: Hittar ni oss inte :

2017-09-23 @ 20:00:00


 
Så är vi här:
 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Revyn :

2017-09-22 @ 21:49:03


 
 
...Rullar på...
 
Idag kom namnet på revyn ut i pressen: I vått och torrt. Fast det visste jag ju sedan länge ;D.
 
 
Mitt jobb som Producentassistent fortsätter. Jag letar sponsorer i år med. Gamla som nya kommer kontaktas.
 
 
Är du intresserad så läs mer här: www.gorskoj.se. Där du hittar allt om oss, bussresor/större sällskap och hur man blir sponsor såklart.
 
Vill du ha företagsfest, tacka av en kollega, ha en kul kväll med polarna, ta med bandylaget eller ordna en resa med din PRO-förening eller vad som helst: TVEKA INTE att kontakta mig!!!
 
I år har paketen nya namn och lite anorlunda innehåll: Diamant, Guld, SIlver och Brons. Men företagets logga finns på bildspelet och i programmet som vanligt. 
Nyare är att du kan blir Året-Runt-Sponsor och att vi har en VIP-Lounge som sponsorerna bjuds in till en särskild kväll på mingel och bubbel bland annat.
 
 
Vi blir superglada om DU vill vara en sponsor med oss. Häng på vår Revyresa vet ja! =)
 
Relaterad bildCarpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Snövit :

2017-09-22 @ 21:36:30


Var häromveckan på fin dansuppvisning här i stan. Kulturskolan har en dansgrupp -Loud Dance Company- som satte upp Snövit - så mycket bättre. Suuuperbra var den och mycket folk!! 
 
Underbara dansare och en fantastisk koreograf Nella =))).
 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Norgeresan :

2017-08-01 @ 00:43:00


 
NORGE, ett fantastiskt land som vi äntligen har kommit iväg till på semester i år <3
 
VARNING FÖR ETT JÄTTELÅNGT INLÄGG!! =D
 
Vår resa började med orientering i Morokulien, en liten håla som jag i alla år har hört talas om, där Norge och Sveriges gränser är och du kan stå med en fot i varje land. Orienteringen i två dagar gick i båda länderna. Vi startade i Norge och gick i mål i Sverige =)). 
 
(Bilderna kommer vara en blandning av mobilbilder och kamerabilder).
 
*****
Såklart så stannade vi kvar och åkte till Charlottenbergs "lilla" köpcentrum och shoppade lite.... godis... och billig mat. Måste ju hamstra när man ska till Norge på semester....
 
Här nere ser du godisaffären... Fick inte ens med alla på ett kort..... =O 
 
Varje märke har liksom en egen avdelning/hyllmeter i godisaffären.... =)))
 
På Hypermat finns såååå mycket mat som är billig! Jag gick runt om i en dröm hahahaha. Påläggskinka för 10 kr (istället för typ 24 hemma). Läsk och energidrycker på flak köpte folk kan man säga. Det kunde stå 8 st flak/kundvagn.... #fattarinte
 
 
 
Juice i Bag-In-Box =D
 
 
***
Sen for vi iväg mot Norge. 
Vårt första stopp blev i en fästning i Kongsvinger, ett vackert beläget ställe.
 
 
***
Sen åkte vi vidare till Biristrand Camping som vi skulle slänga upp tältet (stora) på och åka vidare nästa dag. Ingen förbokad camping över huvud taget på resan så allt var på infall och känsla. Denna camping var helt okej, stora gräsytor, sjön Mjösa brevid, man fick tälta och ställa husvagnen var som helst - såklart med säkerhetsavstånd. 
Här blev vi i två nätter.... Johan fick nässelutslag och klåda av något så han sov mer eller mindre i ett dygn. Fick åka och köpa antihistamintabletter och sen till akuten i Lillehammer då apoteken i Norge vill att man träffar en läkare helst, innan man tar denna medicin. Men på akuten sa de ok sen fick han åka till tältet igen. Tokigt men vad är en semester utan..... sånt man inte är föreberedd på..... =/
Så skorpan och jag hade fotosession utikring =) #vackradotter
 
 
***
Vi fortsatte på väg15 och tog en bensträck, dessvärre vet jag inte var. Men det var gudomlligt vackert... Kolla det GRÖNA vattnet <3<3<3 #inlovewithgreenwater
 
 
***
Hamnade nu i en underbar by som hette Lom. Dessvärre har jag inte fått foton som gör byn rättvis. Här var det värsta turiststället, vackra bruna hus och otrolIGa fjäll runtomkring.  Suck.... Hittade bröd för en 5:a. Nog billigaste inköpet i Norge på hela resan..... =/
 
***
Vi hade tidigare hittat Norges Vackraste Väg, en Turistfälla kanske, men vi tänkte att om den är utsedd till detta, så ÄR den vacker och därför valde vi att åka den, för den skulle ta oss till Gerianger (där jag vill åka båt i fjorden) och till Trollstigen.
 
Den startar på nr 1, Fylkesvej 63 och har 13 punkter.
 
**
Vi åkte nu vidare enligt den där Norges Vackraste Väg till nr 2: Djupvasshytta. Ett hotell ligger vackert där på 1030 m över havet. Vackert som tusan!
 
***
Vi körde vidare och tog punkt 3: Dalsnibba.
En otroligt kurvig väg upp till 1500 m över havet, med en OUTSTANDING utsikt. Här kan man inte ens förklara vad vackert det är, inte ens korten jag tagit kan göra det rättvisa..... Och det var värt varenda korvöre!!
Ovan: Ser ni båten där nere i trekanten? Det är Geiranger =)).
 
***
Nu mot punkt 4: Flydalsjuvet.
Detta är liksom vägen ned från Dalsnibba och iväg.
 
***
Geiranger. Punkt 5 på listan. ÄNTLIGEN! 
Efter slingriga och underbara utsikter så nåt vi äntligen Geiranger. På nätet hade jag hittat två campingar som liksom hade samma infart men låg åt varsit håll i en liten korsning =). Vi åkte dit men såklart var det tomt.... Så det var bara att vända och såklart ta den första campingen som vi såg när vi körde in i Geiranger....
Den var liten och söt. Ett värsta värsta vattenfall låg brevid den som förde oljud hela natten. Men det var skönt. På den förra så var det en otroligt trafikerad väg istället.....
Här mötte vi en svensk familj från Sundsvall, trevliga. De hade åkt till Stockholm, förbi Örebro och Karlskoga till karlstad och uppåt in i Norge. Men de skulle åka nästa morgon.
På natten kom värsta ovädret, blåsten och regnet in på campingen. Det åskade mellan bergen och blixtrarna lyste upp hela tältet. Underbart att ligga där i. Men dessvärre så gick jag inte ut och fotade =/.
 
 
***
Efter att gått lite i vackra och fullproppade Geiranger nästa dag så åkte vi vidare. Det blev ingen båttur för vädret var inte opitmalt dessvärre.... =(
Nu åker vi Örnesvingen. En slingrig väg och nummer 6 på vår lista. Brant och supervacker utsick över Geiranger. 
 
***
Nummer 7 är Eidsdal, en vacker väg med kossor och får lösa. Här fotade jag inte nåt tror jag alls.
 
***
Norddalsfjorden. Så heter nummer 8.
Vägen fram är vacker. En liten by dyker upp och även en bilkö. BIlkön leder fram till båten som ska ta oss över fjorden till byn Valldal. Kom i samspråk med en norska. Hon sa att hon aldrig sett så lång bilkö... Vi hann köpa glass. Kostnade för att åka med färjan var 125 NOK.
Färden över var dudomlig. Vattnet grönt. Inga vågor och underbart soligt väder.
 
***
Nu gick vi i hamn i byn Valldal. En jättevacker by, ojojoj!! Här åt vi varsin hamburgare med pommes jag och Johan. Joline fick nåt barnmål. Och så köpte vi en läsk. Nätta summan av 280 NOK.... =O
 
 
Preciiiiis när vi lämnar denna by och har vattnet på vår  vänsta sida så får vi syn på en vild DELFIN.
Mitt hjärta slog dubbeldubbelvolter och vi hann inte stanna. HERREGUD! Min första delfin i det vilda och jag hann inte fota den. Men detta är det absolut största som hänt mig på heeela semestern <3<3<3
 
***
Här kommer Gudbrandssjuvet, nummer 9 på vackraste vägen i Norge.
Ett vackert ställe med grönt vatten och härliga små grottor.
 
***
Efter ovan nämnda underbara ställe så åker vi vidare. 
Hamnar i Valldal nu, nr 10.
 
***
Nu är vi på väg. Till den omtalade och slingriga TROLLSTIGEN. Nummer 11.
Nu kom pirret i magen och frågan kvarstår: ÄR det två timmars väntetid om kvinnan på kajen sa att det var dagen innan???
Piuh! Det var det inte. Och det var inte lätt att fota och vara vakt hela tiden så vi fick ett bra möte med andra bilar. Det var läskigt men skitkul.
 
***
Efter fantastiska nedfarten längs Trollstigen så kommer Åndalsnes. Efter en krokig väg typ som en Minitrollstigen, så öppnar denna by/stad upp sig intill det gröna vattnet. Herregud så vackert!
 
HÄr sov vi en natt på en fantastisk vacker camping: Mjelva Camping. UNDERBAR utsikt. Och rååmande kor. Hela natten.... =/
 
Morgonen efer så tror jag att efter här så kom vi till nåt som hette Trollväggen eller liknande när vi lämnat campingen. Här var det jättevacker utsikt!
 
 
***
Nr 13 är Romsdalen, men det hoppade vi faktiskt. Åkte iväg och letade efter en camping istället. Hittade en. Som inte var så cool alls. Men vi sov i alla fall...Svalheim Camping. INGET att föredra.... MINUSPOÄNG!!
 
***
Nu har vi gjort vackraste vägen och åker hemover mot Svedala! På vägen åkte vi över Sognefjället. OTROLIGA vyer. Vi var uppe på Norges högst belägna väg och där var det snö och is.
Plockade såklart lite stenar... =)))
 
***
Och Oslo. Här stoppade vi till en timma eller så. Köpte glass och strosade lite på Aker brygga. Tjusigt ställe må jag säga.
 
 
Suck. Har du aldrig varit i Norge så har du gjort fel. Dröj inte lika länge som jag utan ÅK DIT NUUUU!!!
 
 
Kram på er som orkade läsa ända hit =D.
 
 
 
 
Med reservation för felaktigheter i turordningen på bilder och info.... #förddogeografisk
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Semester från mobilen :

2017-07-24 @ 20:55:55


Slänger in lite bilder här från semestern. Dock bara mobilbilder. Kommer ladda upp bilder från stora kameran senare så blir de förhoppningsvis lite bättre kvalli än de här =) 

 
Håll till godo med bilder från UNDERBARA NORGE!!!
 
 
Börjar med tröttmössan...
Framme på första campingen i Norge.
Vidare och hamnade på den mest underbara plats att grilla korv/lunch på. Syns kanske inte på ovan bilder men vattnet är GRÖNT. Så vackert!!!
Sen vidare igen och stoppade här och där.
Här är vi i Geiranger på en camping. Liten och go. Men utan ko =) Hahaha.
Snart är vi framme på Trollstigen.....  Men eftersom vägen är lång så måste man stoppa och titta och fota.
Bara två bilder från Trollstigen här. Mer kommer senare =)))
Kvällens utsikt från campingen. Suck. Kan man ha det underbarare??
 
Gokväll på er. 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Glossybox :

2017-06-25 @ 08:35:33


Väntar på min box, hoppas den kommer snart.....
Limited Edition by Kenza Zouiten! Hoppas den har bra saker 😊😊 Värdet är 1500 ca och den kostade 339 för mig som prenumerant. D e t är saving money det!
 
 
Vill du oxå prenumerera? Klicka på länken här så fixas det. Då får du oxå testa på en massa kända och okända märken, recensera dem om du vill och skaffa poäng till gratis box 🙌🏻. Jag har hittat en massa bra produkter tack vare Glossybox faktiskt, sånt som jag köper själv idag.
 
Jag har varit med i 11/2 år och fick 100 glossydots igår -yjäääij!!
 
https://gbx.to/r/SECI=MjA0MTAy
 
 
Ha en bra dag vänner -full fart mot semestern!!Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Snart... snart.... :

2017-06-15 @ 11:35:00


 
 
 
 
Så är det semester..... <3Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Shoppa loss :

2017-06-15 @ 07:54:00


Att handla på Lagerhaus är bland det roligaste jag vet! Har en hel del därifrån =)))
 
Förra sommaren köpte jag muggar och avlånga fat på Gotland. Och såklart ångrade jag att jag inte köpte fler.... =/
Sen såg jag en bild på kopparna på en annan blogg och frågade såklart var de kom ifrån. LAGERHAUS får jag till svar. WOHOOOO!
 
Men, såklart är de slut. Men Lagerhaus har sååå mycket kul till hemmet. Billigt, perfekt för studenter tex.
 
In här o shoppa, du ser ett toppererbjudande ute till höger =)) #sommar&sol #LagerhausCarpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Planerar :

2017-06-14 @ 13:07:00


 
 
.... #tatuering...
 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Sluta 3:an :

2017-06-13 @ 16:10:00


Idag har dagen kommit. Dagen då lillan går från Lågstadiet till att hamna i Mellanstadiet efter sommarlovet <3
 
Tiden går och de små grynen växer. Dagen till ära i ananaströja och långkjol, fast med byxor under, det regnade och blåste väldans just idag såklart..... =/
 
#älskardiggrynet
 
 
#mobilbild
 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Skorpionen :

2017-06-12 @ 11:29:00


 
 
Skorpionens tecken                       
 
   

Skorpionens energi brukas till förändring, en intensiv kraft, som bryter ner för att ge möjlighet till att bygga upp något helt nytt.

Skorpionens tecken associeras i hög grad till starka, intensiva känslor. Känslor som ofta är irrationella och komplexa, så att de är svåra att förklara med ord för andra.

Till Skorpionens natur hör resor, äventyr, dynamik, men också lojalitet, intelligens och ärlighet Skorpionen njuter av nya platser, historiska sevärdheter och äventyr. En Skorpion är en intellektuellt rörlig människa, medial, kreativ, har lätt för att planera och organisera.

Det dynamiska, som att veta vad du vill och leda andra är en av egenskaperna. Du är gärna i första ledet och spelar en framträdande roll. Ändå har du förmågan och styrkan att säga nej.

Du är god och lojal, ställer gärna upp och hjälper till. Du upplevs ofta som intressant, spännande och magnetisk.

I hemmet vill Skorpionen ha det ombonat och trivsamt, kanske t.o.m. elegant.

Mystik och astrologi kan attrahera dig, liksom tanken om ödet. Du är lite av en forskare som söker egna lösningar och har stark tro  att du ska klara även de svåraste uppgifter. Du kan det du vill och gör det även om du skulle råka utnyttja dina vänner för din egen skull. Annars är du en i grunden nyfiken och ärlig människa. Du kan bortse från det oväsentliga och se klart - du vill ha ordning och reda, och ditt målmedvetna jag söker grundligt lösningar där ingen annan ser dem. På så sätt är du den födde ledaren som ger styrka åt dem som är omkring dig.

Men, du kan också vara egoistisk och tycka att andra ska rätta sig efter dig för att du är den som vet bäst. Din dominans och din självgodhet tar sig ibland oanade former. Du är misstänksam mot andra och deras förmåga och du kan bli både burdus och hänsynslös i umgänget med andra. Du är lättsårad och blir då tjurig och irriterad.

I besvarad kärlek är du trygg och trogen. Det är lätt att falla för en Skorpions vackra ögonkast. Men - i kärlek är du ofta blind och lidelsefull, men också hård och känslokall, och då är det bara är du som räknas...      

 

Planet: Pluto

Ädelsten: opal

Element: Vatten, kall och fuktigt

Färg: Mörk röd

Blomma: Geranium, Rhodendron 
Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : LÖRDAG :

2017-05-20 @ 09:42:00


 
Idag är det lördag. Och jag är på Korpkullen med mina tavlor och Kristins med =))
 
 
Välkommen! 11-16 är vi där.
 
 
Tjing!Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Inte många dagar kvar nu :

2017-05-17 @ 20:37:00


 
Men snart är det ju lördag hörrenini!!
 
Vilket betyder att jag ska ha utställning av mina tavlor tillsammans med min kusin =)). Ska bli sååå himla kul!
 
Och nervöst...
 
Du kan läsa mer här:
 
Vi ses väl? 

Och du, mina tavlor hittar du på http://fotolia.blogg.se eller på fejjan: MadeByrRijo.
 
 
See'all!
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Helg igen :

2017-05-05 @ 11:54:00


 
Det går fort nu. Nu är det helg igen. Bara måndag fredag heeeelaaa tiden! Skönt iof. =))
 
I helgen blir det ev orientering (men lillan har halsont....) och försäljning av lekerstugan. Och kanske sol. Eller bad. Kanske tom måla lite tavlor. Ska ju ha en utställning om några veckor, men mer om det i separat inlägg =D.
Förra helgen oljade maken in altanen och slipade. Jag städade lekstugan och studsmattan. Och åkte bil hela tiden hit och dit.....
 
Sitter och funderar på semestern i år. Blir ju favoritön såklart ett tag med orientering och njutning för kropp och själ. Men sen. Sen har vi mer tid kvar att spendera och uppleva. Vi har nog en plan men måste sätta oss ned och grovplanera den.
 
Det ingår restid i den. I bil.
 
Suck.
 
Hatar att åka länge i bil. Sååå boring. Och det värsta av allt är ju att jag inte vill köra. Jag är så obekväm med det så maken får styra hela tiden och jag sköta annat runtomkring istället. Så har vi gjort i alla åren och lär nog fortsätta med det =)
 
Vad ska du göra i sommar?Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Revy-SM :

2017-05-04 @ 08:58:00


 
Nu är det sant. Nu vet vi.
 
Att Karlskogarevyn Görsköj har ett enda nummer med i SM i år. I Semifinalen. Tufft är det och många nummer skickas in så konkurrensen är nog stenhård.
Men som mamma, så är jag stoltaste tuppen i hönsgården såklart. För numret som gick vidare har vår dotter koreograferat och dansar även själv i duetten. Gud så stolt jag är. Så roligt för henne, den andra dansaren och sångerskan och såklart HELA Karlskogarevyn!!! GRATTIS!!!!!
 
Nu kan vi dessvärre inte köpa biljett till Semifinalen (shame on you LIS) så vi får alltså inte hejja på Nathalie, Pehr och Petra när de tävlar utan vi får köpa biljett till finalen på lördagen. När vi inte ens vet om hon är med och tävlar.... *grrr
Men, vi får se det såhär: Jag som medlem i revyn och som assistent där, får hålla ögonen öppna efter saker att ta med hem till vår revy. Och dessutom så är det faktiskt en show i sig, att se alla som är i finalen. Tar med Nathalies farmor och mormor med, så får de också sig en utflykt =) Och kanske får de se sitt barnbarn vinna SM (igen) =D.
Foto: Ritha Jonsson PetriCarpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Att Sverige är drabbat :

2017-04-10 @ 14:44:21


 
Skriver väl några rader som alla andra.... Kan inte låta bli...
 
Min högst personliga teori är ju att vi har öppnat gränserna AKUT utan att stanna upp och tänka till, utan att fråga de rätta människorna om råd, utan att se efter i andra länder hur de har gjort INNAN vi bara sa Välkommen in.
 
Här gjorde vi ett stor misstag som kommer kosta oss som land och invånare en heeel deeeel.....
 
Eftersom vi sa välkommen så fort till så många, så har vi nu garanterat en heeel drös med IS-fanatisker i vårt land. Som bara sitter och klurar på när och vad de ska hitta på för att skada oss, vi som aldrig gjort DEM något vill jag påstå. Det är jag helt säker på.
 
Såklart tycker jag det som hänt är hemskt och jag är så dum att tro att vi alla kan vara sams. Är det så himla svårt att låta var och en tro på det man vill, utan att vilja döda varandra? Absolut så drar jag inte alla över en kant, så kan man inte göra. Jag blir bara så jävla förbannad på att folk är så dumma i huvudet och gör sånt här! Dödar oskyldiga tex i Stockholm eller Nice.
 
Jag blir faktiskt heligt förbannad på att vi öppnar vårt land till människor, som sedan gnäller på vad de får hjälp med.
Att vi hjälper dem och åsidosätter vårt eget folk. DET är för mig en större gåta. Men vårt fega land vågar inte säga nej, stopp eller sätta gränder som andra modiga ledare och länder. UTAN att det blir krig och kris. För det är det ju inte i dessa länder eller hur?!? Och inte heller finns det rätt resurser...
 
 
I vårt land har vi redan kriser. Inom Polisen, inom vården, inom skolan, inom psykiatrin, inom skolan och säkert en drös med fler ställen. Hål som vi måste fylla och människor i nöd som vi måste rädda/hjälpa. Här finns många av de jag känner, de finns i någon kategori. Framförallt barnen. De är vår framtid och alltså måste vi satsa på dem.
I min kommun kommer man rusta torget för 14 miljoner istället för att lägga pengarna på något av det jag nämnde här ovan. Varför? Troligen har ingen i kommunen barn. Eller känner någon gammal person. Eller känner någon som behöver psykiatrisk hjälp...... Eller hur? Så måste det vara!
 
Nej. Jag är inte nöjd med hur vårt styre har gjort med det här.
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Semester :

2017-03-21 @ 11:24:00


 
 
Nu är den bokad. Äntligen!
 
 
#längtarsomfanCarpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Vårdagjämning :

2017-03-20 @ 11:14:00


 
Hej snö...... =((Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : Jordskott :

2017-03-16 @ 01:23:00


 
Är det inte dax snart? 
 
Älskade denna serie och nu MÅSTE det väl vara dax snart?!?!?!?!? <3
 
 
#väntarihjälmig
 
 
 
 
Föjer du den? SKA du följa den? =))Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar


  : REFUNDER :

2017-03-15 @ 19:26:00


 
 
Handla järnet på nätet och tjäna stålar!!
 
 KLICKA HÄR:
https://www.refunder.se/bjud-in/55fa62abeec06
 
 
 Carpe Diem

www.glossybox.se - Detta är en annons för Glossybox och den innehåller annonslänkar
coolphotoblogs.com my profile