: Regn, Färgglatt, Altan :

2013-06-26 @ 16:56:03Här var det dåligt med uppdateringar. I know.... Men har inte orkat o haft tid.... =)
 
Regnar idag. Typiskt. Men bättre än på lördag då jag har Hantverksdag & Kul för barn. Så regna på bara!!!
 
Färglada fat har jag köpt. Minns inte om jag skrev om det tidigare men... Fint grönt och turkost kakfat på fot. Såååå fina!!! Har inte testat dom än, men tanke när att jag ska ha dom på altanen sen. När den är klar.
 
Vilket leder mig in på altanbygget: Muren är byggd. Gruset är inte fyllt än. Men det kommer. Maken har köpt rosa (!!) snöre att märka upp hur altanen ska byggas. En såg är inköpt för att göra stolp med (!?). Ritningen är klar snart, den gör maken. Han är så duktig så!!!!
 
Häromdagen var vi i Klockaregården vid Kristinehamn och köpte växter. Halva priset. =)=) Hittade en del men inte så mycket. Nu vet jag var det är i alla fall =).
Mamma var med och det var mysigt. Vi fikade i Kristinehamn sen. I regnet......
 
Nu ska jag ta och grejja lite inför Hantverksdagen. Måste kolla om allt är på banan =) =)


Carpe Diem


  : Förenkla ditt liv - få tid att leva :

2013-06-16 @ 21:13:00De enkla orden kan vara svåra att lyssna på. Eller följa. Eller ens börja tänka på att få att fungera.
 
Ibland gör livet inte som man vill. Dels för att man är beroende av andra männsikors val eller dels för händelser man inte rår över.
Detta gör att man ibland får sätta sig själv på hold.
 
Eller så är det så att livet rusar. Man kan inte stanna det. Försöker med fladdrande hår lixom bara hänga på. Kan inte styra. Inte bromsa. Inte tänka.
 
Bara överleva.
 
De senare åren har jag lärt mig leva annorlunda. Inte för att något hänt, utan bara för att... jag blivit klok? Eller äldre? Eller stor som jag säger ibland.
Detta visar sig som så att jag inte har bråttom. Saker sker ändå. VET jag om att veckan kommer bli apjobbig, tex med tider att passa osv så VET jag ju det. Eller hur? Då måste jag ju inte ÄLTA det hela tiden. Inte TÄNKA på det hela tiden. Jag vet ju REDAN om hur det kommer bli. Jag är ju på väg redan.
Istället försöker jag leva i nuet. Även om jag planerar inför framtiden så lev NU. Planera tex en resa. Glöm sen bort den om du förstår mig. Ingen ide att hetsa upp sig. Ingen ide att älta. Go with the flow. Resan kommer ju. Den är bokad. Allt är klart. Njut av tiden fram till avresa och var här och NU istället.
 
Om du inte tror dig klara det här, så försök ändå. Det som är svårast är nämligen att KOMMA PÅ att man ska göra det. Alltså säga till sig själv: Stop! Lev här och nu istället. Njut av nuet. Lyssna. Hör. Smaka. Dofta. Allt blir anorlunda. Det går inte på en sekund, eller en vecka. Men trampa upp den lilla stigen och vandra på den fram och åter så ska du se att den är bred om ett tag, som en Autobahn. DIN Autobahn.
Låt ingen annan trampa in där och förstöra för dig.
 
För ett tag sen så var jag i botten. Så svårt med allting. Kunde inte peka på vad det var, det bara var. Något. Namnlöst.
I flera veckor så gick jag i ett vakum. Med pokerfejjs. För det måste man ha ändå. För barnen och på jobbet typ. Ett tag. Sen går ju inte det heller förstås.
Hursom. Jag började förstå att det som hände mig var en gammal händelse. Som var några år gammal. Som du började försvinna ur mitt liv. En förändring började anas. Då sa det pang. Det gamla kom och sa Swish! Tog mig med ned i en liten dal där jag hade svårt att hitta spiraltrappan upp igen.
Efter ett tag så hittade jag den, fråga mig inte hur. Klättrade sakta upp och nu är jag på toppen igen.
Men jag vet att snart ramlar jag ned igen. Det gör jag efter några månader när något händer mig. Nu har jag fått nytt jobb, och då brukar jag dala ned. Ungefär som en sen reaktion. Jätteknäppt men sån är jag.
 Det tog mig några år att inse.....
 
Förenkla ditt liv  -  få tid att leva
 
Tänk över det.
 
ÄR det jobbigt att skjutsa barnen till nån aktivitet hundra gånger i veckan. Ja. Det är det. Men du VET att du ska göra det nu och ett tag framöver. Go with the flow, för sen kommer de att tacka dig för att du gjorde det.
Ställ lite mindre krav på maten tex. Lev med lite dammråttor. Eller bara ost som pålägg och inte 5 olika sorter. Det enkla lixom.... Skjutsar du barnen - var där då. Inte på Ica eller vid spisen eller hos frissan. Dit VET du ju att du ska ändå, så varför vara där hundra gånger FÖRE du ska dit? =)
 
Ja, visst kan det låta enkelt. Eller svårt kanske det heter. Eller det är inte så enkelt som det låter.....
 
Men prova. Om du ändrar dina tankebanor så blir det enklare och mer närvarokänsla eller hur jag ska säga.
 
Tex så bestämde jag mig för en sak när jag cyklade till jobbet. Jag skulle VARJE dag (t & rt) Lyssna. Lukta. Titta. På allt som var omkring mig på vägen till och från jobbet. Skriftningar i dofter, färger, nyanser, ljud osv.
Det var jättehärligt efter ett tag! Jag var inte på Ica, inte vid spisen, inte i bilen på väg med barnets dans. Jag var på Min väg, i mina tankar här och nu. Helt underbart!
 
Ha en fin kväll!! Kram från mig!
 


Carpe Diem


  : Fredriksborg :

2013-06-15 @ 22:24:17Lägger in detta inlägg även här, inte bara på min Fotolia-sida. =)
 
 
Vår resa började med att jag gillade en hemsida och sa ja till att bli testpilot på Fredriksborgs hotel i Stockholm. Jag vann en övernattning med en person -tog maken förstås- och vi skulle få lättare kvällsmat och frukost med övernattning. I gengäld vill de ha kommentarer, ris & ros om allt hos dom. Klart dom får i utbyte mot detta! =)
 
 
När vi kom så var inte vår rum klart... Elektrikerna höll på att installera lampor o el. Inte oss emot! Vi visste ju att det inte var klart, de har ju inte öppnat än =)
 
Vi fick bo i Semlas rum. Ett vackert rum.... med högt till tak, vackert tak, granna gröna tapeter, härlig säng o underbar känsla.
 
Nycklarna till rummen ligger i såna här böcker. Utan blad. Med nyckel och info inuti. Så himla fräsigt! Och gammelmodigt...
Så vi gick en promenad istället. Nedanför hotellet och fästningen har de byggt en stor brygga. Så nära Stenalinebåtarna att du nästan kan ta på dom.... =)
 
 
På däcket här ska dom ha uppträdande, mat och lite annat under sommaren.
 
Uppe i fästningen pågår just nu en utställning -som snart öppnar. Nu minns jag inte vad han hette, fotografen. Men efter honom skulle Sara Varga ställa ut tavlor.
 
Väl inne i vårt rum, så packade vi upp snabbt o duschade, för om 25 minuter var det mingel i matsalen. När vi kom ned så fick vi träffa de flesta av de andra 7 paren (sambosar, kompisar, gifta) som oxå var testpiloter precis som vi. Mysiga de flesta =)
Vi bjöds på bubbel och sen fick vi berättat lite historia om hotellets renovering och fästningen. Sen blev det mat. Jag fotade inte maten, maken tycker jag är pinsam.... Men jag fotade den tomma tallriken i alla fall:
 
 
De var handgjorda och beställda av en lokal krukmakare. Så himla vackra. Och besticken. ojoj.... loppisfynd i silver. Väldigt udda och vackra. Kniven var lixom sned eller hur jag ska förklara.... =)
 
 
Kökets bagare kom ut med två sorters bröd till oss att smaka på. Oh gud! Fifan! Jag ville be om 35 limpor -och en frys- men det kunde jag ju inte. Tyvärr.. Så gott så ojojoj!!!
 
 
Noomi i köket bjöd oss på färskpotatis, torsk, ägg och räksöra med riven pepparrot... UNDERBART!!! Hon gick runt bland borden och fick höra allas åsikter. Så himla kul att få göra så. I vanliga fall äter man, betalar och går.
 
 
Sen fick vi hemmagjord chokladglass med jordgubbar... Underbara de med. En av besökarna sa att Ben And Jerry inte alls var go längre, och den ÄR god.... =) Bra betyg till Noomi. Tanken är att de ska sälja glass senare. Och honung. Och handdukar. Och te. Och en massa annat =)
 
Sen ställde de fram vin och öl och lite nötter och frön. Och så gick dom hem! Vi blev helt ensamma kvar där på hotellet, bland spöken och mörker =) Maken fick "ljussläckeruppdraget" så inte villan brann ned =)
 
Vi fick efter vinet kom fram en visning av fästningen. Ojojoj! En stoooor bonus! Vi fick gå högst upp och vilken utsikt!!!
 
 
 
Frukosten var underbar. Bagarens bröd med ägg, yougurt, färsk apelsin och lime (?) juice, fina skinkor, ost och paprika. Blåbär, hallon, jordgubbar, melon och annanas. Te och kaffe... Läckert! Ja, nu tog jag inte bild tyvärr på teservisen, men det var en kopp. Uppepå den stå själva tesnipan med varmt vatten. Till detta får du en tekula med te i, och en ställning att sen hänga den på. Så jäkla snyggt!! Har jag aldrig sett någonstans, och jag har bott på en de slott och sådär men...
 
Underbar upplevelse!!! Längatar tillbaka.....
 
Underbart stilleben ibland stolar och bord...
 
 
En fräck klocka hängde i entren.
Dålig bild, men vilken underbar underbar ljusstake! Har aldrig sett på maken! Har du?
 
 


Carpe Diem


  : Backkamera :

2013-06-12 @ 09:54:00En sån här vill jag ha i vår nästa bil darling!!
 

Om det hälper.....


Carpe Diem


  : Tips i rabatten :

2013-06-11 @ 12:49:00 
 
 


Carpe Diem


  : Gul & Vacker :

2013-06-11 @ 10:51:00 
 
 
 


Carpe Diem


  : KÄRLEK :

2013-06-11 @ 09:48:04 
 
 
 
 


Carpe Diem


  : Mer Parkering :

2013-06-11 @ 09:03:00Arbetet fortsätter med parkeringsbygget här hos oss. Läs starten här!
 
Dag 5-9
Vila
 
Dag 10
Maken gräver ur för muren. Mäta. Räkna. Kalasdax för maken!
 
Dag 11
Gräva o mäta lite till
 
Dag 12
2 kubik "grus" (heter?) levereras. POFF! Jobba hela dagen. Byta bil, hämta stamp. Hem o skyffla ut. Kratta fint. Kolla om rakt. Stampa. Mer grus. Kika. Slätt? Stampa lite mer. Dottern somnar ifrån kvällsamt o allt..... Stampa lite mer.
 
Kvar är en massa o göra..... Mur. Mäta. Skyffla grus. Kratta. Rakt?   ......
Allt detta för att altanen ska byggas.... suck... Men så jävla bra blire! Igår parkerade jag bilen där för första gången, fast det inte är klart... kändes lite klurigt. Särskilt i morse när jag skulle backa ut...... mitt ut i gatan lixom.
 
 


Carpe Diem


  : På väg till bussen :

2013-06-05 @ 10:13:00Visst kan man hitta mycket vackert om mornarna när man ska till bussen.....
 


Carpe Diem


  : En kung & En drottning :

2013-06-04 @ 21:19:04 
Läste i tidningen idag att vi får fint besök på jobbet.....
 


Carpe Diem


  : Istället för hushållspapper :

2013-06-04 @ 21:08:36Hittade denna söta förpackning på ÖB. Istället för hushållspapper.
 
 
Ett tips.... =) Hey Kids.... =)
 


Carpe Diem


  : Första uppträdandet :

2013-06-04 @ 21:05:00Idag var det äääääntligen dax för lillan att ha sitt första egna uppträdande med sin dansgrupp! Ojojoj, så hon väntat -sen lektion 2 kan jag säga.....
 
I väntan på..... back stage....
 
 
 
KRAM av storasyster som är sååå STOLT!! Lixom mamma !!!
 
Och på premiärer så ska man alltid få blommor, eller hur!?!?!? =) =D
Så stolt var hon själv lilla hjärtat och mamman, storasystern och farmor med.


Carpe Diem


  : Dräneringen fortsätter :

2013-06-03 @ 22:22:00..
 
Klara....
 
Men imorron skriver jag mer.
 
 
Hursom. Vill du få dig en fin lerinpackning. Välkommen att ligga i min trädgård! Gratis dessutom! =)
 
 
UPPDATERING:
 
Läs mer i inlägget före detta så ser du hur det slutade =)


Carpe Diem


  : O. M. G :

2013-06-01 @ 22:14:00Alltså Oh My Good! Inte omgående =) =)
 
Äntligen (va??) så har vi börjat dränera.... Ojoj, vilka massor det ligger här i trädgården. Perkele. Inget blir sig likt igen tror jag.
 
Nåväl.
 
Dag 1
Traktorn kom. Grävde... suck. Djupa spår.... Stora högar... AKTA TELEFONKABELN. Puh!!! Skjutsa barn till dans. Hej främmande! Oj, hämta barn på dansen. Svida om till 25-årskalaset. Gräver lite mera. Här, ta en macka o kaffe. Hämta maken till kalaset. Hem och inspektera. Puh. Mycket kvar!
 
Dag 2
Sopa rent grunden. Låta torka lite..... Klippa "matta". Lägga dit. På med grus. Börja sätta dit Isodränplattor. Borra ett hål. Fäst med en grön skruv. Kom nedersta raden nästan hela varvet.
 
Dag 3
Såga bort gammalt fönster. Köpa lecablock. Mura igen fönstret. Glömde att elkablarna skulle ut. Gör om. På med resten av Isodränplattorna. Borra ett hål. Fäst med en grön skruv. Varvet runt. Fixa med dagvattenledningarna. Skyffla grus i skottkärra. Pust!  Fylla. Fylla. Fylla. Koppla på mer dagvattenledningar. Skyffla grus. Butta ned lite massa för att stabilisera.
Kvällen avslutas 22,30. Efter att vi fått mäta in fallet 2 gånger på rörhelvetet.
 
Dag 4
Fortsätter det roliga dräneringsarbetet..... Alltså. Genom att stå och se snygg ut. Med kaffetermos i handen. Eller en såg. Eller en barnhand. Ja. Allt som inte hade med dränering att göra knappt.!
Mitt iallt så var jag tvungen att lämna scenen för att skjutsa lillan till genrep inför den stora första föreställningen som ägde rum idag tisdag =)
När jag kom hem, så var allt klart. TADAAAA!!
 
Stort tack J, underbar hjälp av dig!! Du är guld värd!!! PUSS O KRAM!!!
 
 
 
 
 
 Lillan vågade faktiskt åka med =) =)
 
 
Lite svinn får man räkna med.... Sågade ned några grenar av äppelträdet....
KANSKE var det tur vi valde att dränera..... Detta är en del av de gamla rören... Luftigt o härlig?? Eller hur??! =/


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0