: Förskolan :

2013-08-30 @ 09:38:00



Lillan är ju en liten F6:a nu för tiden =)
 
Två dagar denna vecka, så har hon inte gjort tillstymmelse till att börja gråta när jag lämnat henne =) =) Underbart!!
Blir så ledsen i mammahjärtat när hon klamrar sig fast vid en och tårnarna hänger i ögonfransarna..... Hon är en känslig typ den där lilla sötnosen. Inte förräns hon lärt känna barn och vuxna i gruppen hon befinner sig, så blir hon tryggare och modigare. Men det tar lite tid för henne att bli "vän" med nya saker. Sån här hon. Men sen så går allt som på räls. =) Som tur är.
Hon har nya kompisar varje dag nu =D. Häromdagen så skulle hon och Ebba leka.
- Sådetsådetharvibestämtochklockanfyraskavileka.
 
Jaahaaaa......
 
Vi fick ringa mamman när vi kom hem och som tur var så var det okej. Ebba är en duktig flicka och bestämmer sånt utan mamma och pappa hon, ringer sina kompisar och plingplong så står dom utanför dörren! =) Lilla sötnosen! Men min lilla hon var modig, hon ringde själv till Ebbas mamma och frågade om de kunde leka. Dock var det storasystern som svarade så det blev lite knasigt ändå.... Mammas hjärta!
 
Liten blir lite större nu..... <3


Carpe Diem


  : Hela-Gatan-Loppis SÖNDAG 1 september :

2013-08-30 @ 08:21:20



Åh, snart är det söndag! Hå och hej vad veckor och dagar går. Har hela vardagsrummet fullt med leksaker och kläder, källarn rymmer ännu barnmatstol, skor och åkpåsar mm som jag inte plockat upp än.
Undrar hur allt ska få plats?? Men har nog löst det: man tar såna trådbackar och ställer dom på stolar, alltså det som inte ryms på bordet =) Tror det blir grejt!
 

Du kommer väl??
 
 
Och så motar vi regnet bort, bort, bort!


Carpe Diem


  : Andra veckan :

2013-08-24 @ 23:23:26



Lördag i dag. Varit och fiskat med makens jobb, årlig tradition =) Fick ingen fisk (i år heller...) men dock många skratt, gott kaffe och grillade korvar i långa banor =)
 
Igår och idag är jag på skitilla humör. Fyfan! Vet inte varför. Grät igår så ledsen och konstig var jag. Inte kul. Alla är lika griniga i hela familjen tror jag. Eller är det bara jag??? Nej, tror inte det.
Tonårstrots.
6-årstrotsen har kickat in (för den finns väl??).
Maken jobbar och jobbar och jobbar. Och jobbar.
Själv har jag landat sen några dagar då Kungabesökets hets på jobbet klingat av, denna andra arbetsvecka.
 
Nu bygger vi altan för fulla muggar. Dammsuga? Träffa vänner? Tvätta? Hmm..... Tog en dans med snabeldraken idag, med sprängande huvudvär. Fick väl gå. Sög säkert upp några små leksaker för lillan....
 
Ikväll hade tonåringen fest hemma för första gången - med oss hemma. Nog för de satt i hennes rum och spelade musik för halva kvarteret nästan hela kvällen, men vi bjöd på pizza, så en stund fick vi se dom =).
 
På söndag, den 1 september, så har vi Hela Gatan Loppis här som jag har ordnat. Ska bli skitkul!!! Kanske borde man rota fram mer som ska säljas??? Nåja, det hinner jag nog. Hoppas jag...
 
Nu äre dax o nanna tror jag bestämt. Ska bara svälja sista vinslatten =).


Carpe Diem


  : Altanen tar mer form :

2013-08-24 @ 23:14:43



Det tar sig....   =)
 
130821 - 18,41
130821 - 19,16
130824 - 16,05  - Btw: sparade nästan 2000:- på fåtöljerna =)
130824 - 19,35
 
 


Carpe Diem


  : Skolstart :

2013-08-20 @ 23:13:00



Idag började hon 6-års, eller Förskoleklass som det heter; Vårt lillhjärta!!
 
Ojoj, så spänd hon var i morse. Men först var det ju fritids en timma och sen så verkade det som om de är kvar i fritidslokalerna Förskoleklassen, så hon känner sig trygg där kan jag tro.
 
Liten har blivit liiite större <3


Carpe Diem


  : Kungabesöket :

2013-08-20 @ 20:11:00



Idag kom den. Dagen jag (vi) jobbat så med. En massa beslut, jobb, testing, träning, notering, ändring, planering..... KUNGABESÖKET.
 
Efter ett genrep igår, men uppställning av allt, genomgång av allt, repetion av allt... så kände vi oss hoppfulla över att allt skulle klaffa idag.
Lite nervösa så fick vi samtalet om att kungaparet landat på Örebro flygplats. Efter ett tag så kom den fina bussen inrullandes och vi smet utanför tältet för att kunna få en glimt av dom. Säpo kom i bilar, polisen var där, finklädda människor och allt var fint.
Lite konstig känsla att stå i tältet och se vårt kungapar lyssna till vår VDs tal. Overkligt när alla hovmashalker, kungapar, hovfotografer, säpokillar och landshövdingen skulle få skyddskläder av lixom lilla mig. =)
Men det gick relativt smärtfritt som tur var. När de försvunnit på guidningen så pustade vi ut en stund. Tog fram presenter och rättade till lite. Bjöd Säpo, press och busschaufför på lokavatten i värmen.
 
Sen kom dom tillbaka och jag fick äran att hjälpa Drottningen av med skyddsrocken =D. Härligt att se henne så nära. Efter tacktal och presentutdelning så for de vidare mot Björkborn och Loka Brunn.
 
Underbar dag! Sen var det bara raaaakt ned till normal puls och andhämtning. =D
Träffade en underbar person dessutom i går på jobbet, Annsofie, hon och jag hängde ihop hela dan igår och idag. Verkligen en underbar person! Hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten!!
 
 
Här bjussar jag på en bild på mig dagen till ära! =) =)
Här är hon! Underbara människan!! =) =)
 


Carpe Diem


  : Vår badflicka, ett varje år :

2013-08-20 @ 11:16:00



130819:
 
120812:
 
110927:
 
101102:
 
090109:
 
080907:
 
 


Carpe Diem


  : Sång & Dansfågel :

2013-08-19 @ 18:51:00



 
 
 
Mammas sång & dansfågel har uppträtt på altanen i eftermiddags med stor inlevelse =). (och lite glassrester runt munnen *ler*)
 
Underbara unge!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Carpe Diem


  : Gamla bilder från juni 2010 på Lillhjärtat :

2013-08-18 @ 19:41:39



Glodde på bilder på datorn och hittade några gamla fina foton på lillhjärtat. Sååå söt!! KÄRLEK!!
 


Carpe Diem


  : Nästa jobbvecka innehåller Kungabesök :

2013-08-18 @ 18:58:42



Imorron är det dax igen, att dra till jobbet. Andra veckan är på gång och första veckan har gått under kategorin Kungabesöks-hysterin-har-tagit-nästan-varje-sekund-av-min-arbetstid..... Piuh!
Det fejjas, planeras, testas, sorteras, handlas, hämtas, lämnas, packas, hängs upp, tillverkas ....... Helt slut är jag!
 
Och det bästa av allt: Jag kommer få vara med i tältet där Kungabesöket äger rum!!
En liten flickdröm för mig, som alltid gillat kungafamiljen =D. Dock kommer jag inte tillhöra dom som hälsar på Kungaparet, men jag ska se till att dom, de andra gästerna, pressen, Säpo och Polisen har allt som behövs =)
 
Kommer bli en kul början på veckan detta, men höjdpunkt på tisdag.


Carpe Diem


  : Ongoing: Altanbygge :

2013-08-18 @ 18:54:22



Nu har vi fått dit heeeele golvet. Förutom de två innersta, de är inte fastskruvade, el o skit ska ju ned där =) Men annars så! Gu så härligt det är att öppna altandörren och bara gå rakt ut på slätt fint golv!! !
Inom kort (?) så kommer väggen upp där mot grannen och så är lilla badtunnan snart klar att användas. LOVLEY!
 
 


Carpe Diem


  : Altanbygget fortsätter :

2013-08-08 @ 10:41:32



Det tar sig!
 
I tisdags började vi lägga golvet där inglasningen ska vara. =))
 
 
 
 
 
Igår hade vi hunnit ända hit =)
 
Så kul nu, för nu syns det, det man gör. Underarbetet är bara trist -men ack så noga- och syns ju inte sen =) Det är när golv, väggar o tak kommer som man verkligen ser att nåt händer.


Carpe Diem


  : Sommar? :

2013-08-08 @ 10:31:32



Såhär säger vår väderstation:
 
 
I verkligheten ser det ut såhär:
+ regn.....
 
Hm....
 
 
 
 
 
 
 


Carpe Diem


  : Ullaredslistan :

2013-08-02 @ 12:37:00



Snart är det dax för kul i Falkenberg, ska gå på "Stefan och Krister" som jag säger, där och då kommer förstås det obligatoriska Ullaredsbesöket att ske =) =) =) . (Va?? Ler jag stort??? Näe....)
 
Listan är inte lång. Än.... =)
 
Ljusstakar
Lampor till mamma
Trosor o strumpor till lillan & mig
Mascara
Nagellacksremover
Leksaker till lillan
Blockljus
Overall till lillan kanske?
 
 
Längtar!!! Inte efter bilresan dock.... Det är sååå lååångt!!!
 
Kramen till er.


Carpe Diem


  : Altanen 2013 :

2013-08-02 @ 05:28:00



Det framskrider. Lite i taget =) Har iof sagt att vi inte vet när den ska vara klar, men hur det än är så är det MASSOR att göra!!
Idag har Storhjärtat hjälpt till, kul! Hon har hjälpt till att hämta och lasta och på virke, hantlangat virke, kapat, sågat, limmat. =) Jätteduktig är hon!!!!
Nu har vi isolerat badtunnan, så nu ska den nog hålla värmen bra i vinter när vi myser i tunnan =).
Snart ska vi börja lägga golvet där inglasningen ska vara och elen ska planeras. Jag ska tydligen få den stora äran att såga av alla brädor på panelen jag, så vi får in golvet ända in =).
 
Mitt i allt så kom mamma och Richard på besök, vi lät hallonhäcken bli av med lite tyngd så mamma kan sitta hemma på farstukvisten och njuta av hallon =).
 
Imorron blir det nog beachen om vädret tillåter. Om inte. Så bygger vi. =D


Carpe Diem


  : Kökultur i Sverige :

2013-08-01 @ 23:24:04



Idag brann det i håret på mig. Som fan kan jag säga.
 
Jag, som oftast är artig -eller helt enkelt inte råkar på dumhuvuden särskilt ofta?- brukar inte hetsa upp mig, men idag... då....
 
Står i kö. 4 före mig. Kön är lång för killen i kassan är nyanställd -fråga mig, jag är stammis- så det tar naturligtvis lite tid. Hur ska nya annars lära sig jobbet??
Bakom mig kommer en äldre dam, och sen fylls kön på. Jag tänker: De borde öppna en kassa till, för nu blev det chokat här =).
 
Då kommer den upp en kvinna brevid mig, med korgen full och famnen överfull. Hon tittar på mig och säger nåt i stil med:
-Det är min tur nu.
Öh??? Va? tänker jag chockad... Säger:
- Va?
- Det är min tur nu. Familjen är där framme och väntar på mig.
Jag kollar framåt i kassan och ser inga som "hör till henne" utan bara de som stått i kön lite längre än mig.
- Neej, det tror jag inte säger jag.
- Joo, det är min tur nu.
Jag kollar på henne med blick som säger: Är du dum i huvudet eller?? Hon bara tittar på mig.
 
Damen bakom bara:
- Du, det tror jag inte. Ställ dig i kö som alla andra, vi har stått länge här nu!
- Ja, just, du får ställa dig i kö du med, säger jag. Kvinnan kollar oförstående på mig/oss. Lommar iväg och jag tror inte hon trängde sig i kön brevid.
 
Vafanihelvete?!??! Damen bakom mig blev helt i upplösningstillstånd nästan och sa massa dumt. Men jag höll typ med henne.
 
Vad tog det åt kvinnan som trodde hon skulle tränga sig i kön?? Jag kollade bakåt och det var lätt 6-7 personer i kö bakom mig. Fan, vilket dumhuvud! Vem trodde hon att hon var?? Satan så förbannad jag blev!
Oftast vet vi i Sverige hur man beter sig i kö, men tydligen inte denna... person....


Carpe Diem


  : Vinbär & present.... :

2013-08-01 @ 12:31:00



Vinbär gavs bort, present ficks ändå <3. Trots att jag inte ville ha nåt mer än en kram....
 
 
Kram söta Åsa!! De blev jättefina!!
 
 


Carpe Diem


  : Badtunnan :

2013-08-01 @ 10:25:00



Nu är den på plats sen några dar!!!
 
    ÄNTLIGEN!!!!!
 
 

Bara..... resten kvar...


Carpe Diem


  : Suupergo melon :

2013-08-01 @ 09:27:00



Köpte en melon i förrgår. Men minns inte vad den hette. Hursom så var den apgo!!!!! Ska försöka köpa den igen jag för vi älskar melon, ialla fall 75% av oss =D.
 
Ignorera vinet där i bakgrunden -som jag köpte 2 flaskor av häromdagen då ni kanske minns att de var slut förra gången jag försökte handla dom.... =>
 


Carpe Diem


  : Museumsbesök :

2013-08-01 @ 09:19:57



 
Igår packade vi in oss i bilen, drog till Stockholm och Naturhistoriska Museet. Alla gillade det! Särskilt lillan, allt nytt och spännande, dinosaurier och snor i en kopp, uppstoppade djur och hjärtljud =) =)
 

3D-bio såklart = )=)


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0