: Äntligen Barefoot Moscato :

2015-10-19 @ 20:42:00Äntligen har de kommti! Mina beställda viner. Det goooda vinet som jag inte fick tag på i Sverige utan fick beställa från Tyskland. Tur det är 9% bara =)))))
Ska bli kul och testa de andra två som jag köpte för att testa (Pinio Grigio och Cabernet Sauvignon). Jag har druckit det med fjärilarna förut, Farfalle. Det är sött och gott det med.
Tipsar alltså om Vingrossen.com. Beställ. Betala frakten och vänta =))) Snabbt och enkelt.
 


Carpe Diem


  : Olja in bänken..... :

2015-10-19 @ 16:03:00Att olja in bänken i köket är kul. Kul ur perspektivet att 1. bänken blir renstädad 2. man kan möbler om.
Sämre är ju att det tar typ 24 timmar innan det är torrt (fuskade dock och ställde tillbaka (och såklart möblerade om) efter 18 timmar).
När det är klart så är det så skönt, rent och härligt =)
 
 


Carpe Diem


  : En eftermiddag i bilen :

2015-10-19 @ 14:37:55 
Tog dessa foton inifrån bilen en eftermiddag för några veckor sedan. Så vackert.....
 
 


Carpe Diem


  : Våga säg nej :

2015-10-14 @ 22:34:33Framtiden. Den består av våra barn. Och våra barnbarn. Alltså måste vi hjälpas åt att forma framtiden till dem på ett bra sätt. Vi måste forma DEM på ett bra sätt.
De som har möjligheten och skyldigheten är vi vuxna, du och jag, mamma och pappa, syster, bror, mormor och farfar tex. Det är vår skyldighet att hjälpa till som vuxen i barnens framtid och nutid.
Detta ställer krav på oss. Krav att vi står upp för ungdomarna och barnen. Att vi VÅGAR. Att vi inte tror att -som undomarna särskilt säger- alla andra (??) får göra si och så.
 
Vi måste våga säga nej till våra barn. Hur ska dom annars lära sig hur det är ute i det riktiga livet? Där får man ju inte ja hela tiden, eller hur?
Men jag tror (vet) att de flesta av oss är rädd för att säga nej, att vi tror att våra barn då blir utsatta eller nåt sånt. Men. Om vi ALLA gör likadant så förekommer inte det tillslut. Så är det väl?! Det som vi inte vågar är just detta, att säga nej. Det är obekvämt. Det tar hårt. Det tar tid. Man måste tjata så. Hela tiden.
 
Men det är ju din uppgift som förälder och vuxen. Det följer lixom med i hela kittet när du skaffade barn.
 
Det snackas om curling. Jag curlar nästan aldrig. Varför? Barn måste lära sig hur man gör själv men då menar jag förstås inte när de är bäbisar och småbarn utan det jag menar är ju senare såklart.
 
Det som vi föräldrar måste inse är även att skolan inte skall fostra våra barn, det är VI som ska göra det. De ska hjälpa till och hålla i det vi lär våra barn, så tänker jag.
Det är alltså din uppgift som förälder och inse att ditt barn kanske inte är den snällade och trevligaste i världen. Du måste våga se att ditt barn inte är en ängel. För du har fel. Det är det inte. Och skulle barnet vara det så kan du ge dig tusan på att barnet inte beter sig som hemma i skolan. Därför är det viktigt att du är med i skolan och ser vad som verkligen pågår och att du även vågar säga till om nåt är knasigt. 
Om du dessutom får signaler från skolan om att ditt barn oroar i klassen så måste du helt enkelt ta ditt ansvar och vara med i skolan, sitta på lektionerna och förstå att du har ansvar för ditt barn och se till att det skärper sig.
 
Utav personlig erfarenhet skriver jag det här nämligen. Vi har haft det jättejobbigt med vår tonåring vilket har lett till att vi har kämpat. Jagat. Sagt nej. Varit obekväma (i tonåringens ögon). Tjatat. Frågat. Stört. H.e.l.a t.i.d.e.n.
Jag önskar så att fler föräldrar vågade göra det som vi gjorde. Jag hoppas såklart att det vi kämpade så med mynnar ut i nåt bra, att vårt barn verkligen förstår att vi gjorde detta för framtiden, hennes framtid. Men ibland när vi pratar om det så verkar det som om det är så, att det verkligen IDAG har gått in i huvudet på henne att vi gjorde det för hennes skull.
 
Förälder. Våga stå upp för din skyldighet att lära ditt/dina barn vad som är rätt och fel. Våga gå mot strömmen. Våga fråga om allt, hela tiden, våga säg nej, var stark. Stör. Tro inte på din tonåring som säger att "alla andra" får ditten och datten. Newsflash: Det är inte sant! Det finns inga andra, egentligen. Jag brukade be att få telefonnumret till alla andra så jag kan ringa och fråga..... Men det fick jag ju aldrig.
 
Om alla föräldrar lade ned skiten med märkeskläder, mobiler i skolan (unga år), "min är en ängel", smink och sånt så skulle våra barn kunna vara barn. Ännu längre. För det måste de få vara.
 
Lär barnen rätt och fel. Lär dem att vara snälla. Att dela med sig. Att alla har rätt att vara olika. Barn är dom elakaste som finns, kom det ihåg. Våga inse att just ditt barn kan vara elakt och sänk inte ribban och skratta bort det och säg "äh, det var nog inte illa menat" för du har inte en aaaning om hur den andra personen tog till sig det som ditt barn sade, eller hur?
Var uppmärksam på kränkningar, från båda håll, om ditt barn kränker eller blir kränkt. Sånt sätter spår. Barn lär sig behandla andra så som du lär dem, så .... tänk efter. Det är inte vad du anser som är kränkande, det är det som den som blir drabbad anser som kränkande som är sanningen.
 
Våga säga nej. Våga vara besvärlig. Våga se sanningen.
 
Det handlar om ditt barns framtid. Se till att ge barnet en fin framtid. 
 
 
 
 


Carpe Diem


  Reflexen

2015-10-13 @ 21:15:30Har du förberett dig, maken, frun, barnen, barnvagnen, handväskan, ryggsäcken?
 
 


Carpe Diem


  : FREDAG :

2015-10-09 @ 17:53:26Äntligen fredag!!!!!

Har haft några tuffa veckor med för lite folk på jobbet och det innebär högre belastning. Inget att göra åt utan bara andas igenom det.

Ikväll är det lugnt. Slå in paket. Imorron 8-årskalas imorron för lillan. Gudars vad tiiiiiden gåååår!


Kram därute


Carpe Diem


  : Norrsken :

2015-10-08 @ 19:42:03Igår skrev grannen på fejjan att det är Norrsken ute. Jag la just lillan att sova, vi läste och mös så jag kom inte iväg ut. När jag väl var ute så var det över =((( Jag som aldrig sett Norrsken tänkte att NUUU är det min chans, men icke....
Hittade en grupp på fejjan som tipsar om var och när det är starkt -eller svagt- Norrsken i Sverige. Idag är det svagt just här... #typiskt

Det är massor av Norrsken på Gotland, men varför, v a r f ö r har jag aldrig sett det under alla år jag varit där????? #argsomettbi

Ha en fin (Norrskens) kväll vänner!


Carpe Diem


  : Hösten kommer :

2015-10-04 @ 18:49:15Nu kommer den, hösten. Denna vackra, blåsiga, kyliga, färgsprakande årstid. Jag gillar hösten, gör du?
Ja, jag och mina barn fyller ju då men =))) 
 
Sen sist så har vi inte gjort så mycket här i livet känns det som, men så är väl livet i allmänhet, det stangnerar ibland. Just nu har jag känslan: Är detta som livet kommer vara? Lite trist. 
Men, istället för att fastna där så försöker jag vända på steken och hitta på roliga saker. Häromdagen var jag på föreläsning med Tobias från Lets dance. Ojoj. Vilken humor. Vilka upplevelser. Vilken tragik. Vad mycket skratt. Och stående ovationer.
Sen skulle vi till TV-inspelning, men det ställde dom in =/. Så då fick vi boka av hotellet.... 

I december åker vi till Oslo på julkonsert. Det ska bli kul. Bokat hotell och Netbuss idag. Undrar hur bekväma de där bussarna är? Nån som vet? Ska bli så fantastiskt att lyssna på Kurt Nilsens fantastiska röst =)))
 
Barnen fyller som sagt år, så det är kalas och paketinköp som gäller. Idag gjorde vi stan för lillans presentinköp.... Veckan som kommer är fullbokad av dans, konferenser, kvällsmiddagar (för maken då...) så då hinner vi inte fixa presenterna. Idag var enda dagen som var kvar, dagen med baksmälla (=O) och migrän... Typiskt...
 
Och igår. Igår hade jag mina gamla arbetskamrater här, några av dem. ÅHHHH!!! Fatta vad tiden har gått fort, 2 år typ innan vi fick ihop träffen  =/. Men igår så äntligen! Jag trixade till sallad och tilltugg, vin och champange korkades upp (2 ggr tom), vi skrattade så att maken inte hörde TV:n =D. Idag var man bakis.... Men det bjur jag på efter skratten, champangen, maten och badet i poolen. Tack alla tjejjer! Vi gör det igen. Snart!!!!!!
 
 
Imorron är det måndag igen. Då börjar jobbveckan som just nu är extra jobbig då det är vab och jakt som gör att vi här mindre än halv styrka.... Ge mig styrka!
 
Nåväl. Kram på er out there! 


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0