: Rock My Heart :

2012-05-31 @ 20:26:55

Carpe Diem


  : More and more.... :

2012-05-31 @ 20:24:28

Carpe Diem


  : Haddaway <3 :

2012-05-31 @ 20:22:30En av mina absoluta favoriter!! =))Carpe Diem


  : En gammal gooding: Be my lover :

2012-05-31 @ 20:20:56

Carpe Diem


  : Dansa. Pausa :

2012-05-31 @ 20:17:24Inga ord... bara så jävla bra!Carpe Diem


  : Alex Saidac :

2012-05-31 @ 20:15:26En ny bra låt som jag hörde idag =)Carpe Diem


  : Rising Stars :

2012-05-30 @ 23:08:13
Klockan är för mycket hörrni.


Bilder och annat kommer i morron =) Natti natti världen.


Carpe Diem


  : Vackert :

2012-05-28 @ 20:53:41

Carpe Diem


  : Mina bilder på Istock :

2012-05-28 @ 19:54:55Nedan ser ni små, små foton på de foton som jag har till försäljning på Istock Photo. Har faktiskt sålt några stycken =))) Vilket är skitkul!

Pool on vacation
Photo
Pool on vacation
Blueberrys
Photo
Blueberrys
Electric pole in the winter
Photo
Electric pole in the winter
Lamp in black and white
Photo
Lamp in black and white
Green immature apple
Photo
Green immature apple
Steelwire
Photo
Steelwire
The swedish ship Götheborg
Photo
The swedish ship Götheborg
Lilac flower under summersky
Photo
Lilac flower under summersky
Lilac-flower
Photo
Lilac-flower
Frozen rosehip
Photo
Frozen rosehip
Cikoria
Photo
Cikoria
Raukar from Gotland
Photo
Raukar from Gotland
Landscape by the lake
Photo
Landscape by the lake
Sheeps
Photo
Sheeps
Gotlandsring
Photo
Gotlandsring
Stairs with obstacle
Photo
Stairs with obstacle
Clinging flower
Photo
Clinging flower
Ullehau, Gotland
Photo
Ullehau, Gotland
The loom
Photo
The loom
Pendulum in the sky
Photo
Pendulum in the sky
Ruin in Visby
Photo
Ruin in Visby
Boats in a row
Photo
Boats in a row
Ruin in Visby
Photo
Ruin in Visby
Ruin
Photo
Ruin
Road
Photo
Road
Autumn
Photo
Autumn


Carpe Diem


  : Turkosa Converse Naglar :

2012-05-27 @ 22:24:15


Carpe Diem


  : Hurra på Dannes födelseda!! :

2012-05-27 @ 22:19:22Idag fyllde Danne unga 24 bast!! Hurra hurra! Eller ja, igår fyllde han =) Det "firade" han med några timmars besök på akuten... =( Ni förstår senare här nere bland bilderna..... Detta är vår dag idag, alltså vad vi haft för oss.


Här är han, födelsedagsbarnet! Med sin present från oss =) Tack Frida för tipset ;))


Alltså. Sååå himla många påsar var det väl inte.... (8)

På bion hämtade jag sån här riktiga Bio-popcorn-kartonger =))

Här är mitt hjärta, badandes för fullt. Tror det var över en timma i sträck =)

Kompisen Saga verkar tycka det är nåt som är jobbigt här?? ;)

Här är anledningen till Akutenbesöken på födelsedan: Bruten tå/fot.... på två ställen tydligen...
Krayakram och Grattiskram sötnos!


& Tack för maten!Carpe Diem


  : Framsidan :

2012-05-26 @ 19:22:24Maken undrar varför jag alltid vill sitta i skuggan på framsidan......Han fattar ju ingenting.....


Carpe Diem


  : Nu är den här!!! :

2012-05-26 @ 19:21:29Carpe Diem


  : Robinsons :

2012-05-26 @ 19:20:06Har du testat den här??? Den är sååå jäkla go alltså! Helt kall och somrig när den stått i kylen ett tag. Finns på Ica Maxi, 2 st för 12 kronor. Den finns med svarta vinbär oxå, men den har jag inte gett mig på, gillar inte svarta vinbär.... =)
Carpe Diem


  : Glassbesökare :

2012-05-26 @ 19:16:24I fredags fick vi besök av min lillebror och hans äldste son. De hade med sig glass. ME LIKE!!!

Guuuu så gott det var. Även om glassen hade smält rejält. För det var inte sååå varmt i går... hehehe...
Carpe Diem


  : Dagen idag :

2012-05-22 @ 21:41:36* Jobbat o slitit heeela dagen

* Zumbat så svetten LACKADE

* Käkat kvällsmat. Klockan 21,29....

* Ätit rosa prinsesstårta med krona på. Det är ju doping av Estelle idag =)

* Svettats hela dagen. Fick dusha när jag kom hem. FÖRE Zumban...

* Satt i skuggan på framsidan. 23 grader varmt

* Missat Mello idag....=/

* Märkt att jag glömt boka klipptid till mig o lillan. Igen...

* Fick info av maken, att polen som var 6 grader igår kväll när vi fyllde den, idag var 18 grader =)

* Väntar på att klockan ska bli 21,55 så jag kan se GCBCarpe Diem


  : Ny vecka :

2012-05-21 @ 20:30:28Jaha. En ny vecka då hörrni! Gött dä, börjar med sooool! Så nu har vi monterat och fyllt poolen =) =) Så det är väl bara att vänta nån dag (?) så är den varm hehe....

Lillan har öroninflammation än, minns inte om jag berättat det, men nu går vi på penicillinkur två... suck. Och nu kom jag på att jag glömde ge henne medcinen när jag lade henne... S.U.C.K.

Till helgen är det premiär på logen oxå! Maken skall inte jobba just denna gång, men nästan alla andra kvällarna, så då ska jag ornda barnvakt åt ongarna och så ska jag åka dit o bugga när han tjänar pengar hahaha.

Igår hade vi vänner på grillat. Gu så härligt! Älskart! Vi grillade hamburgare. De blev, små. Svarta. Lite hårda. Men djäkligt goooa! =) Vi gört igen, men då ska jag göra STOOOORA hamburgare, promise!

Imorron äre zumba igen. Hoppas jag kommer iväg, det är en sån dum tid, hinner inte käka och så..... Men zumba är ju så kul så jag överlever på vatten bara jag får zumba =)


Carpe Diem


  : Fredag :

2012-05-18 @ 17:53:01Fredag idag. Ledig dag idag med, guu så härligt! Dock vaknade lillhjärtat 06,45 -mindre gött- så framåt 7  var vi uppe. Hon hade ont i örat idag med, trots att vi slutade penicillinkuren igår kväll =(. Så 10,20 tod vi hos doktorn igen för andra gången på 6 dagar. Penicillin i 7 nya dagar, ny sort. Hoppas nu det går över!!
Maken åkte till apotek nr 2 för på första -Doc Morris- så var penicillinet dessvärre slut, och på apotek nr 2 så fick han vänta 45 (fyrtiofem!!!) minuter, och det var 2 nr före honom. 45 minuter!! Fy fan, det apoteket vid lasarettet här i stan är en total DISASTER!

Sen har vi handlat lite virke och ska göra staket runt lillans altan på lekstugan. Så det skulle vi pyssla med idag. NOT! Stormar värre ute än på haven och så kom svärmor på kaffi.... så det blev inget idag. Men imorron hoppas vi på att få börja. Men då ska vi ju kanske iväg o fika med makens bror. Suck. Måste man följa med??


Nåväl, nu ska här grillas om ett tag. Vad gör du ikväll?


Carpe Diem


  : Lager 157 :

2012-05-17 @ 18:39:38Ofta är jag tydligen INTE ute och åker... Alltså till andra städer.... I dag åkte vi till Karlstad. Och där, på vägen, ser jag ett nytt litet köpcentrum på vänster sida! Med Stadium Outlet, Lager 157 och Elgiganten. What the fu*k! Hur länge har det funnits där???

Nåväl, var inne i alla tre affärerna och glodde. Det fanns en del fint men inget Måste Ha. Bara en vattenflaska. För 10 spänn.

Over and out.
Carpe Diem


  : Dåligt minne.... :

2012-05-17 @ 18:37:13Om man som jag, har kasst minne, så måste man ta alla tillfällen i akt att påminna sig själv....Carpe Diem


  : Tips- Mördarsniglar :

2012-05-16 @ 07:14:11Nu är det dax! Invasionen för många trädgårdar..... Läste detta i Viivilla.se så jag tänkte jag delar med mig av tipsen här.

Många villaägare får se sina trädgårdar skövlas av sniglar och knepen att slippa dem är åtskilliga. Här får du tips om hur du kan bli av med mördarsniglarna i din trädgård!

De spanska skogssniglarna, även kallade mördarsniglarna, har de senaste åren väckt starka känslor bland Sveriges villaägare. I kampen om trädgårdslandet och rabatterna verkar alla medel vara tillåtna och grannar emellan förs det en het debatt kring vad som faktiskt är effektivt.
Att den spanska skogssnigeln förökar sig så lavinartat beror på ett antal faktorer där bland annat klimatet är avgörande. I de sydliga delarna av Europa, där snigeln har sitt ursprung, hålls arten under kontroll genom värme och torka, medan den i Sverige de senaste åren har gynnats av regniga somrar och varma vintrar.

Bekämpningssätten är många
Det mest djurvänliga sättet att döda mördarsniglar sägs vara att klippa eller hugga av deras huvuden, eller att koka ihjäl dem.
 Bekämpningsmedlen Snigeleffekt och Snigelfritt, som är två kemiska bekämpningsmedel med järnfosfat, är en annan välbeprövad metod. Nemaslug är ett nytt miljövänligt medel som består av mikroskopiska maskar, så kallade nematoder. Nematoder infekterar sniglarna som så småningom dör. När andra sniglar äter deras kadaver sprids infektionen vidare. Detta medel sägs fungera bäst på små sniglar. Gemensamt för dessa bekämpningsmedel är att de inte bara är effektiva på mördarsniglar utan även dödar andra snigel- och snäckarter.
Låga elstängsel som dödar sniglarna genom stötar sägs mota sniglarna i grind, men är kanske inte det bästa alternativet för barnfamiljer då det finns en risk att även barnen får stötar.
Ett kopparplåtstaket med nedböjd kant runt trädgården kan på det sättet vara ett bättre alternativ.
En sträng av släckt eller bränd kalk kring dina växter får sniglarna som försöker ta sig över att torka ut och dö. Kalken behöver dock fyllas på eftersom det försvinner när det regnar.

Så får du en snigelfri trädgård
Ta hand om din trädgård så mördarsniglarna inte kommer dit till att börja med. Sniglarna lägger gärna ägg på fuktiga och mörka ställen. Ha det därför välstädat kring dina odlingar, och undvik ruttnande lövhögar, kalla sura öppna komposter samt svampar och fallfrukt som sniglarna annars gärna kalasar på.
Se till att luckra upp jorden du odlar i regelbundet så det inte finns några hål där sniglarna kan gömma sig och vänta gärna med höstgrävningen till så sent som möjligt. Då försvårar du för unga sniglar att krypa ned ostört i marken för sin vinterdvala.
Var försiktig med nyinköpta plantor. Skölj gärna igenom rotsystem där sniglar och ägg kan gömma sig.

Vattna helst på morgonen/förmiddagen och inte på kvällen då fukten lätt kan stanna kvar under natten och gynna snigelframfarten. Om du plockar sniglar så är det nödvändigt att döda dem, då de enbart fortsätter sprida sig om du släpper ut dem på någon annan plats. Gräv gärna ned dödade sniglar eller släng dem frysta i soporna eller på komposten.

Börja din snigelbekämpning så snart som möjligt på våren då övervintrande sniglar börjar visa sig. Det sägs att mördarsnigeln inte har några naturliga fiender, men vissa djur verkar inte ha något emot att sluka ett antal, även om sniglarna inte är någon delikatess. Villaägare med myskankor, igelkottar, grävlingar samt vildsvin i sin trädgård kan, i alla fall på det sättet, skatta sig lyckliga.

Fakta spanska sniglar
Sniglarna är tvåkönade och kan under sin livstid lägga uppemot 400 ägg. De har en rödbrun färg som kan gå åt både det ljusröda och smutsbruna hållet, och kan i vissa fall lätt förväxlas med våra egna svenska skogssniglar, den röda och den svarta. Sitt öknamn mördarsnigel har den fått genom att den äter allt, inklusive kadaver av den egna arten.
Sniglarna kom till Sverige via importerade plantor. Plant- och jordtransporter är fortfarande ett vanligt sätt för sniglar och dess ägg att sprida sig till nya delar av landet.
Den senaste metoden som sägs hjälpa är så kallade robotgräsklippare. Villaägare med självgående gräsklippare började rapportera tillbaka till tillverkarna att de förutom en nyklippt gräsmatta även märkte en minskning av mördarsniglar, och detta ska nu undersökas. Tio villaägare runt om i Sverige har fått var sin robotgräsklippare och ska under sommarmånaderna föra veckobok över antalet mördarsniglar i sina trädgårdar. Studenter vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp kommer sedan att utvärdera resultatet.

Tips Läs mer om de spanska sniglarna och olika bekämpningsmetoder på Göteborgs Naturhistoriska museums hemsida, www.gnm.seText hämtad från www.viivilla.se


Carpe Diem


  : Ledig i 5 dagar :

2012-05-15 @ 21:32:04Oh guuu va gött, ledig i fem hela dagar =))) Lillan är överförtjust. Trots sin öroninflammation. Tonåringen hon är hemma, förkyld. Maken jobbar i morron sen är han oxå ledig. Undra om vi ska gö nåt?
Äh, jag ska väl skriva lite skyltar, ska ju vara med på två grejjer framöver: 1 juni i Hyttan och 1 september på en hundutställning. Måste alltså pyssla fram lite tills dess.

Sen ska jag fika med Anncharlotte. Hon vill köpa tavlor. Så då måste man fika =)

Sen ska jag bara va. Kanske promenera, leka ute, hälsa på nån, inte ha feber och mysa.


Hur har du det?


Carpe Diem


  : Nya naglar :

2012-05-14 @ 19:41:03Nu har jag ändrat mig igen. Här är dagens -åkejj, gårdagens- gjorda naglar:Bilderna är inte helt jättebra men jag kommer nog på nåt bra sätt o fota dom så småningom =) Dessa bilder är med mobilen.... =/


Carpe Diem


  : Första testet :

2012-05-13 @ 09:39:26Carpe Diem


  : Nagellack :

2012-05-13 @ 09:37:18Nu när äntligen den däringa stämpeln har kommit, så måste jag ju testa mig fram. Passade därför på att köpa "lite" nagellack i Ullared =))). Får se om de fungerar eller ej. Orka köpa de som man "ska" ha såhär i början, vill testa mig fram lite först. Troligen fungerar många nagellack, bara de inte är för flytande vad jag verkar märkt hittills. Bilder kommer så småningom!Carpe Diem


  : Nya bilar :

2012-05-13 @ 09:32:44

När vi var till Ullared så stannade vi på rast hemåt och då hittade jag dom här sötingarna =). Passade fint när vi bussade och allt =) Smakade som vanliga bilar förstås, goa.


Carpe Diem


  : Parkeringen from hell :

2012-05-13 @ 09:29:33


Häromdagen när jag skulle till ICA Maxi så var det kö IN på parkeringen. OH shit tänkte jag.
Men kön berodde inte på att det var fullt på parkeringen utan att nån idiot till chaufför hade parkerat sin tradare med släp så man inte kunde komma in utan att åka en och en.
Skit så arg jag blev över den idiotparkeringen.
Och sen, när jag åkte därifrån, då höll den lilla sa*en på att B.A.C.K.A ut lastbilen.
Djeeezzzuuuzzzz....Carpe Diem


  : Ladies Dance Crew :

2012-05-12 @ 19:31:34Idag var det dax, äntligen! Dottern har tränat i timtal, då menar jag TIMTAL!! (Denna vecka tror jag hon minst har tränat 12 timmar eller så). Och idag fick vi se vad de tränat in! GUUUU så duktiga alla var, verkligen kul o se. Som vanligt då, så kan jag tycka att publiken är så törr.... Varför? Jag tjoade o klappade händerna förståss. Jag var nog den ende som stod upp och gav ovationer när de var klara med.... För de var värda en stående ovation!

Här finns lite bilder, hoppas tjejjerna som är på bild tycker det är okej, annars så tar jag bort dom givetvis =).

Underbart jobbat tjejjer!!


När vi kom dit så står det såhär ovanför dörren, liiiite kul... =))Och här är hon, min egen stjärna:


DU var min favorit givetvis. Älskar dig, från topp till tå, varje dag, hela tiden, jämt och ständigt. <3.Carpe Diem


  : Ladies Dance Crew :

2012-05-11 @ 21:27:17Imorron har stora dottern dansuppvisning. Igen. Mamman är så glad o stolt så. Hon älskar dans den flickan. Tokigt att hon inte lyssnade på mamman redan när hon var i 5-årsåldern, för då tyckte mamman hon skulle testa dans. Men icke. Häst skulle det va. Okej....

Men i morron är det uppvisning i Folkets Hus. Klockan 15 och klockan 18. Då ska jag, lillasyster och farmor bänka oss. Pappan är tyvärr (?`) i Ullared... (ohh, sååå boring. Not!).
Imorron ska jag ha kameran med mig och jag ska sitta längre fram än vi brukar. Sådeså.


Välkommen du med!


Carpe Diem


  : Ätardag.... :

2012-05-11 @ 10:57:25Idag har lillan en sk Ätardag. Hon är ju inte stor i maten till vardags, men ibland infaller såna här ätardagar. Idag är en sån...

Gick upp klockan 8 ungefär, och fram till nu har hon ätit:

2 smörgåsar
Druckit juice
Ätit en stoor skål med youghurt och cornflakes
1 hård macka med juice till

VÄLDIGT mycket för att vara hon...... på 3 timmar

Nu borstar vi tänderna och sticker iväg med återvinnin, pantar lite o handlar.

See ya!


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0