: Ibland :

2012-11-26 @ 10:04:00Ibland vill inte livet som man själv vill. Då är det lätt att hjärnan stannar upp, att orken försvinner, att glädjen inuti inte är kvar. Bara utsidan spelar teater inför alla andra. När man inte riktigt är på banan så är livet inte topptopp. Men det går vidare. Livet alltså. Och glädjen kommer väl tillbaka.  Nångång.


Carpe Diem


  : Sjukstuga :

2012-11-26 @ 09:59:09Här är det sjukstuga... =( Storasyster har varit sjuk i flera veckor till och från, och nu har hon nog släppt över några bacillusker till oss tyvärr. Lillan har lite feber och snorar och jag snorar och nyser =).
Hoppas det går över till nästa helg, då är det ju Skyltsöndag på stan och då ska jag ju dit med mitt hantverk.
 
VÄLKOMMEN!!
 


Carpe Diem


  : Reseinformation :

2012-11-18 @ 22:05:00Vet du att du ska resa bort en bestämd månad på året, men vet inte riktigt vart? Då har jag hittat den perfekta lathunden åt dig =)

Januari

Vill du ha en skidresa utan överfulla backar är Alperna perfekt nu, trots att det kan bli lite kallt. Föredrar du värme är Mexiko och Brasilien, där du finner några av världens bästa stränder, två bra val. Dessa länder brukar under den perioden bjuda på temperaturer runt 27 grader. I Mexiko är Playa del Carmen och Tulum två resmål som förtjänar ett besök, och Brasilien kan fresta med den härliga storstaden Rio de Janeiro med stranden Copacabana för att nämna någon. Du kan också välja att resa österut mot Asien, och där är Vietnam en bra plats att besöka under januari. Nah Trang är ett bra val om du både vill ha storstad och strand, eller så kan du välja att besöka paradisön Puh Quoc. Sydafrika är också ett bra val i januari om du vill ha storstad, sol och äventyr, och temperaturer på cirka 26 grader i Kapstaden.

Februari

Varför inte prova nykomligen Burma som är en av Asiens bäst bevarade hemligheter? Landet frestar med bland annat spännande natur och kultur. Filipinerna med sin vackra övärld är också ett bra resmål nu. Den gamla kolonin Sri Lanka har fantastiska stränder och bra väder den här tiden av året, med temperaturer mellan 20 och 30 grader i februari. Vill du inte resa så långt är både Egypten och Jordanien bra val. Reser du åt andra hållet, mot väst, kan både de karibiska öarna och Hawaii locka med härliga temperaturer.

Mars

Nu börjar våren att komma till Europa, och då är det perfekt att besöka städer som Rom eller Barcelona, eller kanske dra iväg på en vinresa till Toscana. Alperna är också bra, reser du innan påsk slipper du dessutom trängas med alldeles för mycket folk. En annorlunda resa får du om du besöker Indien, och Vietnam är också bra i mars. Ifall du håller dig till Thailands västkust kan du också få riktigt behagliga temperaturer. I väst är Florida ett härligt resmål med behagliga temperaturer, perfekt för en rundresa med bil där du absolut inte får missa vackra Key West och nöjeshuvudstaden Orlando. Vill du till karibien är till exempel Kuba ett bra val i mars, med temperaturer på cirka 27-30 grader.

April

Våren är den finaste tiden på året på många av öarna i Medelhavet. Kreta är grönt och frodigt, temperaturerna ligger vissa dagar på runt 25 grader. Malta, Mallorca och Turkiet har också bra väder i april. Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga är Japan med blomstrande körsbärsträd fantastiskt vackert. Vill du resa ännu längre bort är ett besök till en av världens vackraste storstäder ,Sydney, en bra idé. Här är man på väg ut ur den varmaste perioden på året, och för oss nordbor är vädret då som en fin svensk sommar. Många svenskar älskar USA, och i april är New York, Florida och Kalifornien bra resmål.

Maj

Maj är en fin månad att besöka Skottland på, här kan du kombinera vacker natur med besök på ett av landets många whiskydestillerier. Vill du ha sol och bad kan du sätta kursen mot den kroatiska skärgården med vackra öar som Hvar och Brac, eller så passar det kanske bättre med ett besök i en av Europas billigaste storstäder – Lissabon. Här ligger temperaturerna runt 20-25 grader i maj och här kan du shoppa, ligga på stranden eller äta fantastiskt god mat på någon av de mysiga restaurangerna. Är du en Asien-fantast är Bali det bästa valet nu, och här bor du på fantastiska spahotell för en liten peng. Karibien är fortfarande ett bra alternativ, i alla fall om man gillar varma temperaturer.

Juni

Förhoppningsvis är det nu sommar i Skandinavien, och vad kan vara bättre än att vara turist i sitt eget land, eller kanske något av våra vackra grannländer? Shopping i Köpenhamn är aldrig fel, och det norska landskapet lockar med vackra fjordar och fina fjäll. Många drömmer om att resa runt på ett grönt Irland med hyrbil och bo på charmiga små bed & breakfasts, och då är juni en perfekt tid att göra detta på. Vill du dra på safari i Kenya och Tanzania är detta en bra tid på året. Sydamerika är också ett bra resmål i juni. Peru går in i sina vintermånader, något som konstigt nog betyder värme och torrt väder längs med kusten, och samma väder finner du i de nordliga delarna av Chile.

Juli

Mitt på sommaren är Island ett härligt resmål, långa ljusa dagar med temperaturer runt 15 grader är perfekt för att uppleva den fantastiska naturen, till fots, i bil eller kanske på hästryggen. Juli är ju också högsäsong för alla resor till Medelhavet, med temperaturer runt 30 grader. Kan du tänka dig att resa lite längre bort är Bali och Java i Indonesien spännande resmål med otrolig natur, fina stränder och låg prisnivå. Vackra Mauritius är ett resmål som har allt, och kanske vill du resa hit på smekmånad? Madagaskar har också bra väder i juli och här kan du se vacker natur och många djurarter som endast finns här.

Augusti

Europa har många bra resmål att besöka under denna härliga sommarmånad. Skottland, Holland och Irland för att nämna några. I Asien är Bali ditt tryggaste val för att undgå dåligt väder. Denna tid på året är också bra för att besöka de nordliga delarna av Australien ,som då har vinter och mindre regn, något som gör att de flesta utflykterna kan genomföras. Darwin är en bra bas för utflykter i The Northern Territory. Kanadas västkust har både vackra storstäder och natur som du för allt i världen inte får gå miste om, och augusti är en perfekt tid att åka dit på. En upplevelse för livet får du i Tibet, som på den här tiden av året är perfekt för vandringsturer.

September

Sommervärmen håller i sig i de sydliga delarna av Medelhavet, men det är nu mindre turister. Kroatien, Turkiet och Portugal är perfekta resmål i september. Har du tänkt att åka till Kina är de nordostliga delarna bäst vid den här tidpunkten. Vill du hellre resa på safari är Zimbabwe och Namibia bra nu i september. Ska du besöka nationalparkerna i de västra delarna av USA, är den mest kända Yosemite ett bra val, men även andra parker som Bryce, Zion och Arches som också är helt otroliga.

Oktober

Hösten är vacker i de södra delarna av Italien, och temperaturerna är som på en bra svensk sommardag. Andra resmål i Europa där det fortfarande är varmt är Kreta, Rhodos, Cypern och Sardinien för att nämna några. Nepal och de sydliga delarna av Kina är också bra resmål i oktober. Inte riktigt så långt bort kan Egypten fresta med härliga temperaturer på runt 25-30 grader, och den här tiden på året är perfekt för en kryssning på Nilen. Sydafrika har vår, och det är en vacker tid att besöka landet. I USA är det höst, men i Texas, Georgia och Arizona är det "Indian Summer" med härliga sommartemperaturer nästan dygnet runt.

November

Om du är ute efter sol och värme, men inte vill resa så långt är Sicilien i Italien ett bra val. Här kan du få temperaturer på runt 18 grader, men ofta faktiskt ännu högre. I Asien är Hong Kong ett bra val, och ett besök i denna fascinerande storstad får man inte gå miste om. Sydkorea är också ett bra resmål i oktober, och då är ett besök i huvudstaden Seoul ett måste. November är också en vacker tid på året i Marocko. Är det sol och bad du är ute efter kanske vi kan locka med en tur till jetset-ön Saint Barts i Karibien. Costa Rica har också härliga sommartemperaturer och här kan du sola och bada, men också få några otroligt häftiga naturupplevelser.

December

Julmånaden frestar många att besöka någon eller några av julmarknaderna i Europa. Vill du kombinera julmarknaden med en spännande storstad är Berlin ett perfekt val, men också andra städer som Hamburg och Munchen har fina julmarknader. Är det snö du är ute efter är en jul i Alperna otroligt vackert. Många klarar sig dock gärna utan snö och vill fira julen under en palm på en kritvit strand och då finns det mycket att välja på. Thailand är en favorit hos många, men också Mexiko, Maldiverna, Seychellerna, Australien och egentligen alla öarna i Karibiska havet kan fresta med sol, bad och sommartemperaturer i december. Källa: Reseguiden


Carpe Diem


  : Promenad :

2012-11-18 @ 16:57:50Har nästan nyss hemkommit från en tvåtimmars promenad med make o lillhjärta. Vi tog en kort promenad... som vi sa och trodde. Men det var skönt, och Lillan var jätteduktig o gå så långt.

Borde sätta av tid varje dag för det... orka...


Carpe Diem


  : Mamma :

2012-11-11 @ 08:09:00 Om en vecka drygt så ska vi fira min vackra unga mamma. Hon fyller 60, vilket jag inte kan fatta.... Jag minns ju hennes 40-årsfest som om det var igår :)).
 
Kram i förskott, vi kommer på måndag.


Carpe Diem


  : I-Pad..... :

2012-11-11 @ 08:04:00Ipadinlägg. Ja. Måste ju testa :))gick sådär först eftersom jag inte mindes lösenordet eller ens vilken adress man loggar in på för att göra inlägg på bloggen. Bra koll där... Not!!!
Men nu så kanske det går enklare nästa gång haha. Ska bara se så jag kan publicera inlägget oxå :D.
Ha en fin Fars dags-söndag!


Carpe Diem


  : Lucia :

2012-11-11 @ 08:04:00 Snart är det Lucia. Spännande.......


Carpe Diem


  : Världen snurrar :

2012-11-06 @ 21:53:17Det är -och har varit en längre tid- så snurrigt runt mig.

Kan inte samla tankarna riktigt. Försöker vara närvarande men....


Carpe Diem


  : Hemma igen :

2012-11-05 @ 22:27:00Igår kväll kom vi hem, tonåringen och jag efter två jättehärliga dagar i Stockholm. Tänk, vi klarade oss skitbra på egen hand =)
Vi tågade upp, X2000, lyxigt tycker jag. Heltäckningsmatta och så.. =) Och så hade vi choklad och dricka, tidning och musik. Njöt och tog det lungt.
Väl framme tog vi oss mot tunnelbanan för att åka till Globen och hotellet och dumpa bagaget. Hur gör man? Nåja, efter övertalning i luckan att jag visst ville betala 44 kr för min biljett istället för 35 hos Seven eleven så fick vi veta hur vi skulle ta oss till Globen.

Väl framme så var klockan inte alls den tiden den ska vara för att få komma in i hotellrummet men... tur: Vårt rum 1019, var klart! =) In och dumpa allt och sen in på shoppingcentret. Dax att glo o slösa (ev).
Här är vår utsikt btw från hotellrummet:

Efter någon timmas shoppande så kom Madelene, min kära goa gamla väninnan dit, med sina barn och vi fikade och gick i lite mer affärer. SÅ underbart att se dom! OCH att få se hennes nya lilla tillskott som är 1½ år, Hjördis.

Vi köpte sallad, dricka och ansiktsmask och smet till hotellet för att göra oss fina inför Globenbesöket. Sagt o gjort. Och lite sallad i magen.
Inne på Globen var det fullsatt efter en timma drygt och sen började det. Vi fick givetvis inte fota =((((( så ni får inga bildbevis.... Men det började lamt och sen: KABAMM! Så kom akrobaterna och Neverland och hjärtan och viga tjejjer och fantastiska dansare, varav en faktiskt bara hade ett ben. Han var outstanding!

Efter shown drog vi till hotellet och gnagde mer sallad, gjorde ansiktsmasker och garvade läppen av oss för vi var så fula =)

Efter skönhetssömnen så kollade vi på TV4 Nyhetsmorgon, där Agneta hade besök av Thomas Järvheden. Som sjöng sin sång Papps Pungkulor..... Vi garvade så vi dog! Lyssna på den du med på TV4 Play.....
Sen så åt vi frukost. Med utsikt över ett tomt Globen. Öde. Med tre städare som sopade alla gångar eller vad det kan heta. Och en stackars sate som gick med en sån där maskin som skurar golf. Knuffade den fram för hand. EN. MASKIN. Till hela Globens golv. Kul jobb. Bra betalt hoppas jag hahaha.

Sen checkade vi ut, hamnade på tunnelbanan igen och fick övertyga snubben i luckan att jag ville betala 44 kronor istället för 35 idag IGEN. Och sen for vi till Centralen där vi lyckades låsa in våra väskor innan vi stormade till Gamla stan - via tunnelbana igen =)

Vi var på NK:s. Och nu ska ni höra:
På Centralen så kostar det 70 spänn (!) att låsa in bagage.
På NK så kan man lämna in bagaget för TJUGO kronor!!! Fifan så smart. Kön var så lång, och resväskorna så många... Men TJUGO spänn istället för 70!! Lätt att jag kommer göra det nästa gång. Kan fika upp den där 50-lappen istället. Eller ta det till tunnelbanan.....

Hursom. Satt på Centralen i två timmar (jajjamensan, slutshoppade) och sen in på tåget. Som var reguljärt andraklass... Eh.... med två våningar och nyare o snyggare än X2000 kan jag säga. Tvungen o kolla 5 gånger att vi var på rätt tåg )D. Men sen läste jag att det var Mälarbanan, som tydligen har andra nya tåg, i trafik i år typ.... nu hajjade jag.

Väl hemma så åt vi panpizza från ICA Maxi till kvällsmat och bara var......
Så kul hade vi, tonåringen o jag. Inte osams en enda gång. Däru!

Kram därute, nu ska jag nog natta mig...


Carpe Diem


  : Cirque De Soleil :

2012-11-02 @ 22:59:00Globen! Here we come!
 
Imorron vid den här tiden så har vi sett Cirque De Soleil med Michael Jackson i Globen, jag och min tonåring.
 
 
Ska bli så jävla kul!!


Carpe Diem


  : Ledig.... :

2012-11-01 @ 13:34:33Idag är jag ledig. En extradag då jag missat att vi är lediga på fredag, och alltså får jag en dag till då =)
 
Slappar.
Myser.
Har tända ljus.
Fick fikagäster på förmiddagen.
Pysslar.
Plockar.
Sippar kaffi.
Gör kronor av ståltråd (se http://fotolia.blogg.se)
Tvättar.
Värmt mat från igår till lunch.
 
 
Har det allmänt gött.
 
Va gör du idag?


Carpe Diem


  : Read all about it.... :

2012-11-01 @ 13:30:54You've got the words to change a nation but you're biting your tongue
You've  spent a lifetime stuck in silence afraid you'll say something wrong
If no one  ever hears it, how we gonna learn your song?
So come on come on, come on come  on

You've got a heart as loud as lions so why let your voice be  tamed?
Maybe we're a little different, there's no need to be ashamed
You've got the light to fight the shadows so stop hiding it away
Come on,  come on

I wanna sing
I wanna shout
I wanna scream till the words  dry out
So put it in all of the papers, I'm not afraid
They can read all  about it, read all about it oh

Oh ohhh oh
Ohhh ohhh oh
Ohhh oh  oh

At night we're waking up the neighbours while we sing away the  blues
Making sure that we're remembered yeah, cause we all matter too
If  the truth has been forbidden, then we're breaking all the rules
So come on  come on, come on come on

Let's get the TV and the radio to play our tune  again,
It's bout time we got some airplay of our version of events
There's  no need to be afraid, I will sing with you my friend
Come on come on

I  wanna sing
I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
So put  it in all of the papers, I'm not afraid
They can read all about it, read all  about it oh

Oh ohhh oh
Ohhh ohhh oh
Ohhh oh oh

Yeah we're  all wonderful, wonderful people
So when did we all get so fearful?
Now  we're finally finding our voices
So take a chance come help me sing this

Yeah we're all wonderful, wonderful people
So when did we all get so  fearful?
And now we're finally finding our voices
Just take a chance come  help me sing this

I wanna sing
I wanna shout
I wanna scream till  the words dry out
So put it in all of the papers, I'm not afraid
They can  read all about it, read all about it oh

Oh ohhh oh
Ohhh ohhh oh
Ohhh oh oh

I wanna sing
I wanna shout
I wanna scream till the words  dry out
So put it in all of the papers, I'm not afraid
They can read all  about it, read all about it oh
 
// Emelie Sandé


Carpe Diem
#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
ÅtervinningFebruari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
YvonneartMina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0