: Loreen :

2012-06-28 @ 13:27:43



 
Karlskogafesten har tagit slut. En fin dag för alla i stan med underhållning, tjo och tjim, go mat och fin stämmning.
Lillan har väntat på denna dagen huuur länge som helst. =) Hon var sååå trött men ville se ändå. I morse fick hon sovmorron -ihop med mamman o pappan oxå haha- och det var hon värd.
Loreen har en fantastisk röst, och lite ovan att handskas med publiken tror jag men va gör det??  Hursom, denna bilden var en av de finaste jag lyckades ta på henne (oredigerad).
 
Ha det gott!
 


Carpe Diem


  : Säger som tonåringarna :

2012-06-26 @ 22:21:13



Tagga LOREEN imorron då, Karlskogafesten. Gratis. Glädje. Regn? Folkmassa. Trött liten tjejj.... men som längtat ihjäl sig efter denna dag!
 
Åtekommer....


Carpe Diem


  : Tårtan :

2012-06-26 @ 22:20:10



 
Gjorde ju den fantastiska tårtan som jag skrev häromdagen. Här är det som blev kvar..... FIFAN så gooo den var. Och jäsingens va många jag har hört som bakade den i midsommar =))


Carpe Diem


  : Regn :

2012-06-26 @ 22:18:32



 
Det har lixom. Regnat. En del..... Dessa ljusstakar på framsidan ser nu ut som... vattenglas.... =/


Carpe Diem


  : Växthuset byter skepnad:

2012-06-23 @ 22:21:23



Såhär:
 
Först kom sanden. Inte mycket. 4 kubik. Bara...
Sen slirade lastbilen, så han körde sönder vår infart...
Sen låg högarna där. Faan va grus!
Sen tömde jag hela växthuset på saker och vi åkte och lastade kärran på fyrhjulingen. Två gånger...
Sen körde jag massa kärror med grus och hällde in i växthuset -medan maken målade lekstugan.
Så fick maken börja lägga stenarna....
TAADAA! Såhär fint blev det! Puss o tack älskling!
Och titta säger lillan: Såhär fint blev det när jag hade burit in allt igen =)
 
En fin helg detta.... =D.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Carpe Diem


  : Underbar helg :

2012-06-23 @ 21:34:20



Vilken härlig helg! Hela familjen på midsommarfirande i fredags (en trött tonåring, en glad lilltjejj, pigg mamma, och en pigg pappa).
Vi åkte till Lunedet med makens bror och hans barn, ja, några av dom i alla fall =). Farmor var med oxå. Sen kom min pappa och hans fru, min brorsa och styvbror med barn åt alla håll o kanter. Det var så trevligt tyckte jag! =). Tårta åt vi innan det, midsommarstången restes, det dansades små grodor och kramades till höger och vänster. En fantastisk midsommaraftonsdag. Med sol. Däru! Inte ofta inte.....
 
På kvällen kom våra vänner Å och D med en dotter och sin hund. Vi grillade, drack Piggelin, snackade blommor, fyrhjulingar, barn och så målade vi naglarna vi tjejjer =). Hade det så jäkla mysigt. Tack söta ni! Vi gör om det igen. Och igen.... =D
 
Idag har vi fortsatt med målningen av lillans lekstuga. Farmor och maken målade den i torsdags, det mesta alltså. Idag tog maken insidan. Han varvade mellan lägga in mina stenar -Tack Bästa svägerskan!!- i  växthuset med att måla i lekstugan =). Sen kom mörka molnen, så då när vi var klara så kom regnet. =/. Tur i oturen kan man säga.
 
Igår träffade vi inte mamma och Richard, så därför så ville jag det idag. Maken var för trött efter allt som jag bad han fixa hahaha. Så jag och lillan åkte iväg själva. Tonåringen var med polarna. As usual...
Men jag hade fluktat i tidningen Buffé i några dagar, så idag slog jag till och bakade den här godingen:
 
KOLADRÖM MED DAJMGRÄDDE:
 
OH. MY. GOD.
 
Den bästa tårtan jag nånsin gjort! Tog en jädra tid, men shit så najjjs...... sött.... gott... godis.... suck... =)
 
Receptet lägger jag med här nere så du kan göra den du med =)
 
Ha nu en fin kväll alla ni där ute. See ya!!
Kramen.
 
 
KOLADRÖM MED DAJMGRÄDDE:

Rena godistårtan med digestivebotten, hemkokt kolakräm och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar. Marinera dem i apelsinskal, apelsinjuice eller apelsinlikör för en mer vuxen smak på tårtan

Ingredienser

Gör så här

 

  1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.

 

Tips

I stället för att koka kolakräm själv kan man blanda färdig kolasås på tub med grädde, crème fraiche eller matyoghurt, beroende på hur pass sött och fett man vill ha det, och använda all daim till garnering.



Carpe Diem


  : Ponnyridningen :

2012-06-23 @ 21:15:53



Lillan har gjort det. Provat ponnyridning! =) Hon var så duktig fast först grinade hon, för nåt som hon inte provat... haha, hon är så knasig.
Men sen så ändrade hon sig så då åkte det på en hjälm och så väntade vi på den lilla minsta hästen. Förståss...
 
 


Carpe Diem


  : Skolavslutningen 2012 :

2012-06-15 @ 22:23:47



Då var den här. Dagen då min underbara tonåring slutade grundskolan, slutade 9:an. Oh. My. God.
Var tog tiden vägen... ? Help... Men hursom, en fin avslutning var det. Alla fina elever som hade höga förväntningar på framtiden, fina kläder och en hysterisk glädje i kroppen och en sorg över att mista sina kamrater.


Världens vackraste.....

De snyggaste skorna i heeela skolan!! =)

Söta fröken Helena måste grimasera med maken förståss, thats her lixom =)

På väg in med hela klassen i aulan, ser lite spänd ut...

Jag försökte fota kören, men jag fick fota kören genom den här killens mobil istället =)

Betygen i handen!!

Mamman (ser helt psyko ut by the way, men det bjur jag på!) ska pussa sötnosen och lämnar blommor!

Öh... ja... alltså.. detta är då tjejjerna i klassen.... =)

Fröknarna hade gjort fina tårtor att bjuda på.


Det var dagen i bilder. Nu börjar det ett nytt all var för min söta tonåring. Puss älskar dig mest!!!


Carpe Diem


  Nya Blogg.se

2012-06-12 @ 21:10:09



=) Idag kom mail att jag är uttagen till att testa nya blogg.se =) Kul. Så nu är det mitt första inlägg här i det nya, så vi får väl se vad som händer. OM nåt händer hahaha...

Kram till er. Imorron är det avslutning. 9:an. Min dotter. MIN?? Stora dottern.... är inte lite liten mer.... Oh så stolt jag är över henne. Gått alla åren, genom tråkigt och roligt. Stått upp för sig och gått sin egen väg. På gott och ont. Men nu är den klar, grundskolan, så nu ska hon få plugga det HON vill. Frisör. Lilla hjärtat. Jag älskar dig över allt annat!


Carpe Diem


  : Länge sen nu :

2012-06-08 @ 07:58:09



Oj! Nu var det ett tag sen jag skrev nåt. Sorry folks! Har inte haft lust lixom o blogga. Nog med vardagen och livet. Tonårings- och småbarnsförälder... Says it all.....=/ Livet är en fest och jag är inte bjuden, hahaha.... Nejdå, de är allt underbara de små liven.

Har varit på Zumba på Sommarcafeét, på nationaldagen. Inte så kul på gräs kan jag säga, för det gör så jä*la ont i knäna efteråt, det är lixom inge gliiiid =). Men det är så kul med Zumba, så det skiter jag i hahaha..

Och sen så när Zumbavännerna kommer såhär till Zumban, då är allt förlåtet:

 

Den 28 juli så ska jag arrangera en Hantverksdag där. Kommer bli skitkul! Håller på att ragga hantverkare. Måste nog ringa några samtal idag. Lägger upp info på min andra (jaja, 3:e blogg) http://visomalskarhantverk.blogg.se där du kan läsa om det.

Och så kom min arbetskamrat Kicki -som fotade på vårt bröllop- förbi. Hon ville ha hjälp med ett par örhängen. Så fram med tång o annat så vips, var det klart!

På måndagenefter när jag kom till jobbetså fann jag denna på mitt skrivbord. Vacker va?



I lördags var jag till Jacobs Loge och svängde mina lurvia -ärom inte alls det- ett tag. Stötte ihop med min goa fd arbetskamrat Maria och hennes söta väninna Liselotte. Men jag mådde inte så bra så jag åkte hem tidigt. Men kul var det!

Imorron lördag skulle vi haft Familjedag i Lunedet med jobbet, men fler och fler tackade nej då de behövde jobba.... Den tiden på året.. Så vi ställde in. Istället så sa jag till lillan att vi skulle åka dit hon o jag istället.... Eller så ska jag med mina Zumbavänner till Degerfors o Stora Valla och zumba i halvlek mellan Degerfors och Hammarby.... Hm... men har nog ingen tröja som vi skulle få om vi sa ja för länge sen.... Perkele!

Nåväl. Idag är det fredag och jag o lillan är lediga. Inte göra nåt särskilt tror jag. Hänga lite här och ringa lite samtal om hantverkare o planera lite..... Finare väder idag och sugen på att fota är jag... Gud va jag babblar! =)


Ha en go fredag ni alla.



Carpe Diem


  : Välkomna till en ny blogg :

2012-06-01 @ 08:25:57



Igår skapade jag en ny blogg =) Japp. Nu har jag tre... =D.... Hoppas jag hinner hålla dom alla i gång =) =) Men med din hjälp så kan jag det.

Bloggen har det korta namnet Vi Som Älskar Hantverk.

Min tanke här -som kan komma att ändras, läggas till, byta riktning- är att du som gillar hantverk skall kunna visa det här. Genom bilder, text, länkar eller vad du nu vill. Jag lägger gärna upp fina loggor -klickbara- på sidorna så man kan hitta dig och ditt hantverk. Genom att maila in på [email protected] så kan man komma i kontakt med mig med det material man vill ha inlagt.

Bloggen har ett trevligt sätt, där man kan köpa, beställa och sälja.


Hör av dig om du undrar något!


Varmt välkomna <3


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0