: Från tanke till bröllop :

2011-10-30 @ 21:55:01



Att gifta sig….

110908

Min käre sambo frågade förra året, när vi var och njöt av hans 40-årspresent i Falkenberg, om jag ville gifta mig med honom . Jag sa ja.  

Sen dess har vi inte engagerat oss jättemycket. Jo, förra året i september så tänkte vi nästan gifta oss på flygplatsen på väg till Bulgarien, men det kom så hastigt på så det gick inte lösa =(.
De senaste månaderna har vi talat löst om det. Kanske vill vi gifta oss på en båt, eller nästa år när vi ska åka utomlands igen… Ja, lite så. 
För ungefär 2 månader sen så skrev jag ialla fall ut papper för hindersprövning. Hade börjat spåna lite i ett turkost block, men inte sagt så mycket om det…. Sen, för ungefär 2 veckor sen ungefär, så skrev Johan ett sms till mig: Att nu måste vi ta tag i detta! Sagt och gjort! Vi talade mer om det och plötsligt hade vi kommit på att vi skulle gifta oss nu när jag fyller 40.

Sen kom jag på att kanske Johan, Nathalies konfirmationspräst skulle viga oss? Vad tycker du om det, frågade jag Johan. Han sa ja direkt! Vi började alltså vår Bröllopsplanering ca den 25 augusti, 9 veckor innan Bröllopet =).  

Dagen efter ringde Johan Johan =), och han sa ja direkt han med! =))) Sen ringde Johan och bokade kyrkan och sa att Johan Sunnerstam (?) skulle viga oss lördagen den 29 oktober klockan 15,00. Trots att vi bokade kyrkan så sent, så var det ledigt. Nån mening med det? =)  

I flera dagar nu har jag skrivit i min turkosa bok, om mat, beräknat portioner, räknat priser, läst och tittat på bilder om blommor till brudbuketten, kläder, ringar, dukning osv osv…. =)
En inbjudan sändes ut torsdagen den  1 september. Med osa den 20 oktober. 9 dagar räcker för att planera och beställa maten, vi vet ju att vi ska göra egna brädor med kallskuret och köpa färdig potatissallad, och göra grönsallad.
Än så länge till dags dato (1100908) har vi fått 8 ja =).  Det är ju som så, att utanför Johans jobb, så finns ett hus, Skolgården, som man kan hyra för 300. Där ska vi vara och ha mitt 40-årskalas. Vi får lixom inte in över 30 personer i vårt vardagsrum =).

När de kommer dit 13,00 så finns Åsa Bengtsson där. Hon serverar välkomstdrink och salta pinnar. Men vi är inte där….. Klockan 14-14,15 så kommer det upp en buss…. Vassegoa och gå ombord!!! SURPRICE!! =))) Idag så kom Kicki förbi på jobbet, så jag passade på att haffa henne och fråga om hon hade lust att fota i kyrkan, och det hade hon. JIPPI! Ännu en bock att sätta =). Skall bara skriva ihop mina önskemål, kanske bifoga lite bilder på hur jag ungefär önskar att hon fotar osv. Och kompispris: 0 kr sa hon. Fint, men nåt kommer hon att få, det lovar jag. Tack söta!!!!!  

Igår satt jag och Nathalie och kikade på klänning till henne. Jag själv beställde 3 (!!) stycken till mig själv i måndags tror jag det var från Bon Prix. Har aldrig nånsin handlat därifrån =). Hoppas, hoppas att nån av dom faller mig i smaken och passar…. Annars börjar det bli brådis! Skall inte ha en bröllopsklänning i den bemärkelsen. Hittar jag ingen som passar så har jag en söt vit fin redan här hemma som jag endast använt en gång, när pappa fyllde 55 och Annika 60.
Nathalie hittade förståss klänningar i prisklassen dubbelt mot min… dvs uppemot 800 kronor… suck. Orkar vi ikväll när hon tränat dans, så ska vi beställa.  Men får jag bestämma, så skall hon ha en söt en från HM som jag gillar. Hon själv vill ha sån där enarmad, men dom gillar jag inte. Det är ju vi som gifter oss så vi bestämmer…. Skor är en annan historia…. Suck. Hatar skor! Men måste väl jaga redan nu så jag hinner gå in dom. Vi har pengar så vi behöv er inte snåla, men det är ju inte ett stort fint bröllop.  Jag har även försökt få till det att Sarah DF ska komma och sjunga för oss. Det kan hon. Om jag har 40,000 till övers…. suck igen. Det har jag inte! Men jag fick kontakt med en Andreas, och jag tackade så mycket för att han tog sig tid att läsa mitt mail och kika på det åt mig. Jag sa att en tusing kan jag betala. Men det gick nog inte. Men att mirakel kan hända, det önskar man.  Johan har ingen aning om detta. Ska i alla fall ha Sarah DFs sång Kärleksvisan på bröllopet i kyrkan. Det är okej med Johan, däremot vill han ha nån sån däringa bröllopssång när vi går in, men det vill inte jag…. Får väl se hur det blir.
Sen vill han ha så där att man härmar prästen. Det vill INTE jag ha!!! Jag vill bara säga JA. Och i ett svagt ögonblick så sa han faktiskt ja till det när vi var på Strandkanten och åt förra veckan =))))). Hoppas han kommer ihåg det…!  

Igår var jag på stan. Hittade ett fint halsband som jag hoppas passar. Ett billigt för typ 80 kronor. Och örhängen i silver för 160. Provade dom igår, men fick givetvis ont i öronen direkt. Hoppas jag står ut under vigseln och kalaset…… Sen kommer det stora problemet: Hitta en fin vit klänning till lilla Joline…. Har hittat på nätet, men de kostar uppemot 800 kr, för riktigt söta klänningar….. suck. Får börja leta nu, annars är det kört. Och tiden går sååå himla fort!!!  

Undrar vilka blommor jag vill ha?? Johan säger bara att jag kan ta vilka jag vill, för det kommer bli fint. Tack söta han! Jag funderar hursom på ranunkel (ja, man kan beställa då) eller kallor. De är båda så himla fina. Men jag tror inte de är fina ihop. Skall ha samma blomma på borden, i fönstren och vid entren tror jag. Kanske vid kyrkan med? Hur ska man komma ihåg allt….suck. =) Ska binda min  bukett själv, det tror jag att jag kan och det blir förståss billigast. Även flickorna skall ha egen mindre bukett av samma modell som jag.  Om Johan ska ha corsage (stavas?) vet jag inte. Han ska nog ha sin kostym. Den gråa är fin =)). Undrar vilken färg vi ska ha? Orange, eller grön? Lila är fint… suck. Det är svårt att bestämma sig, mig menar jag hahaha. Johan är nöjd med vad jag än väljer tror jag.  

Igår var jag på Jysk och köpte fler långa tyger att ha på borden. EvaLena kan ev låna 2 på sitt jobb, jag har en och så köpte jag två. Måste räkna om det räcker. Borden är 1200 långa för två personer, och 70 djupa. Borde bli –om alla kommer- 16,3 meter  tror jag. Inkl vårt 70 som står på korten. Om barnen kan sitta på hörnen så blir det fint tror jag. En duk till vårt (eller dela till 2 m ca) och det bör bli 3 dukar till resterande bord. OM jag räknat rätt =)). Sen måste jag ha ett till det bord som serverar välkomstdryck och även maten sen. Jag har iof ett milt grönt tyg och ett svart. Så räcker inte de vita så blir nån av dom bra =). Tar med mina silverbrickor, och serverar välkomstdrink på, det blir fint. Med blommor och ljus. Ute eller inne? Det var nog lite av det mesta till dags dato. Fortsätter skriva om några dagar =).

2011-09-10

Idag har jag shoppat!

Idag blev äntligen Jolines klänning, en söt beige från HM. Dock hittade jag inga skor. Var på tre skoaffärer, suck. Typiskt. Hittade iof inga till mig heller, fast på ena glömde jag o titta =/…
Sen fick jag tag i en fin svart jacka. Fast den är till fint. Kanske till bröllopet, vi får se. Den var dyr… huamejj! 399 kronor, och det tycker jag är dyrt för att unna mig. Fick även tag i hårnålar, 4 stycken från Lindex, såna med en enda fin glittrig ”diamant” i. 2 för 39, istället för närmare 300 på nätet för 6 stycken =). De var jättefina.
 Och jag har tränat frisyr i några dagar nu. Jösses, btw. Jag kommer inte kunna sova förrän detta är över den 30 oktober =)). Sover som en jädra mört. Inte alls alltså. Usch så trist när hjärnan jobbar på högvarv…. Men så är det. Sån är jag. Det vet jag och det kommer jag inte undan. Åter till frisyren =D. Har bestämt mig (öh.. just nu ja!) att ha tuperad lugg, lite på sidan och sedan gör jag en sned fläta som ligger på vänstra axeln. Flätar den i fiskben, sätter fast det hår som ev kan falla ned med hårspänne och gömmer i bak. Sen sätter jag i de fina hårnålarna (om jag lyckas knixa till det så de sitter) längs flätan och uppe vid hårspännena där jag fäst luggen. Saknar ännu diadem men jag hoppas att det passar på denna frissa. Jag tror det. Ropade ned Nathalie förut och hon (-och Johan- tyckte jag var fin =)). SÅ det får nog bli den frissan tror jag. Orka locka lixom. Dom hinner ju ramla ur innan  vi har kommit till kyrkan ändå även med medel o spray, so why bother lixom…. =)  
Har även sett till så vi har Kärleksvisan hemma på datorn. Så den kan jag lägga på sticka vilken dag som helst nu. Har den även på mobilen, men det kan bli svårt att få ut i högtalarna i kyrkan jag tro =). Måste tala med Johan –Prästen- om musiken, hur dom vill ha det.  Sa jag att Kicki tackade ja till att fota? =)) Det gjorde hon i torsdags. Åh så bra! Ännu  en bock! =) Har skrivit en lista på vilka sorts foton jag vill att hon ska ta.  Och nu har jag bestämt mig! Orange får det bli!!! Gjorde servettringar i några timmar igår och jag tyckte nog de blev fina. Lite orange och lite beiga =).

Och shitt.
Igår kom jag på att jag glömt att bjuda in Danne-mannen! Men HUR kunde jag glömma det lixom?!?!?!??! Kanske för han är ute o turnerar och bor i Örebro…. Nåväl. Han sa ja. Om han inte var ute och turnerade. Önskade sig alkohol när han kom, men jag sa att nåt kan vi få fram men det är ingen fest, bara kalas =). – Det är alltid fest när jag kommer, svarade han. Och så är det nog hahahaha.  Sötnosen!  Vad mer? Jo, kom ju på igår (?) att jag glömt kaffekoppar!! Djesus, hade sett snyggt ut om vi inte haft muggar att dricka kaffe ur lixom… Fast, jag hade nog kommit på det förr eller senare haha.  Nu sitter jag här på kvällen och kikar på buketter och funderar på färger…. Suck. VARFÖR är det så svårt?? Min söta blivande man, han säger inget han… Han bara tycker att det jag väljer blir bra. Puss.


Carpe Diem


  : Bröllop :

2011-10-30 @ 21:03:57



Hej på er,

Ni som har fejjsan vet redan... Ni andra får veta nu:
Igår hade jag 40-årsfest för min famij och några släktingar och några vänner. Vad de inte visste var att en buss skulle komma och köra dom alla. Till kyrkan.....

Där fanns vi - efter en megastressig förmiddag - och överraskade alla! =)

Nere får ni se lite bilder. Fler kommer säkert så småningom =) Och så kommer min lilla historia som jag skrivit under tiden vi hemlighållit alla bröllopsplaner. Min dagbok lixom. Den kommer jag publicera lite pö om pö, så kom ihåg att kika in här igen =)).


Dukningen av bordet tar sin början...

Kaffehörnan

Välkomsglasen som fylldes med cider och Chappel Hill Mousserande

Här kommer vi in i kyrkan... nervöst som tusan...

Här står vi i kyrkan och lyssnar på Nathalie som sjunger solo för oss =)

Vackra Nathalie <3

Brudbuketten.. Som jag gjort alldeles själv.

Underbara dotter....

Anna-Karin, den mest underbara tjejj jag vet! Min svägerska som jag säger =)

Måste lixom rätta till klänningen... =)

Underbara lilla dotter, Joline, vacker som en prinsessa idag och alla dagar <3

Här är vi!

Tack söta Kicki som fotade i kyrkan, samt före.
Tack även Åsa, som hjälpt oss hela dagen och lite kvällen innan och även med fotografering.
Tack tjejjer, det hade inte gått utan er kan vi bara säga =). Kram till er.


Carpe Diem


  : Mycket nu... :

2011-10-25 @ 22:50:56



Nu rullar det sådär fort igen.... Mycket nu lixom. Dagarna bara flyger förbi. Undrar om det är julafton imorron?? Sååå fort går det =)

Iof kul men man hinner inte tänka ju.... Snart är jag 100 & mormor utan att veta hur det gick till, hahaha.

På lördag har jag kalas för familjen. Fyller ju *host* 20 på söndag, och bara vi tar med våra syskon och deras familjer och mor o far, så är vi vips nära 30 personer. SUCK. Kan inte få in alla i vardagsrummet om jag ens försökte haha. Så vi får åka till en annan lokal o ha kalaset. Gött dä. Då är det bara o städa av o åka hem....


Ha en go kväll hörrni!


Carpe Diem


  : Suck, vilken dag! :

2011-10-18 @ 20:00:15



Idag var ingen bra dag.. Jo, till att börja med. Sen så ringde mobilen "Fröken Karin" stod det i displayen.... Vad nu, tänkte jag....
Joråsåatt! Nathalie hade svimmat i skolan på gymnastiken och jag fick be en arbetskamrat att skjutsa mig dit. Hon har haft ont i bröstet i tre dagar, sjuksyster på skolan sa igår att vi skulle vänta till idag och se hur det kändes..... och poff! Så svimmade hon för hon hade så ont, så nu vet vi hur det gick....
Flickorna i klassen var helt chockade, de grät de med. Lite kaos hade det blivit bland dom efteråt sa fröken senare på kvällen.

Ambulansen kom, vi fick åka till sjukhuset. EKG, 2 ostmackor, lite youghurt, blodprover och dropp. Sen vidare till Örebro i ambulans för CT-scan av bröstet.... suck. Ambulansen verkade ha bråttom med oss, för han körde i 150 blås in i regnovädret.... Tror han hade blåljus på för annars får dom nog inte köra så fort...

Efter röntgen och ekg igen och lite provtagningar, så var vi klara. Antagligen så har hon en sträckning eller liknande i bröstet, inget visades på EKG:n eller på röntgen. Skönt på sitt sätt =). Så nu är det lite Ipren och vila från dans och gymnastik så ska det nog bli bra.


Och så tänkte jag zumba ikväll. NOT!


Det är min dag. Hur har din varit?


Carpe Diem


  : Kalasdag II :

2011-10-10 @ 21:46:23



Så. Nu är kalas två över för denna gång! =)

Nu har vi en fin fyraåring här i huset. Kul, glad, kväsig, vrång, vacker, underbar..... Det är vår 4-åring det! =))))


Det fanns en kundvagn, kläder, vinterskor, uggs, barbiedocka, hårspännen, godishalsband, Sticker Zines och en bilbarnstol till dockor i paketen från familjen och släkten. Tack alla ni!!!




Carpe Diem


  : Kalasdag :

2011-10-08 @ 23:03:10



Imorgon är det kalasdag ett av två =). Eftersom familjen, den närmsta är så stor så får vi dela på två dagar. Lite trist men vardagsrummet vi har -och stolarna vi inte har- rymmer lixom inte alla tyvärr.... Så imorron ska det lagas tacopajj till höger och vänster och göras sallad.

Undra om lillan blir glad över sina paket imorgon och på måndag??? =). Det skulle jag tro. Måste nog bara köpa en liten brödrost, för det vill hon visst ha =).


Gonatt på er!


Carpe Diem


  : Blomflugor :

2011-10-06 @ 10:40:00




Hel*etes, jä*la, för*annade blomflugor!!!!!

Jag hatar dom och dom har invaderat mitt kök!! Åhhhh, jag hatar dom! Häromdagen stog jag med dammsugaren och försökte suga upp dom jäklarna, har även sprit med där i ligger typ 6 stycken.... åhhhh. I hate them!!!


Carpe Diem


  : Takida :

2011-10-04 @ 18:40:07




Har du hört Takidas nya You learn?? Om inte, lyssna här, den är fantastisk!!! =) Me like....



Carpe Diem


  : Gräs..... :

2011-10-04 @ 18:34:37




Har du en get som behöver ut på bete??? Då kan du komma hit med den, ha löplina på den och så kan den klippa vår gräsmatta....

Välkommen!


Carpe Diem


  : FÖRLÅT!! :

2011-10-04 @ 18:30:19




Förlåt mig! Här inne har jag visst inte varit på ett tag.... =/// Förlåt. Men det är som jag säger: fullt ös medvetslös!

Just nu har hösten kommit i full fart, det är vackert ute med alla färger.
Negativt: Regn, blåst, massa löv på gräsmattan, mörka kvällar, inte plockat en endaste svamp =(...

Positivt: Kallt o gott o blå himmel ibland, mysigt att tända ljus, jag och lillan fyller år =)), vackra färger på träden, det börjar närma sig julen...

Joline har börjat dansa och hon tycker det är jättekul! Så nu är söndagar lixom uppbokade i en timma för MUST GO DANSA med lillan =)). Storhjärtat hon har 3 danspass i veckan nu. Och det tycker jag, sambon och hon är jättekul! Hon älskar verkligen att dansa. Hon fick en korsett (!) i födelsedagspresent. Det ska man ha en när man dansar... Häpp... Då vet jag det.
Jag buggar ju då och då (för sällan) och Zumbar varje vecka... Måste jag ha en alltså? =)

Har varit hos tandläkaren oxå, jojjomensan! Dom ringde efter mig, skönt slipper man hålla ordning på sånt själv haha. Jag har sånt där avtal, så jag betalar nåt i månaden och sen är det bara att gå till tandläkaren, laga hål, rotfylla, dra ut tänder, ta bort tandsten och vad du vill. Dock inte skönhetsfix så som bleka och sånt. Men resten, och det är skitskönt faktiskt!

Idag fick vi sån där "mattunna"... måste börja återvinna maten... suck. Sånt är inte min grej. Faktiskt inte.... Men men det är väl bara o hänka på. Måste bygga om lite bara, klippa ur häcken, gräva upp rötter och så bygga ett litet hus till soptunnorna, för nu har vi ju två.... Inte min grej .... ska återkomma senare och säga om jag tyckte det var knövvligt eller inte....

Nä, nu måste jag nog mysa med snuttan i soffan innan hon ska krypa i sängen.


Kram på er!


Carpe Diem








#metoo
4-Hjuling
Advent
Allmänt
Altan
Artist
Asgarv med applåd!
Astrologi
Barn
Bilder
Bilkörning
Blandat
Blogg.se
Blommor
Bröllop
Dans
Dop
Dränering
Familj
Fest
Film
Foto
Fotosajten
Fototriss
Fredriksborg
Friday Colours
Fritid
Födelsedag
Gotland
Go´Natt
Gräsänka
Görsköj
Hantverskdag 2013
Hela-Gatan-Loppis
Hobby
Importera
Inredning
Instagram
Jobb, jobb & jobb
Jobbet
Jul
Karlskoga
Konst
Kärlek
LinsBus
Livet
Macroday
Meloo
Modevisning
Monochrome Weekly Photo
Musik
Nails
Njuta av livet
Norgesemester2017
Ordlös Onsdag
Orientering
Parkering
Photo Challenge
Photoshop
Plasma
Pyssel
Recept
Reflektioner
Refunder
Reklam
Renovering
Resa
Revy
Räddaliv
Schlagerfestivalen
SeanBanan
Selfie
Semester
Sjukdom
Sjukstuga
Smycken
Sommar
Sponsor
Student 2015
Städa
Tankar
Tavlor
Thursday Challenge
Tips
Tisdagstema
Trädgården
Tussilago
Tävling!
Ullared
Utmaningar
Vardag
Vardagen
Vin
Väder
Vänner
Vänskap
You Tube
Ämmas Fotoblogg
Änglar
Återvinning



Februari 2019
Januari 2019
September 2018
Juni 2018
April 2018
Mars 2018
Februari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Augusti 2017
Juli 2017
Juni 2017
Maj 2017
April 2017
Mars 2017
Januari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Augusti 2016
Juli 2016
Juni 2016
Maj 2016
April 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augusti 2015
Juli 2015
Juni 2015
Maj 2015
April 2015
December 2014
September 2014
Augusti 2014
Juni 2014
Maj 2014
April 2014
Mars 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augusti 2013
Juli 2013
Juni 2013
Maj 2013
April 2013
Mars 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augusti 2012
Juli 2012
Juni 2012
Maj 2012
April 2012
Mars 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augusti 2011
Juli 2011
Juni 2011
Maj 2011
April 2011
Mars 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
Augusti 2010
Juli 2010
Juni 2010
Maj 2010
April 2010
Mars 2010
Februari 2010
Januari 2010
December 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
Augusti 2009
Juli 2009
Juni 2009
Maj 2009
April 2009
Mars 2009
Februari 2009
Januari 2009
December 2008
November 2008
Oktober 2008
September 2008
Augusti 2008
Juli 2008
Juni 2008
Maj 2008
April 2008
Mars 2008
Februari 2008
Januari 2008
December 2007
November 2007



Alafoto
Anna Karins blogg
Chippa konsoler billigt!!!
Dockhusanimation
Fotosajten
Fototriss
Friday Colours
Få hjälp att designa din blogg
Interesting.org
Lillalo
LinsBus
Linslusen...
Maltes egen blogg
Marie Strand Blogg
Marinas Blogg
Monas Universum
Nolhult Väv & Konsthantverk
Photo Challenge
Photoshop-Penslar
Pysselprinsessan
Thursday Challenge
Yvonneart



Mina besökare

Totalt:

Denna månad: Denna vecka:

Idag: Online nu:

RSS 2.0