: Ojj va tiden går!! :

2012-08-28 @ 18:19:05Nu är det officiellt.
 
 
Tonåringen får börja övningsköra.
 
Suck.
Hjälp.
Var är min bäbis????
 
 
Måste boka kurs åt familjen så hon kan köra med oss båda.... suck. Nervös. Redan...


Carpe Diem


  : Fototriss :

2012-08-27 @ 20:18:13 
Här är min triss.
 
Guuu så länge sen det var jag var med i fototriss. Men nu blev jag sugen igen =)
Temat är kul denna vecka: Stenigt

Jag har valt svartvita bilder denna gång, alla från Gotland. Där det är stenigt. I olika former.
Håll till godo!
 


Carpe Diem


  : Regn, Trist dag... :

2012-08-26 @ 18:31:45Idag är en tristdag. Sån där; Jag känner inte för att göra nåt-dag.... Alltså har jag inte gjort nåt....
Bara tömt diskmaskinen. Fyllt den igen. Tvättat två snabbtvättar med eld/grilldoftande kläder. Hängt dom. Borstat tänderna. =). Gjort lite kaffi och druckit. Handlat i två affärer.Uppdaterat och moderniserat (?) bloggen (http://fotolia.blogg.se). Surfat. Värm mat i micron till lunch. Kollat på maken när han gjort klart gången på framsidan.

Typ.

En trist dag alltså.


Carpe Diem


  : Lillhjärtat :

2012-08-25 @ 21:52:16 
Ojoj. Denna bild hade jag glömt! Tror storasyster har sminkat lillan =) Sååå fin. Och gissa vilka dancemoves hon gjorde när hon var så här fin oxå... Tyvärr har jag det inte på film men... en liten bildkavalkad =) Fast den får ni inte se =))


Carpe Diem


  : Bröllop. Eller Bröllop? :

2012-08-24 @ 23:41:20Här går vi och planerar ett bröllop för ungefär 1 år sen. Inget stort. Lagom dyrt -eller billigt? Hemligt. Lagom många gäster. Överraskande....
 
Och så finns det såna här bröllop. Som lixom är lite mer.... öh... Överraskande?
 
 


Carpe Diem


  : Brudklänning :

2012-08-24 @ 12:47:20Säljer min oanvända bröllopsklänning i storlek 40. Köpte två, för jag kunde inte bestämma vilken jag skulle ha =) =)
Men det blev den vinröda, som du kan se här.

Den är 134 cm från överkant på klänningslivet, alltså inte de smala axelbanden inräknade, och ned till fållen. Den är vit och i flera laget, köpt på Bonprix.

Till salu för 350 kr. Hör av dig om du är intresserad.


/Rijo


Carpe Diem


  : Dagens blomma :

2012-08-19 @ 22:20:25Här är dagens blomma från vår lilla trädgård =)
 


Carpe Diem


  : En fin blomma :

2012-08-18 @ 09:18:00När vi var i Göteborg sist så var vi i trädgården dom har där och guuu så mycket fint jag såg... Synd bara att man bor i fel zon...
Den här till exempel: Plumbago Auriculata. Vacker som en sommardag! Även kallad Blyblomma.
 
Krukväxt till utplantering på t.ex. terrasser på sommaren. Den trivs bäst i sol eller halvskugga. Blommar med himmelsblå blommor som liknar floxblommor i april-oktober om den har en ljus växtplats och vattnas ganska mycket. På vintern vill den sedan ha en sval växtplats och få sparsamt med vatten.
 


Carpe Diem


  : Världen vänder upp och ned på livet :

2012-08-17 @ 21:37:31Ibland blir inte livet som man tänkt. Här på orten försvann en 16-åring i tisdags och sen dess har frivilliga, Polisen och familjemedlemmar sökt. Inga spår någonstans. Spekulationer om konstiga bilar vid hans hus, någon såg några välta ur ett bylte ur en bil, han har försvunnit tidigare så det är nog ingen fara.... Många saker hör man, men bara en vet sanningen.
Han finns inte med oss mer.
 
Vid en frivillig skallgångskedja i förmiddags så hittades han i skogen. Han hade själv sagt farväl till livet....
 
En liten lapp i fickan sa var ett avskedsmail fanns och det hittades. Han säger där att han inte längre tycker nåt är roligt. Att han känt så sedan 5:e klass. Hejdå, avslutades det med.
 
Jag fick ringa min tonåring på hennes sista dag på sommarjobbet och berätta att hennes vän hittats död. Hon bröt i hop och jag fick åka dit och trösta. Efter lunch med hela familjen så åkte vi till kyrkan så hon fick träffa andra tonåringar i samma situation. Det var en fin stämmning med gråt och skratt där.
Lappen hade familjen lämnat ut för de som ville i kyrkan att läsa. Några tände ljus, andra kramades, det fanns tid för eftertanke och en kopp kaffe.
Underbara medlemmar i den Kyrkan i Österleden. Stooort hjärta till dom.
 
Som förälder får man sig en tankeställare, allteftersom vad min egna lilla familj gick igenom förra sommaren. Att vi vuxna inte alls vet vad som egentligen rör sig i våra barns hjärtan och hjärnor. Trots att de säger att allt är fint o bra och sanningen är det enda som kommer ur dom. Man kan inte så noga veta alltid. Givetvis är det upp till oss vuxna att lära våra barn tala sanning och vara öppna, men de gör inte alltid som vi säger...
Vi försökte säga till vår tonåring idag att vi hoppas att hon nu förstår vår rädsla, när vi inte når henne, just med tanke på förra sommarens tumult. Att vi vet att inte alltid sanningen kommer ur munnen på dom, fast man så gärna vill tro det. Man vill alltid tro att de mår fint de små liven, som vi vuxna skall guida genom livet.
 
Idag vandrar många tankar genom mitt och min mans huvud. Vår dotter har nog fått sig en liten tankeställare själv med. Som hon sa i kyrkan: - Hoppas detta är ett wakeupcall för de som mobbar. Fast. Det ska ju inte behövas ett sånt .... Så sant, så sant.
 
Kramat dina barn idag? Sagt till din mamma och/eller pappa -vi är ju alla någons barn- idag att du Älskar Dom? Har du stannat upp och tänkt vad lyckligt lottad du är? Att inte kanske gnälla över att  man har lite trasiga skor, eller inte fick en pizza idag. Att kanske öppna dina sinnen och tänka på att vi alla är lika, egentligen. Att du kanske inte MÅSTE dammsuga just nu, när ditt barn vill lägga pussel eller berätta nåt som hänt dom idag...
 
Tag vara på livet. Carpe Diem. Lite uttjatat. Men det är sanning i de två fina orden.
 
Kramen till er där ute.


Carpe Diem


  : Infon har kommit :

2012-08-15 @ 19:47:00Nu har jag fått första infon om jobbresan till Budapest. Fifan så kul det ska bli!!! Kort resa ioförsig men. Fredag till måndag. Sååå spännande. 28 september åker vi. Bussen går 03,20 på natten... peck .. Men det får gå ändå =)


Carpe Diem


  : Bröllopp & Bröllop :

2012-08-14 @ 22:01:20Pitt & Jolie köpte ringar för 5 miljoner
Laddar för bröllopet.

Bröllopsnotan tickar på för Hollywoods hetaste brudpar. Nu rapporteras att Brad Pitt och Angelina Jolie smällt i väg nästan 5,5 miljoner kronor – på ringar. De exklusiva vigselringarna har specialbeställts från juveleraren Robert Procop och har bland annat parets bröllopslöften ingraverade.

– Han har hållit på hela året med att tillverka dem, säger en källa till The Sun.

Det har tidigare rapporterats att Brad Pitt spenderat nära 70 miljoner kronor inför ceremonin, bland annat på att bygga en landningsbana.
// Källa Aftonbladet

Och jag spenderade dryga 12.000...... // Källa Ritha


Carpe Diem


  : Lagerarbetare :

2012-08-14 @ 21:52:35Jaha. Nu är jag lagerarbetare oxå. På jobbet. >Och dammsugerska....
 Asså. Jag har ihop det med han Ivar, han från Ikea om du känner till honom... =) Vi hänger i en källare och bygger upp ett arkiv. FIFAN så ont jag har i händerna.... Suck.
Det är dammigt och fy. Imorron kommer karlarna och börjar ställa in pärmarna i hyllorna, för det ska jag INTE göra, sådeså! Jag ska "BARA" bygga ihop hyllorna.... Det är lätt. Ensam och när jag är 162 cm hög så är hyllorna 226 cm höga... lätt som en plätt.
Sen har jag dammsugit typ 200 kvadratmeter tom kontorsyta idag oxå. Fram och tillbaka med munstycken på golvet. Statiskt och ont i axeln. Men nu är det gjort.....!
Men. Snart är det klart så då ska jag ta helgen och va ledig. Ja, alltså då ska vi nog lägga klart stenarna på framsidan... Bare o jobbe..... =)


Carpe Diem


  : Framsteg med framsidan :

2012-08-12 @ 19:47:45Nu börjar det ta sig! Jämför med starten här, så ser du skillnad =) Än är det inte klart nej. Gången rakt fram från ytterdörren ska ju få likadana stenar som här. Blir såååå fint!! Sen ska ni få se baksidan, när vi nu orkar börja med omvandlingen av den uteplatsen som ska bli... =D
 
 
 


Carpe Diem


  : ?? Någon?? VAD ÄR DETTA??? :

2012-08-12 @ 19:36:21

Carpe Diem


  : Liten fotograf :

2012-08-11 @ 23:44:50Mitt lilla hjärtesnöre, hon älskar att fota hon! Springer runt med vår ¤lilla¤ kamera eller min mobil och hon fotar ALLT, precis ALLT du kan tänka dig. Det är sig själv, oss, tv:n, leksaker, blommor, skor, ja allt.
Jag har sparat nästan alla hennes foton. Undrar om jag ska ha en fotoutställning med henns bilder??
"Foton från ett barnasinne" eller nåt annat kul o passande namn =). Det vore faktiskt jättekul.
Just att vi vuxna har så mycket tänk i bilder, vi ska ha precision, kompomera fint osv. Men inte barn. De har inte det tänket. Jag ska publickera en radda för er nån dag så ska ni få se hennes ¤fotovärld¤ Vill du se dom?


Carpe Diem


  : På "gång" :

2012-08-11 @ 23:34:20 
Finurlig jag är va?!?? =) Vi håller på att byter ut stenarna på framsidan och sidan av huset. De stora asen från 50-talet ska nu väck och in ska 2012-talet =). Makens önskan.
Fruns = nej...
 
Men vi jämkade: Han får nya sten och nya fina gångar på framsidan. Frun får de gamla tunga, ojämna asen till en uteplats på baksidan. Bra så!
 
Kommer bli sååå jäkla fint


Carpe Diem


  : Skrämma barn :

2012-08-11 @ 23:25:21 
Min lilla snutta kunde inte sitta på bänken idag på framsidan. Den här "Harkranken" störde henne.... Mamman fick kolla, inse att det inte var en Harkrank, hämta kameran, fota, schasa bort den och SEN så kunde lillan sitta på bäken i klänning och med handväskan i högsta hugg =D


Carpe Diem


  : Älskar blommor :

2012-08-11 @ 23:10:13Ovan buketter har jag inne just nu. Japp! Du läste rätt!  6 st totalt. Fast jag halvljög lite =)) 3 är ute och 3 inne =)). Bara älskar sommaren och våren när man kan plocka blommor. Älskar att ha dom i min trädgård så jag kan gå och plocka i mina rabatter preciiiis när jag har lust att byta nåt inne eller ute. Att ta med egen bukett till någon när man fikar eller annat är jättemysigt tycker jag.
 
Gillar du blommor?
 


Carpe Diem


  : Första veckan :

2012-08-10 @ 21:19:37Nu har första jobbveckan passerat. Puh!
Skulle som sagt kunna bli hemmafru.... Guuu så skönt. Ett tag.
 
I veckan har jag skruvat hyllor på jobbet. Shoppat. Varit hos storhjärtat på hennes jobb. Två gånger tillochmed =)
Burit lite stenar till trappan och nya gången vi bygger:
Vi har varit hos optikern idag. Storhjärtat har blivit STORT och skall få börja ÖVNINGSKÖRA snart... Shittans! Det är juh inte möjligt. Jag är ju bara TJUGOFYRA!!! =)))  Nåväl. Underbar optiker jag har. Kostade inget. Gratis.  Han får en stjärna i himlen av mig =)
 Mellan optikern och landningen på Willys så spöregnade det! Jag menar regnade!!! Det bara dundrade till. För att sen vara uppehåll...
För att sen spöregna igen.... SommarSverige....  Skulle behöva en utlandsresa... har du nån över som du kan ge min familj?? =)
 
Ikväll åt vi kräftor. Djessuus va gott! Lillan somnade på soffan hon sen, trött tjejj.... =)
 
 
Näe, Nu ska jag uppdatera bloggen, den andra fotolia.blogg.se you know. Välkommen in!


Carpe Diem


  : Kund :

2012-08-06 @ 20:28:28Idag på Ica så träffade jag en tjejj, som tidigare varit dotterns ridlärare och har beställt skylt av mig till sin mamma, den med Carpe Dium om du minns.
Idag när jag mötte henne på affären, så sa hon att jag hade snygga skor, mina domhär:
 
 
Sen sa hon: Jag ska på dop snart, så jag måste ha en present!
 
Sånt gillar jag, när mina kunder kommer tillbaka =))). Hon hör snart av sig gissar jag. Jag skriver det du vill ha lixom på skylt eller canvas, kolla in min andra blogg http://fotolia.blogg.se


Carpe Diem


  : Första Dagen :

2012-08-06 @ 20:24:15Suck. Jobbat idag. Gick bra, över förväntan. Men nu är det bara 48 veckor kvar till nästa semester. Bra va?? =//

Lillan var sååå trött när jag hämtade henne, nära att hon somnade i bilen. Lyckades väcka henne till liv igen när vi såg en cool kille med tuppkam =)

Ha en fin dag du med. Hur var det på jobbet, om det var första dagen??


Carpe Diem


  : Ojojoj! :

2012-08-05 @ 20:54:36Blandar o ger lite här. Om allting. Och ingenting... I ingen särskild ordning =))
 
Idag är sista dagen. Imorron back to business...peck....
I helgen var vi i Falkenberg. Vallarnas teater. Fifan så jag garvade!!! Campa i claveret säger jag bara =)
Shoppat. Jag?? På Ullared?! Ojoj.... maken bara dog! Fast vi shoppade lite... hehe... lite mer än vi (han) tänkt alltså ;)
Sov i stuga på Ullared. Fina som tusan. Nytt allting. Ändå luktade det urin på toan och stolarna var fulla med fläckar...
Hallonen är avplockade för i år. Tror jag. Nu är det nog bara ströätning kvar.
Vinbären är avplockade. De röda. De svarta kan gå o dö.... äckligt värre! (fast svärmor har tagit lite...)
Gurkan i växthuset växer! Snart dax o skörda den enda. Tack Åsa!
Bordet har jag ännu inte hämtat från Sommarcaféet. Förlåt..... =(
Imorron ska lillan till dagmamman. Hoppas det går bra o lämna. Lixom nytt igen. Men det blir ändring snart...
Hemma är pallen med sten till framsidan som maken vill göra om. Tack pappa för hjälpen!
Snart är det dax att delta i en ny "marknadsdag", en hundutställning. Hoppas på att sälja nåt =)
Inga körsbär i år knappt. Hämnd, för förra året var det i ÖVERflöd...
Snart fyller mamma 60. Vad ska hon få i present?
Sålde en fin Välkommenskylt häromdagen. Nåt fel på färgen, så jag har kraschat 6 pennor. Bad. Bad.
 
Så. Nu har jag tömt hjärnan en stund. Mer kommer snart. Promise.
 
Gonatt i förskott. Ska se om jag kan sova inatt då = hemma i min säng. Eller inte. Det är ju runtomkring fullmåne.... Hur sover du då?


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0