:..Mikrobiologisk förorening..:


2009-06-16 @ 19:58:35


I min lilla stad i dag händer det grejjer!!! Läs bara här vad som står på Karlskoga.se:

2009-06-16

Misstanke om mikrobiologisk förorening - kokningsrekommendation

Dricksvattnet i Karlskoga har förorenats. Använd inte vattnet till dryck eller matlagning utan att först koka det. Vattnet ska koka upp så att tydliga bubblor syns.Karlskoga Energi & Miljö AB arbetar med att undersöka hur föroreningen skett. Prover har tagits för att undersöka vattnet. Nya provsvar kommer på torsdag. Tills dess ska allt vatten kokas innan det dricks. Karlskoga Energi & Miljö AB meddelar i Sveriges Radio P4 och via www.karlskogaenergi.se och karlskoga.se när vattnet är användbart igen. Vid ordinarie provtagning konstaterades förekomst av colibakterier i vattnet i Karlskoga. Då görs en kompletterande analys, som blev klar under tisdagen och som visade på låga halter av så kallade e.coli-bakterier vid två mätpunkter. Vid förekomst av e.coli-bakterier betraktas vattnet enligt lagstiftningen som otjänligt.

Koka vatten

Rekommendationen vid förekomst av e.coli är att allt vatten som ska drickas, ska kokas först.Smittskyddsläkaren Erik Bäck, USÖ säger följande om situationen:- Koncentrationerna av e.coli är så låga att det inte föreligger någon fara i dagsläget. Skyddsåtgärden att koka vatten, som ska drickas är att rekommendera, eftersom man idag inte känner orsakerna och ej heller vet vad de senaste tagna proverna, kommer att visa för värde. Vattnet kan användas till allt annat. Vatten som kokas vid matlagning behöver inte förkokas. Kranvatten kan till exempel användas till kokning av potatis.

Behandla magsjuka som vanligt

Erik Bäck är också tydlig när det gäller magsjuka just nu.- Kräkningar eller diarré ska behandlas på samma sätt just nu, som i normalfallet, dvs tillföra rejält med vätska. Läkare behöver inte besökas om det inte gäller redan försvagade personer, eller om personen har hög feber.


Carpe Diem





Välkommen åter!
Postat av: Jupp

I morse satte jag på en kastrull med vatten.



Och gick till jobbet!



OCH GICK TILL JOBBET!!!!



Som tur gick älsklingen 10 min senare och lyckades höra att det stormkokade på spisen. Puh!

2009-06-17 @ 21:15:12

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback