: Oro :


2013-01-08 @ 20:44:00


När en mamma och en pappa säger att detta och detta kan hända dig i livet så blir svaret oftast: - Varför tror ni att allt ont ska hända just MIG??
 
Jaa. Svaret är enkelt. Det KAN hända dig. Men vi HOPPAS inte det gör det. Men OM du lär dig ta ANSVAR och vara MEDVETEN så kanske just du INTE råkar ut för något.
Om DU lär dig förstå ATT man ska vara snäll MOT varandra, låta OLIKA vara något vackert och FANTASTISKT tex, ISTÄLLET för att klanka ned PÅ det man inte VET något om eller sprida rykten ELLER lögner....
 
Vägen till vuxenlivet är SVÅR och KRÅNGLIG. Den är full av MÖTEN som man inte vill HA eller inte klarar av. Där man inte VET hur man SKA bete sig. Men om man får EN trygg uppväxt där de vuxna FÖRKLARAR så tror jag man LÄGGER en fin grund hos barnet.
 Men om inte alla VUXNA hjälper till med DETTA så kan barnen inte LÄRA sig hur man SKA bete sig i LIVET. Eller hur?
 
Alla vuxnas ansvar är ju att lära BARNEN allt dom skall kunna. Det som ÄR rätt och det som är FEL. Om alla vuxna skulle FÖREGÅ med gott EXEMPEL så skulle nog våra BARN vara mycket mer MEDVETNA om varandra, vara HJÄLPSAMMA, ha ett öppet SINNE, inte dömma ANDRA.
 Ingen är felfri, SÅ är det ju förstås. Men ALLA har nog ett gott HJÄRTA, bara man blir TILLÅTEN att visa detta utan ATT bli snackad om, SKRATTAD åt eller ljugen om.
Barn av IDAG är de elakaste som finns. VÄRLDEN runt dom har förändrats till DET sämre. Det är en TYDLIG trend att man MÅSTE säga det man tycker, inte TÄNKA sig för eller komma på ATT man kan såra någon, DET ska klankas ned, snackas OM och TÄVLAS i vem som har mest nyast snyggast bäst dyraste.... TILL vilken nytta? ÄR lyckan bättre om man har ALLT?
 
Varför måste något ONT hända för att man SKA förstå att vara RÄDD om varandra? Våga vara svag? Våga vara stark? Våga vara tyst? Våga. UTAN att bli talad om, LJUGEN om...
 
Tänk efter FÖRE. Det som EN annan person säger sig ha upplevt, är ju OFTAST den personens SANNING. Du måste INTE tycka som den, eller KÄNNA med den personen, men för guds SKULL låt den ANDRA människan känna sin egen sanning utan ATT DU ska säga din mening, tycka, klanka ned och ljuga om.
 
 
Put youself in others shoes.


Carpe Diem





Välkommen åter!

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback