:..Safta & Gelea..:

2010-07-29 @ 22:47:49



Idag har jag äntligen kommit till skott och gjort rödavinbärsgelé, hallonsylt och hallongelé. =))
Hallonhäcken har dock ungefär 4 stycken såna däringa pepparkakslådor kvar att fylla.... =//. Idag hann jag bara plocka litegranna innan regnet satte in. Typiskt vill jag lova!
Skulle vilja ut i skogen och plocka blåbär, undrar just när det ska hinnas med..... Imorron är det presentinköp, typ 3 stycken för att gås på kalas klockan 15.

Sen ska storhjärtat på PIP. Och givetjävlavis, så har hon ingen aning idag, nu, ungefär 15 timmar innan det börjar, om vem/vilka hon ska gå med. Fast vi har tjatat och trugat i en vecka om att hon ska ta reda på och bestämma det. För att jag och och Johan vill veta, få telefonnummer, kolla av med de andras föräldrar osv osv... Men icke. Hoppas bara det löser sig så hon blir nöjd med sin PIP-kväll och Takida på scenen klockan 21. =))

Nattinatti med er!


Carpe Diem


  :..Längtar just liiiiite bara..:

2010-07-28 @ 22:40:26




Hit:
Medplaya Bella Vista Beach Hotel pics,photos, Resort Bella Vista


Carpe Diem


  :..Gränna-tur..:

2010-07-28 @ 10:43:28



Igår var vi tillsammans med en annan familj på en tur till Gränna.

Idag är jag schlete, så vi får se om jag orkar ladda upp bilder lite senare... =)) Den som väntar på nåt gott du vet...


Kramen


Carpe Diem


  :..Gud va det kan ändra sig..:

2010-07-25 @ 20:39:59



Idag var planen:
Åka till vänner och kika på deras el, samt ta en förmiddagskaffe. Sen hem och bara va. Inga större planer alltså.

Planen blev:
Åkte till vänner och kikade inte på deras el, då det hade löst sig.
Tog en förmiddagskaffe -medan de åt sin frukost.....
Kom på att Ikea ville ha besök av oss... Så jag och Å tog bilen och swishade in till Karlstad för en shoppingtur. =)
Inte alls fel tyckte jag... Hem till oss kom det batterier, tassar till möbler, 2 handdukar, 3 stora runda blockljus, laptopställ till mamma..... =D. Lagom shopping för nån som inte skulle ha nåt! 200 riksdaler jämt gick det på.... =))

Sen shoppade vi lös på Kappahl, där jag lägligt nog hade ett sms som gav oss halva reapriset.... Me like! så vi shoppade lite armband mm till oss och våra töser. Hela 90 spänn kostade det. Och då fick vi: 6 armband, 2 paket med örhängen (typ 8 st totalt) 1 halsband, 1 scarf, 1 hårband & 1 skärp. Bra handlat av oss!!
Jag fick även med mig en scarf från Lidex på rea och ett armband.


Vi gör´t igen va Åsa???? Utan ungar och gubar... =)


Carpe Diem


  :..Inge sol = SKITGÖTT..:

2010-07-23 @ 21:22:12



Idag har det varit kallt. Dvs 15 grader drygt. Lite regn toppat på det oxå =). En vanlig svensk sommardag?!?
Detta innebär då förståss att vi inte varit ute nämnvärt idag. Innedag, och det har man rätt till då!!!
Istället har vi bara varit. Åkte en tur till Ö &  B och kom hem med en massa saker... as usual =). Lite shampo och sånt som går åt.

Ikväll har vi färgat håret på storhjärtat = *NERVÖS*. Hennes kompis och jag har hjälpts åt, så nu får vi se hur det blir om ca en kvart...... Ill be back to tell you....

Kramen denna fredag. Ska ta och slurpa i mig sista vinet (???) och se på TV en stund innan bingen. Får se om jag kan sova mer inatt.... Ungdomarna förde ju väsen och väckte mig om och om igen... =/


Carpe Diem


  :..Fika sig litte..:

2010-07-22 @ 11:40:56



Nu kommer snart en go vän o fikar. Me like.


Plus att lillan får en större lekkompis. Och att storhjärtat får en nattakompis. =)


Carpe Diem


  :..4.-juling..:

2010-07-21 @ 22:01:02



Äntligen!

Idag kom vi och vännerna iväg på 4-hjulingsturen med alla barnen. Ut i skogen bara. Backe upp och backe ned. Stenbumling här. Stenbumling där. Och där.

Och där....


Men vi avslutade det hela med att fika, sola och njuta av ledigheten! Plockade blåbär och liiite kantareller (Tack Åsa).

Underbart är vad det är att kunna göra sånthär. Nu ska jag dricka lite vin. Det är jag värd efter att ha stenat upp  runt hela -nästan hela- dammen idag =D.


Vad gjorde du idag?


Carpe Diem


  :..Trevligt, trevligt..:

2010-07-20 @ 23:45:11



Kom hem för en kvart sen. Har varit hos vänner och ätit. God mat, goa skratt, gott vin och en mssa snack. Och lillhjärtat, hon fick vara uppe s.e.n.t...... Vi cyklade och det var oxå spännande tyckte hon, för vi har aldrig cyklat iväg på "fest" till vänner med henne tidigare. Hon hade så kul i ett flickrum som hade hästar och kassapparat. Att man fick pommes med köttbullar var inte heller fy skam =)).

Dammbygget har inte kommit nånvart idag. Har hunnit hämta runda, fina stenar i olika storlekar bara. Och sen rättat upp dammen lite, den lutade nämligen i ena hörnet och vi enades om att det inte var bra. Så: töm vatten, några hinkar sådär, sen lyfta lite, butta in sand och platta till. Fylla på vatten, kolla med pass och så, nu var vi nöjda minsann!
Pumpen -den vi köpte 2005 du vet- fungerade fiiiiint! =))

Imorgon kanske jag orkar och hinner ladda upp bilder på lilla projektet. På eftermiddan ska vi hämta hem älskade dottern, för vi ska ut o åka fyrhjuling med en annan familj och grilla lite i skogen o mysa.


Ha det gott i Sommar-Sverige hörrni!


Carpe Diem


  :..En damm..:

2010-07-19 @ 22:18:36



Nu är den nedgrävd.

Dammen som vi planerat i några år, är på plats =). Inga stenar runt om och sånt. Än. Men sambon åkte och lånade en grävtraktor och grävde för om, jag säger OM vi skulle handgrävt, så hade vi hållt på än lixom.... =/.
Vi får nog tömma den på vatten o städa den innan vi startat upp pump och sånt, för vi råkade visst tippa i lite jord lixom... hehe... Typiskt!

Idag har vi inte varit inomhus på heeela dagen! Jo, jag kokade makaroner och stekte köttbullar. Och värmde sockerkaka i micron när vi fick främmande. Sen ute heeela långa dagen. Och lillhjärtat hon va med, heeela dagen. Lekte, pysslade, grävde, plockade hallon, plockade hallon, plockade hallon.. =))

Imorgon är en ny dag. Då kanske vi fortsätter gräva lite.

Kanske vi tar en tur med bilen och hämtar fiiina runda stenar att ha runt dammen. Vi har semester. Gör lite som vi vill. Gu så det är skönt!


Carpe Diem


  :..Lite shopping idag..:

2010-07-18 @ 22:15:00



Eftersom vi bokat en utlandsresa med all inclusive, så passade vi på att shoppa loss lite idag =))).


Från Clas Ohlson, lite mer grön än tonen du ser här...=)
Hittade även en termos i samma goa gröna, men den fanns inte på bild, så den kan ni inte få se...



Vi har juh även talat om att anlägga en damm. I år ska det ske!!! Så idag följde en stooor fin form med oss hem, lixom små korgar att ha växter i. Så imorgon ska vi börja gräva för att få ned dammformen och sen börja bygga upp runt den. Ska även försöka få hem större runda stenar att göra vackert med. Blir nog bra tillslut! =)


Carpe Diem


  :..Så skön dag..:

2010-07-17 @ 23:03:39



Idag har jag och lillhjärtat bara varit. Vi har gungat, lekt lite i poolen, solat, ätit hallon, blåst såpbubblor, sovit middag, ätit god lunch, tittat på TV och cyklat till affären där det köptes glass. Glassen smälte givetvis på hemvägen, och väl hemma, så tappades glassen i backen... Men det gör inget. Fort in bara och skölj av den så det kan slurpas vidare =)
Det är såna här dagar som livet är fantastiskt! Inga tvång, inga måsten, bara slappa, kramas och gosas =))) Me like alot kan jag säga!! Så här skulle jag kunna hadet i några år framöver..... =)
Senare framåt eftermiddagen så åkte vi till min bror och hans familj. Sambon har hjälpt honom att bygga, så ikväll fick vi mat, grillat givetvis =D. Lite skitsnack och kika på bygget och sen hem igen.

På schemat då stog det HUSKOLL. Dvs vi är husvaktare, åt två hus. Så lite spring är det.... =)

Imorgon är en ny dag. Kanske med regn. Kanske med sol. Hursom så åker vi nog till Örebro för att hämta hem en dammform så den där dammen blir gjord nån gång... Har ju planerat den typ... sen 2005....

Nu, nattinatti.


Carpe Diem


  :..Värmen ger skador..:

2010-07-16 @ 08:51:21



Fy för  värmen! Jag har fått någon typ av ögoninfektion eller vad det kan heta.... =// Inte varit till doktorn, men ögonen varar och idag är ena ögat helt igensvullet. Ser ut som jag gått en boxningsmatch.
Vafan är det här? Jag är inte allergisk, har aldrig varit och vägrar bli, sådeså!


Carpe Diem


  :..Sommarhetta..:

2010-07-13 @ 21:21:22



ÅH FY!!!

Vilka varma dagar det har varit!! Och jag klagar inte! Jag konstaterar bara... =)

Igår kväll kom jag och hjärtat hem från Falkenberg. Johan hade fått hotell, supe och en föreställning på Vallarna i present, så han och jag gav oss av och vi har haft det så skönt!! Varmt, god mat, kul föreställning, sol, varmt, vin, champange, skrattat, njutit, solat, fick regn i 10 minuter, badat i havet, varm, sett Falkenberg, shoppat (Eh... jag asså...), soligt, saknat barnen...
Ja. Ungefär så har vi haft det. =))

Idag har vi varit hos mamma och Richard hela familjen i det APHETA vädret.... ALLT, precis allt stod stilla.
Tills det började blåsa för att åska och regn var på gång. =).
Vi byggde/restaurerade mammas trasiga växthus jag och Johan. Det gick sönder i vinteras, när för mycket snö samlades på taket och så BRAK. Skrot vart det.
Idag har vi rättat upp det, satt in nya takbalkar och byggt hyllor. I minst 65 graders hetta... Fi fan så varmt det var!!! Vi drack cola, vatten och kaffe. Gick inte en gång på toa =/. Då kräver krpppen vätska kan man säga...
Vi fick god mat framåt eftermiddagen och stort TACK. =). Nöjet var på vår sida. Kul att kunna hjälpa dom när dom själva är sjuka och inte kan. Våga bara be om hjälp. Den kommer.. =))
Mamma skulle ut o ställa in krukor och grejja -såklart- så fort vi hade åkt =D.

Lite regn har det kommit idag, och gu´skönt det var! Kan gärna komma mer, mer, mer!!!
Luften är fuktig, men det är inte speciellt kallt, och inte blir det korsdrag heller, hur jag än öppnar och stänger här hemma... =// Typiskt! Fläktar hjälper inte heller... Nåja. Bättre sol än regn på semestern, eller va säger du?!?

Imorgon är en ny dag. Undrar vad vi skall göra då??? Gränna en dag står på schemat, inte vilken dag men... Sen kanske Sunne Vattenpark. Och Liseberg, lite senare. Sen blir det förståss stranden. Och sen så ska vi ju göra vår lilla damm oxå.... Ska testa pumpen. Som vi köpte för typ 5 år sen... Undrar om den fungerar.... Vi har juh aldrig packat upp den =)).

Nu ska jag se på TV, sen ska jag vattna lite inne i växthuset...

Gonatt på er, ses här en annan dag.


Carpe Diem


  :..Nu är en del betalt..:

2010-07-09 @ 22:13:39



Betalade första delen på vår resa igår. Uuuuh! Spännande. Nu är vi på gång lixom! Har ju aldrig rest utomlands -förutom 2 bussresor till Paris- och jag blir så lätt uppstressad och får resfeber. Låååångt i förväg. Thats me lixom! =).
Hoppas bara att vi gillar hotellet mm, för vi har läst olika tyckanden. Några avskyr andra älskar =/.Så. Vi kommer berätta sen i september hur vi upplevde det.

Imorgon kommer söta mor hit. Vi ska säkert grilla lite och sen ska hon sova över, så att jag och Johan kan åka tidigt mot Falkenberg. Ska bli så himla skönt att få komma iväg själva. Har nog inte hänt sen... öh...Franko dog?


Carpe Diem


  :..S.E.M.E.S.T.E.R.!..:

2010-07-09 @ 20:30:29



Så.

Nu är det sagt.


Har inte tid med er. Ska dricka mer vin nu. =))



Carpe Diem


  :..I min trädgård..:

2010-07-08 @ 21:25:49





Carpe Diem


  :..Barnpaus..:

2010-07-07 @ 20:10:18



Om 4 dagar åker jag och sambon iväg på hans 40-årspresent. Dvs vi får åka långt som fan ned till Falkenberg för att ta in på hotell, äta middag, se på "EN MORSA TILL SALU", dricka oss lite vin -eller champange- i pausen och kanske en grillkorv med fanta och sen hem till hotellet.


Ska bli så jävla gött.


Carpe Diem


  :..S.N.A.R.T..:

2010-07-04 @ 20:34:07



Så är det SEMESTER!


Bara 5 helvetiska jobbdagar kvar att försöka ta sig igenom utan att stressa arslet -ursäkta- av sig.....

Ska bara packa mitt rum, packa bokhylla i entren, kasta skräp, skicka iväg kundmaterial, packa konferansen, packa klart köket.... och så ska jag säkert packa nåt mer jag inte minns.... =).


Ge mig lite styrka nu va kompisar! =))


Carpe Diem


  :..Hej Halsfluss!..:

2010-07-04 @ 10:58:54



Vi som skulle till moster och titta idag, bada lite och grilla lunchkorv..

Istället så får sambon åka till vårdcentralen med storhjärtat som förmodligen har halsfluss.


Lixom. Klippkort på vårdcentralen. Har någon mer än oss det???



UPPDATERING: Det var inte halsfluss. Det var körtelfeber... =///.

Du Gud. Eller någon annan. Skulle du kunna ta och sluta ge oss mer sjukdomar nu kanske?????


Carpe Diem


  :.. B T W ..:

2010-07-03 @ 21:19:43



Vem har varit i Bulgarien?
Hur var det?
Varit på hotell Blue Village  Bella Vista???


Tell me, tell me! Allt vill jag veta!!!! =)))


Har juh redan resfeber lixom... Thats me... =/


Carpe Diem


  :..Sommardag..:

2010-07-03 @ 21:18:05



Idag har det varit varmt. Varmt så in i bängen!

Just därför så startade jag morgonen vid 9 med att rensa i vår häck och i rabatter... En ÖVERFULL skottkärra fixade jag på en timma drygt. Med kaffepaus och såpbubbleblåsning med lillhjärtat =).
Sen for jag iväg till stan och fixade doppresent, för där skulle vi vara klockan 3 idag. Glömde kort förståss....=/

Väl hemma så var det liiite sola i 10 minuter (jag kommer inte bli brun i år, det lovar jag) sen var det matdax och Joline skulle isäng innan jag skulle dusha och iväg på dopet klockan 3.
Vid tjugo i två så har jag fått lillan isäng och beger mig till affären för att brorsan ringde och hade glömt bröd till dopet klockan 3.

Ungefär såhär lät det i affären när jag ringde upp brorsan 13.40:
- Hur mycket bröd ska jag ta? Räcker det med XXX?
- Jodå, det räcker.
-Ja, jag stack hit för lillan sover och jag ska hem och väcka henne strax efter två så vi kommer till tre.
- 3?
- Ja, dopet börjar väl tre?
- Näe, det börjar nu, två. Prästen sjunger upp just nu.
- Haha, du skojjar med mig!
- Nej. Det börjar två. Med ett leende i rösten...
- Haha, näe det börjar tre! Garvar nervöst...
- Nej, nu. Två.

- Okej, då kommer jag försent. Jag är hemskt ledsen men tre hade jag bestämt för mig att det började.... Nu har jag skitbråttom, vi kommer komma försent, förlåt, hej!
I min fantasi så tänkte jag att han luras. Han ringer om 4 minuter och asgarvar och skriker - Gick du på det där?!?! Klart det börjar tre!!
Ingen jävla telefonsignal ljöd inom 4 minuter. Inte 5. Inte 6. FAN! Det börjar två! Han talade sanning!! PANIK!

Vi sladdar in klockan 14.14. Då har jag "dushat" dvs rollon i armhålan, på med liiite mascara, borstat håret, slängt på mig tights och en klänning, fått upp lillan ur sängen, skrikit åt stora gumsan att skynda sig, svettats som en gris och kört 1½ mil! Fick tom med mig presenten och kameran, för jajjamensan! Jag hade ansvaret för fotandet idag jag.... =/.

Vilken jävla dag om ni ursäktar svenskan.... Sen hem och till affären och sen iväg och dopp i sjön! Kallt som bara den, men jag doppade mig, det är huvudsaken! =)). Det blåste sååå skönt där på stranden.

Väl hemma så grillade vi gott och satt på baksidan i det hotande vädret... Åska och blixtar förväntas här under natten/morgondagen. Några regndroppar kom när vi åt, men det blev inget midsommarspring med maten, hahaha.
Imorgon ska vi besöka min moster och hennes man i deras nya hus som de skall bygga och renovera "lite". Ska bli kul! Även min kusin är där och vi ses alltför sällan så det blir jättekul o träffa honom med!

Kram på er, nu ska jag dricka upp mitt vin. =D


Carpe Diem


  :..:

2010-07-02 @ 18:47:24




Shiiit va det är varmt!


Imorron värre.


Säger dom.


Och.

Jag klagar inte.



Jag bara konstaterar.


Okkkej?!?!


Carpe Diem


  :..Om igen..:

2010-07-01 @ 17:57:22



Vi tar det igen.

39.1.

Lillhjärtat.har.feber.igen.


Jag blir knäpp.


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0