: Dansens Dag :

2011-04-30 @ 10:45:04Igår var det Dansens Dag, vilket förståss uppmärksammas i kommunen. Även det faktum att stora dotterna dansar, gör ju att man måste dit o kika =)
Dock är ja och min kamera INTE sams vad det gäller att fota barnet när hon uppträder... =////// Det blir alltid fel in ställning på kameran, hur mycket jag än försöker lära mig och testa kameran på plats innan hon är på scenen. =(.
Ni får hålla tillgodo ändå med lite bilder som är sisådär. Eller kanske man ska vända på det och säga att dom är ARTISTISKA?? =)
Min vackra och begåvade dotter. Jag älskar dig!


Carpe Diem


  : "Ledig helg" :

2011-04-24 @ 21:07:09
Sådär. Då har jag varit ledig i 4 av fem dagar. Känns så jädra skönt!! =) Vi har umgåtts hela familjen, varit hos mamma o fikat, ätit go mat med goa vänner, och trädgårdspysslat....

Vi har pysslat som bara den menar jag, i trädgården:

Rensat hallonhäcken
Tömt växthuset, och ställt in allt och passade på att möblera om
Fixat dammen; tömt den, städat den, fyllt den, köpt ny pump med UV, installerat den
Oljat in altanen/farstukvisten på framsidan
Ställt i ordning utemöblerna på altanen bak och nere i trädgården
Rensat lilla smultron- och jordgubbslandet

Fikat o grillat... =) Förståss!! Måste man ju göra direkt när solen är framme och värmen kommit. Tänk om det börjar regna, eller regnar hela sommaren ? =)))

Har även zumbat i dag, så jädra kul, som alltid. Glömde pengar så när vi zumbat klart fick jag cykla hem o hämta pengar o hasta tillbaka o betala.... Tom i huvudet av all uteluft tror jag, hahaha! Joline hon har varit så trött så hon somnat frampå eftermiddagen varje dag, i bilen helst förståss. Vi var i Örebro häromdagen o handlade pump till dammen och lite annat från Ikea blanda annat. Viktiga grejjer, som alltid =)))

Imorron är det väl dax att rensa i nån annan rabatt kan jag tro... Vad ska du göra ?


Carpe Diem


  : Vi roar oss mer :

2011-04-21 @ 22:40:05
Idag har vi roat oss ännu mer! Bäst o passa på när andan faller på. Och ledigheten. Tillsammans =)))

Imorse kom vi på att min dator skulle ominstalleras. Det tar inte 5 minuter som du kanske vet =(. Så jag kan säga som så att vi började vid 9-tiden, och den var klar vid 22 ikväll.... Men så gjorde vi även detta:

Vi har skurat av altanen/farstukvisten. Köpte sån däringa roterande sak till högtryckstvätten. Gick som en dans, och jädrar i min låda, va skitigt golvet o trappan var!! Sambon passade på att olja in den en gång oxå. Imorron kör han nästa inoljning =). SÅ, beställ nu värme o sol hos mig, okej???!!!

Sen fortsatte vi till baksidan. Där plockade jag ut allt i växthuset. Torkade av allt, möblerade om, kastade, rensade och ställde i ordning. *duktig flicka*
Under tiden tömde vi dammen på vatten och så tvättade sambon bilen. När växthuset var in order och bilen ren, så grillde vi ihop med svärmor som kom förbi för att prova Pippitröjjan till lillhjärtat. När vi ätit så skurade sambon ur dammen. Pygmeer som jag når lixom inte ned till botten... =/.

Efter detta så var det bara SLÖA i soffan som gällde. Imorron blir det nog Ikea för lite inköp av rullgardiner, värmeljus och säkert nåt mer viktigt =)). Sen ska nog Bauhaus få ett besök. Behöver lite mer till dammen, kika på vad en lekstuga kan gå loss på och så var det en grej till... som jag har förträngt. Kommer nog på det i morron, haha.

Nu är det natta för min del.... Hur har du haft det idag?


Carpe Diem


  : Roa sig på kvällskvisten :

2011-04-20 @ 19:44:01

Se här! Såhär kul (?) har vi en onsdagskväll som denna! Vi har fått brott i skarvar på golvet pga att golvet under är ojämt, så idag fick vi nog och vips så plockade vi upp halva nedervåningens golv och höjde med spackel där det var för lågt.
Just nu torkar det och sambon är på möte. När han kommer hem, om en timma eller två, så får vi fortsätta lägga tillbaka golvet och hoppas på att allting passar igen när vi ska lägga tillbaka golvet. Håll en tumme söta du!!!
Carpe Diem


  : Ledigt :

2011-04-19 @ 20:04:35

Alltså. Gissa om det känns gött! Imorron drygt 15,15 så stämplar jag ut och sen 5 dagar ledigt!!!!!!Ah. Jag hoppas på sol och mycket gott att grilla och göra =)


Carpe Diem


  : I Ord & Bild :

2011-04-18 @ 21:31:42Suck.

Gud va vi har haft det bra, jag o sambon. Vi tog tåget till Stockholm, bodde på hotell och käkade gott. Sen tog vi tunnelbanan till Globen, kikade lite, träffade bekanta, tog en öl och sen skrattade vi så vi blev hesa till Jeff Dunham =).

Såhär var det:
Tåget gick fint, ingen försening.

Äuhm...

Vi hittade till hotellet, äuhm. Nääästan... Vi gick gatan uppför från Centralen, för där visste vi att hotellet skulle vara. Jag var säker på höger sida om gatan, sambon vänster. Nåväl. Vi gick en bit och hittade inget hotell. Som tur är kan man ju kika på telefonen nu för tiden och hitta på kartan. Men vi hittade inte ändå. I en korsning så byggdes det om och det var allmänt rörigt =/. Vi tyckte på kartan att vi skulle gå över vägen för hotellet låg nog där.... Så vi traskar över -till sidan jag trodde på- men där finns inget hotell, dessutom var gatuadressen fel... Så när Johan kikar på kartan i telefonen så uppenbarar sig hotellets namn bakom och ovanför hans huvud.... Vi hade stått BREVID hotellet, innan vi gick över gatan. Amenfifansåjävlapinsammaviärdå!!!

Hajjar ni???

Sen skulle vi checka in.
- Hejhej!! Välkomna! Ditt namn?
- Ritha.
Knapperikanpperi på tangenterna.
- Men välkomna! Och GRATTIS!!!
- ??
- ?? Va?
- Grattis, va roligt!!
- ??
- Ni har ju vunnit! Grattis! Ert rum kostar bara 10 kronor!!!
- ? Va? Men va säger du?!?!?
- Jodå, grattis, ni har vunnit!!
- Okeeej...... Tack men å så kul!

Det visar sig, att när jag bokade hotellet, så hade dom en tävling: 10-års jubileum: 10 dubbelrum/helg där du betalar 1000 kronor, eller, om du vinner, endast 10 kronor, dvs ETT rum lottas ut för 10 kronor. Skriv varför du ska vinna, bla bla bla. Ja du vet, det gamla vanliga. Knapperiknapperi på tangenterna, så hade jag bokat ett rum och tävlat.
Sen står vi nu här och har VUNNIT!!! Amen, shit så kul! Och så billigt! =))

Ni får kika här på länken för att se Vinnarbilden =D från Nordic Light hotels hemsida. (nej jag har ingen färg när jag gör länkar...... klicka bara på ordet LÄNKEN...)

Sen in på rummet! Fint och najjs. Men inte fungerade minibaren inte, =/ det var varmt där i. Och snäll som jag är så ringer jag frontdesken och berättar att den är trasig för det är varmt i den.
- Okej, tack. Vill ni byta rum?
- Öh? Näe, asså. Näe, det behövs inte tack.
Shitt vilken service! Hade inte en tanke på att vilja byta rum för att inte minibaren var kall. Vi skulle ändå inget ha ur den, vi hade eget vin och egen champange med oss =).

Sen gick vi ut o käkade. Vi hade ju nu lite pengar över hahaha. Så vi valde:

Har ni varit här??? Om inte: ÅK HIT!!! Fifan vilken go mat... ojojoj. Efterrätten var kanoners... oxå. =)

Sen var det in o snajjda till oss för att sen åka till Globen o se Jeff Dunham. Vi bokade biljetter en vecka före mina gamla arbetskamrater. Vi bokade dessutom på två olika bokningsbolag....
Därför. När vi strosat lite i Globen och satt oss en stund på våra platser, så kommer Malin och Micke gåendes. Jag vinkar och säger till Johan: Titta där är Malin o Micke!! Undrar var dom ska sitta? Långt framför oss tror jag, sa jag.
Och eftersom jag sa så, så skulle dom sitta på rad 43 - som oss - med TVÅ stolar emellan. Amenva!?!?!? Hur är det möjligt???? Av alla platser så blir det så??? Nåväl, vi garvar, kramas, säger hej och går o dricker öl istället =))). Jeff skulle ju inte ändra scenen än. Och när han gjorde det så var han nästan 30 minuter sen.
Hans "förband" The guitarman" var kanonrolig. Och jäkligt duktig på elgitarr. Han kunde tom spela vår nationalsång för oss!! Så himla bra.

Sen kom JEFF! Ojojoj! Vilka applåder. Vilka garv vi fick. Jag fick ont i halsen. Och blev hes. Klockan sprang i väg, och vi kom inte till hotellet förrän halv 12 tror jag. Vi tog en burgare på Max och sen tog vi ett glas vin resp ett glas öl på hotellet, sen gick vi och la oss.
I söndags morse var vi först till frukosten (??) kvart i 8. Sen dushade vi och checkade ut. Ville göra stan. Så totala notan på hotellet blev: 155 rixdaler! Jösses. Billigare hotell kommer jag aldrig i heeela mitt liv kunna komma bo på. Tyvärr.. =)

Sen strosade vi på stan i lugnan ro. Fikade lite:

Hittade små presenter till barnen och sen tog vi tåget hem. Johan cyklade o hämtade lillan och jag sopade utefter häcken på trottoaren, de ska komma och sopa upp grus i veckan här. Sen stupade vi i säng vid niotiden... helt trötta. Och fullmåne är det, ÄNDÅ sov jag gott. Iallafall natten till idag..... En ny natt kommer nu, så då får vi väl se =).

Har du gjort nåt kul i helgen??
Carpe Diem


  : Off and iväg :

2011-04-16 @ 10:19:15

Off to NoevoEstocolmo!!!!See ya!
(Och efter ikväll kommer jag bli över 405 år gammal! Promise, för skratt förlänger livet sägs det... )


Carpe Diem


  :-:

2011-04-13 @ 22:06:22

HEMMA!!!!!!

Fifan så gött det var, att sova på hotell i ett underbart hotellrum, med mycket kuddar, filmstjärnor överallt på väggar och på toaletter..... Ätit god mat och bara haft det gött.


Ihop med många timmars konferans, ofcourse... =)


Carpe Diem


  : Arg :

2011-04-11 @ 19:48:28Sånt här gör mig så jävla förbannad!!!

En kvinna fick jobb som biträdande chef på ett företag som driver hemtjänst i Stockholms stad. Men när hon talade om att hon var gravid bröt arbetsgivaren överenskommelsen. Nu stämmer DO företaget i AD och kräver 200 000 kronor i diskrimineringsersättning. Företaget sökte ny verksamhetschef hösten 2010. Efter den första intervjun kallades kvinnan till ett nytt möte där företaget förklarade att man funderade på att erbjuda henne ett jobb som biträdande verksamhetschef. Några dagar senare meddelade arbetsgivaren via både telefon och mejl att man beslutat att anställa henne. Kvinnan ringde tillbaka samma dag och man kom överens om hennes lön. Veckan därpå kom kvinnan till företagets kontor för att skriva under avtalet. Hon berättade då att hon under anställningsförfarandet förstått att hon var gravid. Arbetsgivaren avbröt mötet och meddelade några dagar senare att man beslutat sig för att vänta med rekryteringen av en biträdande verksamhetschef. DO har utrett kvinnans anmälan och gör bedömningen att arbetsgivaren utsatt henne för könsdiskriminering. Arbetsgivaren har inte velat ingå någon förlikning, och därför stämmer nu DO företaget i Arbetsdomstolen. – Det är uppenbart att det var kvinnans graviditet som gjorde att hon inte fick jobbet, säger DO:s processförande jurist Anders Wilhelmsson. – Den här typen av händelser är alldeles för vanliga. Kvinnor har fortfarande sämre villkor i arbetslivet för att de föder barn och tar ut det mesta av föräldraledigheten.

 

 

Och ännu mer förbannad, då det är en god, god vän till mig....!!Carpe Diem


  : Idag :

2011-04-10 @ 09:33:14
Idag blire:


Utedag i trädgården - Check

Zumba - Check

Montering av studsmatta - Check

Ev fika lite med Marie & Micke & lilla Madeleine - Vi hann inte ses idag... =(

4-hjulingstur för sambon - CheckVad ska du göra?


Uppdatering: Gissa om jag har ont i händerna och i fötterna efter att ha varit ute mellan 10,30 till 15,30 idag..... En massa frisk luft så nu hoppas jag att jag kan sova bättre inatt än natten till idag....

Eller så får jag resfeber.... =/ Ska ju till Stockholm på tisdag på Administrationsdagar. Sova sig lite på hotell och sånt.. =))


Carpe Diem


  : Fredagsledig :

2011-04-08 @ 08:37:09
Idag äre fredag. Igen. Jag är ledig. Tjohoo!!

Vad ska man göra då?? Jojust, köpa en present till söta Saga som blir en 3-åring i morron =). Sen är det nog inget mer viktigt att göra... Vad ska du göra idag??


Carpe Diem


  : Nygammal :

2011-04-07 @ 21:35:24Har hittat en nygammal bekant. Eller hur ska jag säga??? Hmmm... Kommer inte ihåg direkt hur och var vi lärt känna varann... Sambon känner henne sen ungdomsdagarna, jag känner hennes man, han o jag är arbetskamrater. Men hursom. På Zumbapassen står vi gärna brevid varann, fnittrar och gör bort oss i hop. Hon är arbetslös och jag ledig på fredagar. NÅN jäkla fredag måste vi ju kunna fika????!???!

Helen heter hon. Jag gillar henne. Vi måste nog fika o snickelisnacka lite. SNART! Eller hur Helen???!??! =)). Det är kul när man lixom hittar någon igen eller hur ska jag säga. Äh, du förstår hur jag menar i alla fall!


Carpe Diem


  : Inbjudan :

2011-04-06 @ 21:30:39Igår skickade Saga -snaaart 3 år, en inbjudan på sms till oss =). Vi ska på 3-årskalas på lördag. Ett Tingelingkalas, med tårta och bubbel....


Undra vad vi vuxna ska få då då????


Carpe Diem


  : Tävlar :

2011-04-05 @ 22:29:03
Om ni inte upptäckt By Hovland - fd Solx- så är det dax nu kan jag säga!!!! GÅ genast in på deras hemsida och kika, de har de mest f a n t a s t i s k a smycken du kan tänka dig. Jag har beställt halsband med flickornas namn på, till sambon förra året när han fyllde 40. Han blev glatt överraskad kan jag säga =).

De har allt: man, kvinna, barn. Ringar, halsband, armband, örhängen. Och det bästa är att de kommer hela tiden med nyheter!!! De gör det du ber dom om i ord/namnväg.


Så. Rappa på nu!!! Schas in på deras www.byhovland.com. De har just nu flyttat sin hemsida från byhovland till sin gamla solx, men det spelar inte dig någon roll, men jag informerar bara, OM du blir förvirrad när du ser www-adressen =))


Just nu har dom en tävling på facebook. Den vill jag gäääärna vinna! En av deras absolut vackraste smycke: Gränslös kärlek heter den....Carpe Diem


  : Du kommer väl ihåg??? :

2011-04-05 @ 22:15:59

Att jag startat en ny blogg???? En blogg för mina foton, mina tavlor och annat som JAG tycker om. Bara bilder, lite, lite ord.
Vill du köpa nån av mina alster så hör du bara av dig med en kommentar så återkommer jag....


Den heter Fotolia. och du finner den på http://fotolia.blogg.seVÄLKOMMEN!!!


Carpe Diem


  : Jahaja.... :

2011-04-05 @ 22:14:14Då är det en ny vecka. Helgen bjöd på överaskning..... Kom hem med en ny bil.. Skulle bara serva den gamla... Infall?? Njae, kanske. Kanske inte. Vi har talat om en ny bil ett tag och när vi lämnade vår på service, så stod den bara där lixom. Fin färg, nedsänkt pris.... Inkommen samma dag vad det verkade.... Hmm....
Vår bil hade en köpare sa säljaren, han letade efter en sån som vi hade... Tomt prat eller ej, han bjöd 30.000 mer för den än Volvo här i stan gjorde... så nåt bra var det juh =).
Vi provkörde den och blev helt nöjda. Så varför inte slå till? Det blev billigare för oss att byta bil i det stora hela. Får tillbaka på skattepengarna. Behöver inte betala servicen på Mondeon. Skatten är bara hälften. Alla garantier gäller igen. Den drar mindre. Den är 30 cm kortare, hahaha. Så varför inte slå till lixom?

Hur har din helg och vecka hittills varit då???


Carpe Diem


  : Ford Grand CMax :

2011-04-02 @ 09:16:20Så heter den.

Den nya.... =)


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0