - Ur min synvinkel

2008-09-30 @ 18:38:18



27 september 2008. Dagen då min söta kusin Kristin skall äkta sin Dan. Då jag erbjudit mig att föreviga deras dag med min kamera (huga).

Jag och min finklädda familj kom fram till Curt & Yvonnes trädgård, där vigsel och fest skulle äga rum, ungefär 10 minuter innan vigseln skall starta. Får genast stora skälvan, för jag inser att jag glömt bröllopspresenten hemma!!!
Skit! Får skicka hem sambon efter den.... =D.

Jag börjar fota lite gäster, men har tokfel iställning på kameran ser jag dagen efter... Korten är överexponerade.

Vinden. Suck. Om man tänker på hur fina vi var i håret allihopa, så var det katastrofalt mycket vind!!! Tältet höll på att blåsa bort, så vi fick sonika plocka ned de fina ljuskronorna ur tältet, bära in allt porslin samt bord och stolar.

Vigseln och festen hölls inomhus.

Vigseln var över på några minuter. "Tager du, tager du" osv. *ler*. Direkt efter kom bruden på att hon glömt bröllopsbuketten, haha. Vi skrattade gott och blåste såpbubblor på det nygifta paret Haglund.

Strax startades grillarna upp. Det skulle bjudas på grillspett med kyckling, fläskkött och hjort, samt bulgur, såser och sallad. Jummyt värre!! Precis i brudparets stil.

Efter maten var det dax för tipspromenad med frågor om brudparet. Trodde jag kunde nästan alla svar, men fick 7 av 11.... =(. Den som vann var gammelmormor Elsa. Hon vann ett giganormt ljus, ett sånt där med tre vekar ni vet. Grattis!!

Efter detta bjöds det på bröllopstårta i tre våningar. Dock blev ungefär en och en halv våning över.... Vi var visst små i fikat vi gäster, hihi.

Sedan dukades det bort och det bjöds på bröllopsvals. Curly Sue, med Takida. Dan och Kristin kramades och myste under dansen, sedan var det fler som slöt upp. Dock var det sämre uppslutning senare.... De flesta gäster stog och satt överallt annars och pratade och hade mysigt med vin och öl.
Själv fotade jag för glatta livet hela tiden!!!! Och eftersom min älskling Johan skulle upp halv 5 nästa morgon för att åka till jobbet, så tackade vi för oss vid halv elva ungefär.

Efter det har jag hört rykten om att karaoken tog fart och att brudparet begav sig iväg strax efter tre...... Då hade det gastats mycket och länge på nedervåningen.. hihi.

Igår var jag hemma hos brudparet och visade bilderna. De verkade vara nöjda. Och snart kommer jag att skicka över en CD med alla bilder till dom, men före det har jag lite att göra med en del bilder, som lite korrigering och sånt... =).
Fler CD.s med bilder är beställda av brudparets föräldrar bla. Så jag ska bränna ut några stycken. Undrar just hur många bilder jag får plats med på en skiva....
Nåja. Det tar jag senare!!

Och strax skall en bild publiceras i tidningen. Fick jag välja skulle jag ta den här, men tror att brudparet har en annan bild i åtanke...

Så, detta är min historia om denna dag! Frågar du brudparet så kommer de ha en heeelt annan story att berätta... =)

Brudparet var underbart vackra denna dag! Alla var glada, barnen sprang omkring, maten var underbar och det var kul att träffa så många släktingar och ingifta som jag inte träffat på länge.

Jag är glad att jag fick vara med och dela denna dag med er och jag är glad att jag fick förtroendet att fota det åt er! Dock hann vi inte med allt jag hade velat, men man kan inte få allt... Ni fick ju varann och det var viktigast!!!

Kramen till er!!


Carpe Diem


  Telefonsamtal

2008-09-30 @ 17:20:03



Idag ringde min underbara vän Jessica!!! Ända från USA. Vi har inte talats vid på över en månad eller nåt. Olidligt!!!

Allt var bra med dom, lite för varmt (30 grader), billigt att handla och hennes Älskling har brutit tån... =(. Men de har det kanonbra och vet inte riktigt när de kommer hemover. Ev i november, ev never..... Okej, stannar dom, så får väl min familj en anledning till att åka över till USA....

Inte fel. Men ändå fel. Vill ju ha henne hemma, så vi kan söla, fika, promenera, dricka vin, spela wii, dela hemlisar.... =D

Kram vännen!! Saknar dig!!


Carpe Diem


  Efter nattens bravader...

2008-09-30 @ 14:17:52



Försökte jag ta en tupplur nu ihop med Joline.

Icke sa Nicke!!

Först la jag mig.
Då ringde telefonen.
Sen la jag mig ingen.
Och efter en stund så ringde telefonen igen.

Givetvis hade jag inte hunnit somna.

Är väl inte trött då.....


Carpe Diem


  Tävling hos Erika

2008-09-30 @ 10:11:28





Jag är med i utlottningen av Daniel Powters HÄRLIGA album Under the Radar inne på Härligheter enligt Erika. Tävlingen sker i samarbete med Warner Music. Var med du också!


Carpe Diem


  Att sova, eller inte sova. Det är frågan!

2008-09-30 @ 08:33:47



Suck.

Jaa. Undrar just hur jag sov innan lillskruttan kom till världen... Ja, de sista veckorna innan förlossningen sov jag ju tre timmar per natt, men lite för det då.... Suck.

Nu är hon förjäklig det lilla trollet!! Inatt tror jag att hon hållt mig vaken mellan 1 och 5. Nåja, hon somnade ju om då och då, men för mig så tar det ju ett tag att somna om, så jag fick vara vaken läääänge.... suck.
Undrar just när hon ska sluta med det här. Jag ska börja jobba på måndag och känner att jag måste lägga mig vid åtta för att kunna orka ta mig till jobbet och orka jobba.

Det går väl över.



Tell me when.


Carpe Diem


  Fototriss ~ Mjukt

2008-09-29 @ 20:57:06



Åh! Äntligen dax igen!

Idag är temat MJUKT. Jag valde några mjukt fotade blommor. Hoppas du gillar dom! =)


Carpe Diem


  1 vecka kvar!!!

2008-09-29 @ 10:26:05



Idag govänner, är det bara en vecka till som jag är mammaledig. Fy så trist!! Vill ju vara hemma hela livet med min lilla skrutta..... =) Men det går ju inte....
Ska bli kul att börja jobba med på sitt sätt, äta matlåda själv och umgås med vuxna mycket mer än nu. =)

Och givetvis kommer denna sista vecka gå fort som fan!!!


Carpe Diem


  Sådär!

2008-09-28 @ 12:23:21



Nu är det dagen efter bröllopet. Och bilderna är sådär. Okej. Nåja, de duger. Men jag är ju inte proffs så vad förväntade jag mig??? =) Men det blev många fina kort och så kan man ju Photoshoppa bort oönskade väggsnuttar och händer osv. (piuh).
Men detta kommer ta tid. Tog över 300 bilder, har slängt en del så just nu finns det 317 st kvar att gå genom.... Det kommer nog kastas en hel del till. Men detta måste jag sitta i lugn och ro och göra...

En liten historia om dagen kommer inom kort.

Nu ska jag åka till återvinningsstationen med glas och sånt, sen handla lite och sen är det lunchdax!


Publicerar en fin bild på brudparet. =D


Carpe Diem


  Idag är det bröllopsdag!!!!

2008-09-27 @ 08:21:04



Idag är dagen D här! Min kusin Kristin skall gifta sig med sin Dan.

Nu är jag nervös..... måste tvätta håret, är allt packat till kameran, kan jag ha grå kläder och bruna skor, va ska lillskruttan egentligen ha på sig, hinner vi dit då Johan är hemma halv tre och det börjar tre, kommer jag orka hela eftermiddagen/kvällen...... *hispig*
Hoppas verkligen inte det blir regn oxå, för det ser lite trist ut just nu....

***

Igår var datorn ockuperad av Nathalie hela eftermiddagen och kvällen. Själv var jag på stan och kikade lite. Träffade både min ena bror och min syster. Hade sällis av Johans brorssons sambo och deras lilla Saga. Vi hade en trevlig liten affärsrunda =).

Sen åkte jag till vårdcentralen i går kväll. Nu var det 4:e dagen jag mår illa och har jätteont bak i ryggen. Som gallstensanfall ungefär. Men hela gallan har jag ju opererat bort...
Proverna visade ingen urinvägsinfektion iaf. Om det är njursten så borde jag haft ont när han slog mig (??) på ett visst ställe, men icke. Inte var jag gravid heller (Stort jävla PIUH!!!!).
Så idag skall jag hämta ut några tabletter som ev kan hjälpa mig OM det är lite njursten. Men jag tog en i går och den hjälpte inte, så jag hoppas inte för mycket....

Så ja. Nu var det slutgnällt för en stund. Nu skall jag tvätta håret så det hinner torka till i eftermiddag och ev kanske jag kan få till en frissa oxå.

Kram på er!!


Carpe Diem


  GRATTIS vår älskade dotter!!!

2008-09-25 @ 21:16:48



Idag fyller vår äldsta dotter Nathalie hela 12 år!!!

Grattis älskade underbara dotter!!!



Vi älskar dig!!!


Tack alla som kom och grattade och tack för alla presenter!!


Carpe Diem


  En tur till IKEA & Andra butiker

2008-09-24 @ 08:33:20



Tassar till möbler
Spegel
Ramar
Spärrar till lådorna i köket
Vattenrör
Fästen till vattenrören
Blandare * 3
Handtag till 2 innerdörrar
Dusch-handtag
Toasits
Blocksljus
Batterier
Halkskydd till badkaret
Presentpapper
Hålmall
Tavellist
Glödlampor


Säkert något mer jag inte skrivit upp.... =D


Ha en bra dag ni med! Idag skall hela badrummet in och ställas på plats. Hoppas jag....



Carpe Diem


  Byggställning

2008-09-23 @ 21:23:41



Nu är den på plats: Byggställningen.


Inte kan man väl hålla på med ett enda projekt.. Nej då!!! Vi gör om badrum och byter panel och tilläggsisolerar samtidigt...=)


Huset kommer bli äggskal och knutar och sånt är inte bestämt än.... Vi har provburkar i källaren och måste bestämma oss snart.

Som tack för hjälpen fick min käre bror korvstroganoff och makaroner!!!! Att vi sen kommer komma med smörgåstårta, DET får bli en överraskning!!   ;-)



Carpe Diem


  Badrum

2008-09-23 @ 15:26:40



Nu är badrummet kaklat och klinkat (säger man så??). Gud så skönt!!! Det tog ett tag att få det rent idag... Fy fan, det är jobbigt att få plattorna rena och fina. Men nu är det gjort.

Nu ska vi iväg och hämta hem en byggställning så Johan kan hamra fast ny panel på ena gaveln, som jag målat i källaren ni vet.

Här ser ni hur det ser ut där dush-hörnan ska vara.

Här ser ni vårt badrum. I vårt vardagsrum alltså..... =D

Men innan torsdag ska det vara rent här!!! Då fyller Nathalie 12 år och då har vi kalas.



*fingers crossed....*


Carpe Diem


  Fototriss ~ Kroppsdelar

2008-09-21 @ 22:04:17



Jaha.
Då var det söndag och ännu en Fototriss. Kan ju inte missa det!!!

Idag är det kroppsdelar, och jag delar med mig av några från min lilla plutta.
Liten nybadad armbåge
Gossiga tår i lektagen
En liten blöjjrumpa


Carpe Diem


  Nu är jag klar!!!

2008-09-21 @ 09:32:38



Har  Ä N T L I G E N  lyckats att få reklamen i egen kolumn!! Har hållt på i flera veckor.....


Men skam den som ger sig!! =D


Tack J för din hjälp!!!!!


Carpe Diem


  Kallt??

2008-09-21 @ 08:25:44



Termometern vi har som visar inne och utetemperatur vill inte visa utetempen...

Bergvärmepumpen har slagit på elementen...


Betyder det att det är kallt??


Carpe Diem


  Friday Colours

2008-09-20 @ 20:37:11



Ojjdå!
Är lite sen med mitt bidrag... =D

Men. Då jag inte har någon bild med guld på, så kommer är ett foto på min ena
GULD-klimp istället!!!! Hoppas det är okej.... *ler*


Trevlig helg på er!!!


Carpe Diem


  Ikväll

2008-09-20 @ 17:08:38



Bliré nog pizza.... Johan jobbar natt och då brukar dom köpa pizza på lördagskvällen. Ibland kör han hem pizza åt mig och Nathalie oxå....

Frågan är bara om jag vill ha pizza ikväll???


Förrförra gången han körde hem pizza fick han fortkörningsböter på 2000 spänn.


Kanske vill jag bara göra korv i bröd....


Carpe Diem


  Reklam

2008-09-20 @ 08:37:42



Som ni sett så har jag ju reklam på min blogg.

Tänkte tjäna en hacka.

Men det är inte många som klickar på dom.... =(


Förutom på Telge Energi, där har jag tjänat en del!! Förmodligen för att du som skaffar Telge OCKSÅ kommer tjäna en hel del!!!


Carpe Diem


  Doplöv

2008-09-20 @ 08:34:56



Idag ska vi till kyrkan och hämta Jolines Doplöv som sattes upp i ett träd där när hon döptes.

Lite fika och en present... Jaja. Är inte helt gudaktig så att säga, men detta gör vi förståsses!!


Carpe Diem


  Jag vann!!!

2008-09-19 @ 20:51:39



Ja. Eller hur ska man säga... Jag berättade om mitt kejsarsnitt och när vi var på vändningsförsök med Joline på Liberos hemsida för ett tag sedan.

Och mina berättelser blev uttagna att tryckas i en bok!!!! Fy fan va coolt!! Här nere är mailet jag fick idag:

Hej!

Här kommer goda nyheter, du är en av de författare som juryn valt att medverka i boken Alla väntar barn. Av 278 författare och 515 berättelser har vi valt dina ord om hur det är att vänta och föda barn. Stort grattis!

Att redigera, alltså att sätta ihop boken Alla väntar barn, har varit jättekul och spännande. Alla texter som har plockats ut har gåtts igenom. Vi har tittat efter bland annat stavfel, skrivit ut förkortningar, ändrat vissa formuleringar och kortat för att framför allt få plats med så många texter som möjligt. Dessutom har vi ibland ändrat tempus, delat upp och flyttat texter. Allt detta för att en bok som man läser från pärm till pärm skiljer sig från webben.
Alla väntar barn kommer att innehålla över 85 debutanter och presenteras i samband med bokmässan i Göteborg den 25-28 september. Den kommer att kosta 149 kronor och beställs på Vulkan.se. Boken säljs utan vinstintresse för Libero. Istället går 20 kr per såld bok till Röda Korsets kampanj Rädda mammorna.


Det här är ju skitkul ju! Måste definitivt köpa mig ett eget ex av den boken!!


Carpe Diem


  Måla

2008-09-19 @ 12:30:57



Skulle bara kika in och säga att nu går jag ned i garaget och målar de sista 21 brädorna.

Sen laddar jag upp 21 nya i kväll....


Carpe Diem


  Sjuka igen...

2008-09-19 @ 09:25:31



Skulle fota bröllopsringarna idag.


Men barnen hade blivit förkylda... Igen. Krakarna. Dom är sjuka jämt de där barnen, och det är inte kul för någon i familjen.


Carpe Diem


  Snart 12 år

2008-09-19 @ 09:23:08



Om några dagar är det kalas igen. Då i vårt eget hus!! =)

Nathalie fyller 12 år. Jösses! Var har tiden tagit vägen???


Häromveckan fick hon en för tidig present, nämligen en gitarr med fodral till. Det vvet hon.

I morse sa hon: Säg till när jag ska till farmor efter skolan, så ni kan handla presenter åt mig.

QUE??

Men du gumman. Du har ju fått gitarren vet du. Och sen har vi handlat klart  dina presenter. Kanske. Säger jag finurligt....

Tror faktisk vi är klara... Om inte Pappa Johan kommer dragandes med sitt: - Men tror du vi köpt tillräckligt?? Ska vi inte köpa det & det oxå???

Suck.

Får hindra honom - igen. Vi är ju inte gjorda av pengar precis....


Carpe Diem


  Energi???

2008-09-18 @ 22:18:32



Var kom energin ifrån undrar jag....

Har rensat min garderob.... Bara sådär... Skulle egentligen bara hänga in nytvättat.... =)



Carpe Diem


  Thursday Challenge ~ Plant

2008-09-18 @ 21:21:57




Todays Challenge is Plants. And I love it!!!


Carpe Diem


  Nya kläder

2008-09-18 @ 20:24:38



Ni vet, vi ska ju på bröllop snart.

Dotern behöver nya kläder. Så idag åker vi till stan för att köpa KLÄNNINGEN som Nathalie talat om i några veckor... Vi hittar den, provar den och hittar en kofta som passar (bröllop utomhus i september). Går till kassan och ska betala.

inser jag att min älskade dotter har köpt en likadan klänningsom bruden skall ha (nearly) !!!!


Men alltså! Va fan!! Suck.

Smsar blivande bruden och ber henne bjuda på kaffe.... *flin*

När vi kommer dit så visar jag vad vi inhandlat. Frågar lite rart om det är okej (och du får säga nejjj vet du!!!) att Nathalie har denna klänning på bröllopet... Visar stolt upp inköpet....

Bruden säger: Det är okej, ha den du!

Och en stoooor bautasten faller från min dotters hjärta!!


Tack Kristin.


Carpe Diem


  Sen undrar jag

2008-09-17 @ 13:43:12





Varför flyger det en helikopter här för tredje dagen i rad?????


Carpe Diem


  Ligga i....

2008-09-17 @ 13:42:46



Igår:
Grundmålade jag 21 brädor till panelen
Satte ihop skåpen vi ska ha i badrummet
Dammsög bilen
Hängde tvätt
Dushade Joline
Lagade mat


Idag har jag:

Grundmålat 21 brädor till panelen
Cyklat i 20 minuter för att komma fram och hämta hem bilen
Plockat i och ur diskmaskinen
En tvättmaskin rullar och går nu
Lagat spagetti och köttfärssås


Kvar är:
Köpa täckfärg till brädorna
Köpa present
Åka på kalas



Imorron:
Hälsa på hos dagmamman
Täckmåla 21 brädor

När de 21 torkat, så ska de skifta plats med 21 nya, som ska täckmålas
Fota bröllopsringarna (om jag hinner)


Carpe Diem


  Promenad * två

2008-09-16 @ 21:09:38



Idag har jag och min lillasyster varit på promenad. Hon har slutat sin mammaledighet nyligen plus att vi jobbar grannar. Så snart när jag börjat jobba, så kan vi ge oss ut på luncherna och promenera en stund. Gött!! Slipper man tänka på det sen när man kommer hem från jobbet. =D.

Sen har Joline börjat promenera!! Jädrar i min låda!!
Idag gick hon från hallen och in i vardagsrummet, närmare 20 steg tror jag!! Helt makalöst!! Hon ser ju stupfull ut och välter i sidled titt som tätt. Men, som man säger: Alla är vi barn i början =D.

Så snart kommer man väl få jaga livet ur sig..... =(.


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0