: Shopping - NOT :

2013-03-31 @ 22:28:43



Idag var vi till Örebro, tonåringen skulle ha en ny bikini och jeans, jag behövde inget för jag har shoppingförbud, lillan skulle ev in på Toys´R Us och kika lite, maken skulle ha skor att jobba vakt i.
 
Eftersom jag ska byta jobb och då kommer ha en pyttepytteinkomst i april så har jag satt shoppingförbud på hela familjen! För att om möjligt överleva från sista april till sista maj...... Lägg därtill en semestertripp till Lalandia.....
 
Tonåringen fick jeans, blus och bikini
Lillan fick en lektelefon och stora fina sugrör från Lagerhouse
Maken fick 2 par skor
Jag köpte en shcablon och en sminkpensel
 
Därtill kom sen plåster, lunch på MCD, några ljus +värmeljus från Ikea, klister...... Alltså: Shoppingförbud....
 
Lägg därtill en gedigen lista med matinköp, påskägg -som Påskharen givetvis kom med till barnen- tulpaner till pappa och hans fru där vi åt påskmiddag, påsksnask och helgmat..... Suck. Känner mig lite som Mona när hon sänder maken att bara köpa bröd på morronkvisten.....
 
Imorron är det Annandag påsk, ännu en röd dag i kalendern. Lillan har feber i dag igen och jag måste lära upp min efterträdare på jobbet de få dagar vi har tillsammans. Alltså; jag kan inte VABBA.......
Imorron ska maken åka fyrhjuling med polarna. Det är exakt 1 år sen som han krashade med fyrhjulingen och fick ligga på spineboard på akuten och var så jävla nära döden när det small. Känns sådär att han ska ut, men naturligtvis så kommer inget att hända. Han har ju hjälm på sig och de ska inte till samma ställe och åka. Iof så skulle han aldrig köra på det sättet nu som han gjorde då. Satan så fort livet kan försändras....
 
Ha nu en fin kväll och helg hörrenini!


Carpe Diem


  : Hej och Hå!! :

2013-03-29 @ 18:13:43



Hej där,
Det är jag som har den här bloggen..... Alltså, ifall ni undrar om den lever eller ej. Joråsåatt, det gör den. Bara det att dagarna inte räcker till. Vad är det med livet och tiden?? Har du det så med? Allt snurrar på och man undrar bara hur det ska sluta?? Och när?!
 
Livet rasar på -har visst skrivit det här tidigare känns det som - men det ÄR så faktiskt. Tonåringen min vackra och underbara, kräver en del av mig och oss. Lugnare nu men... I mig så släpar sånt där. Om nåt händer mig, min omgivning eller så, så reagerar inte jag förrän efter flera månader. DÅ mår jag dåligt och fattar ingenting. Allting är ju oftast bra eller i alla fall bättre då. Men....
 
Väntar ännu svar från Fysiologiska avdelningen på storhjärtats hjärtinspelning. Antar att den inte visar nåt, för OM den gjort det så borde dom ringt. Eller hur?! Att hon svimmar måste bero på att hon är en sån person. Det finns ju dom som svimmar hejvilt i sina ungdomsår, min mamma var sån berättade hon. Jag har aldrig svimmat vad jag vet (jo, när jag fick barn, för då hade jag inte ätit på nästan ett dygn...).
 
Häromdagen så var en lärare på hennes skola helt rabiat och sa en massa dumt rakt ut i klassrummet om storhjärtats släktingar. Då tog det hus i helvete kan jag säga! Det blev rektorsamtal och möte. Jävla kärring -om du ursäktar mig- att behandla min 16-åring på det där sättet, fy fan! En vuxen person "som ju inte menade nåt illa". Hmm.... vi har en saying på mitt jobb: Put yourself in others shoes. Just. Så kanske du kan stanna upp och tänka lite lite till.
Får se hur det slutar, men vi har ialla fall sagt att hon inte behöver gå på de lektioner som hon har, hon sitter nån annan stans och gör uppgifterna. Bra så!
 
Min vikarie har ju kommit. Underbara människa! (varför ska jag sluta nu???) Hursom, det går sakta framåt för oss. Vi blir ju störda hela tiden av alla, så vi hinner inte lära oss allt hon ska i den farten jag vill =) Sen är det ju en massa röda dagar och grejjer med, så tiden rinner lixom ut.... Börjar bli lite smått nervös. Inte nog med det, det krånglar med hennes upplägg i alla system oxå.... =/ Hoppas det är löst på tisdag!
 
I går skulle jag inte jobba de 2 timmar som jag "ska" för jag tyckte att jobba två timmar var onödigt. Nu visade det sig att jag inte kunnat jobba ändå, för lillan var helt mosig igår när vi hämtat henne från dagmamman. Hade feber förstås. Så mot kvällen  gick den upp och halsontet kom smygandes. =( Så det blev till att Vabba istället det....
Imorgon ska vi till pappa och käka påsklunch.... =) Vet dock inte om vi kan komma eftersom hon är dålig. Nu tror jag inte hon smittas men.... Och typiskt vore väl att vi andra blev sjuka om några dagar... Vi ska ju bada om drygt en vecka!! Så: Du som läser detta: Håll en tumme eller två och säg schas till våra baciller. Tackar!! =)
 
Idag har jag kört rensa-tvättstugan-och tvättkorgen-och-städa-där-med-DAG. Nu är det helt rent, alla gardiner och mattor ligger nyvikta i sina lådor, dammsuget är det och nästan ingen tvätt ligger kvar i korgarna. Allt är vikt och upphängt i familjens garderober. *klappar mig på axeln*
Tog en tur till Ica Maxi med. Måste ju få vara lite social och prata med dom man känner/alltid möter där =) Givetvis mötte jag och lillan en hel drös med vänner och bekanta; En sångare i ett band, ett gäng små kycklingar, en kusin och en satmara.
 
 
den 25 mars 2011 så såg det ut såhär:
Lilan var ute och cyklade, varm o skönt, nästan ingen snö.... Skillnad mot i år det! (hade inga kort tagna i mars förra året dock...)
I bloggen i mars förra året så har jag dock skrivit att jag var ute och krattade och sopade rent på trottoaren runt hela vårt hus. Äller hur att det skulle gå i år!! Det ligger ju snöhögar höga som hus i år! =/ Vill ha VÅR nu!!!
 
Nähä, nu är det dax o börja med maten tror jag. Är inte så hungerig just nu men lillan bör väl ha nåt. Maken är iväg o tjänar lite extraslantar, hans fru byter ju lixom ned sig när hon byter jobb =) .
 
Kramen på er!
 
 


Carpe Diem


  : Jobba, jobba, jobba :

2013-03-20 @ 19:55:36



Jobbar gör jag, hemma och på jobbet. Jag jobbar däremot inte på en solbränna och inte heller jobbar jag med att banta =) =) men jobbar, det gör jag! =Di
 
Igår kom min efterträdare till jobbet. En underbar tjej som jag jobbat med förut. Vi trivs jättebra ihop (fan att jag ska sluta lixom!!)
Vi har kört järnet, har några veckor på mig att överlämna allt till henne, ihop med lediga dagar för vi inte jobbar 100% och sen är det ju påsk och grejjer. Men det går nog.
Idag är hennes barn sjuka. Magsjuka.... okäjjjj.  . . . . Vi jobbade ihop hela dan igår och åkte samma bil som hennes barn.... Hoppas inte vi får nåt.... Så trist för dom och extra för henne nu när hon just börjat jobba, min söta Erika.
 
Nåväl, annat här då? Näe, allt är som vanligt. Lunkar på. Tonåringen har svullet knä än så hon kan inte börja dansa, men snart hoppas jag. Man tappar fort!
Maken jobbar för mycket. Fortfarande.
Jag längtar till mitt nya jobb. Som fan.
 
Nåväl. Ha en fin kväll hörrenini!


Carpe Diem


  : Nålad för livet :

2013-03-14 @ 19:01:52



 
Såhär ser den ut:
 
 
Jag är skitnöjd. Men satan i gatan va j*la ont det gjorde! Jag trodde lätt jag skulle tuppa av en sväng =))
 
 
Tur tatueraren sa -efter jag var klar- varför han själv inte gjort klart och fyllt i sina egna tatueringar på handlederna.... hm....


Carpe Diem


  : Fika med bästa Suss :

2013-03-09 @ 18:46:00



Idag fick jag några timmar för mig själv. Tillbringade jag med min gamla (alltså inte vår ålder) goa vän Suss. Vi har känt varan i ynka 26 (!) år. Och även om vi inte ses så ofta så känns det som om vi känner varann utan o innan ändå.
Vi drack kaffe och delade systerligt på en chokladmuffins på Som Hemma. Jättemysigt!!
 
 
Vi måste, måste, MÅSTE ses oftare.
 
Kram!


Carpe Diem


  : Kycklingtacos :

2013-03-09 @ 18:25:56



Ikväll har jag beställt -av mig själv då jag är kökschef här hemma- kycklingtacos. Det var himla länge sen må jag säga. Och jag ÄLSKAR`T!! Men. Familjen låter:  - Finns det ingé köttfärs???
Peck på er! Man måste prova nytt ibland okääjjj!!? Har testat detta förut iof men.... Så jäkla illa kan det inte vara.... att få nåt annat än man är van....
 
 
Vad käkar du denna Mellolördag?


Carpe Diem


  : Mellofinal:

2013-03-09 @ 18:19:00



UPPDATERING:
 
Vad var det jag sa??!?!? vavava?!  =) =) Så jävla rätt jag hade!!!! Grattis Robin! U´re so worh it!
 
Du har inte missat det va?!?!?! Att det är Mellofinal idag. Jag är faktiskt lite kluven på hur jag vill att det ska gå... Har du din vinnare klar? Min mamma brukar alltid naila vinnare, i Eurovision. Hm... får se hur hon röstar i maj sen =)
 
 
Hursom. Såhär:
 
You - med Robin har nåt fantastiskt i sig... Lyssna på hans "wailade" eller vad det kan kallas.
 
Heartbreak Hotel - Med Yoihio är kanon! Och en kanonkille som har sin egen stil... Gillar´n!
 
En riktig jävla schlager - med Ravaillacz är just det  En Riktig Jävla Schlager.
 
Begging - Anton Ewald är en skitbra låt! Han är snygg, ung, och kan sjunga OCH dansa!! (Hej ny tjejidol!)
 
De andra ger jag inte så mycket för... =/
 
 
Jaa. Undrar jag... Vem har mest chans i stora Mellon?? Nån med engelsk text är ju mest poppis.... Så nån av mina ovan är nog nån vinnare.
 
Hur tänker du?


Carpe Diem


  : Äntligen Officiellt!!! :

2013-03-09 @ 17:37:00



NU är det äntligen officiellt.
 
 
Jag har sagt upp mig.
 
Ska börja jobba som receptionist och informatör på Outokumpo i Degerfors, anställd via Poolia i ett halvår och sen är tanken att bli anställd av kunden direkt. Ska bli så spännande! Lära sig en ny bransch, nya rutiner och lära känna nya människor =)
 
Jag hoppas jag lever upp till de förväntningar som de ställer på mig förstås.
 
Känns alltid lite splittrande att säga upp sig o byta jobb..... Men så är det. Kommer bli bra =)))


Carpe Diem


  : Schemat är fullt :

2013-03-03 @ 20:52:00



Shcemat är fullt ett tag framöver nu. As usual.... Har du det så du med? Det är inte det att jag säger ja till allt utan nästan allting har med familjen och göra....

Storhjärtat ska tillbaka till ortopeden med opererade knät. Sjukgymnastik??
Sen ska jag till tandläkaren.
Storhjärtat ska göra ultraljud på hjärtat och sen få en sån där inspelare av hjärtat i 24 timmar - hon svimmar lite för mycket...
Sen så ska hon och jag ÄNTLIGEN tatuera oss =) =) =) *längtar*
Maken ska på nån kurs, iväg med tåg o grejjer.
Sen en tur till Lalandia med familjen -skönt.

Ja, sen tillkommer nån plasmatid och så....

Suck. Thats life.


Carpe Diem


  : Skatjä*lar :

2013-03-03 @ 12:29:00



Inte för att det där trädet är mitt, på min tomt eller att jag ens blir störd av dom men.... De började alltså redan för två veckor sen att bygga/bygga ut sitt bo. Mitt in the fucking-svinkalla-minus14-gradiga-vintern....
 
Nåja. Skrattade gjorde jag för pinnen som den ena promt skulle ha ned i boet var lätt en meter lång. Gick inte skitbra kan jag säga =) =) =)
 


Carpe Diem


  : Städat :

2013-03-02 @ 23:26:28



 
Eh.... Ser det ut såhär hos er med när tonåringen städat sitt rum.....?
 


Carpe Diem


  : Trassel :

2013-03-02 @ 23:24:00



Ja, då menar jag inte filmen Trassel -som för övrigt är en jättebra film- utan nedan trassel:
 
Dessa hänger på en spik i vår städskrubb -Ja... ? Var har man dom annars??-
 
Grejjen är den att i vår familj finns:
 
1 Ipad
3 mobiler
 .......
 
Japp. Såärefaktisktpåriktigt......
 
 


Carpe Diem


  : Vinsten :

2013-03-01 @ 22:55:07



OJOJOJJ! Turen stod mig bi idag =) =) Vann hela 8 biobiljetter med menyer. ÅTTA! =) Djezzuz. Kan kuta på bio ett antal gånger =) =)
Tack snälla Karlskogamäklaren för vinsten.
 
Ha en fin kväll out there.
 
 
 
 
Och bara så att du vet: Idag blev det spikat och klart! =) =)


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0