Fullmoon Party


2008-01-22 @ 10:10:27


Eller oxå inte.... När det är fullmåne på gång, fullmåne, eller strax efter så sover inte jag. Inatt var det tydligen nåt av det, för jag har sovit asdåligt! Folk säger - Men, det där är ju inte sant, man blir inte påverkad. Andra säger - Klart man blir påverkad, det påverkar ju ebb & flod.
Så, jag är en av dom som blir påverkad, så det så! Har kollat mig själv till och från i ett år, för några år sedan, för att hitta anledningen till att jag sov så jäklans dåligt vissa nätter i månaden. Upptäckte då att detta samband fanns.

I Expressen på nätet idag, så står det att läsa om fullmånen:

Vissa studier har ändå visat att det föds fler barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Gikt, astmaanfall, psykiska problem, skador orsakade av bett från djur och blödningar i magen har rapporterats vara vanligare. Ett kontroversiellt fynd i en indisk studie är att det är större chans att få en pojke om befruktningen sker när månen är full. Å andra sidan finns det också gott om studier som visat att fullmånen inte har någon påverkan alls på vare sig barnafödande eller vår psykiska och fysiska hälsa.Vissa forskare har tyckt att måndebatten är så tossig att de skrivit vetenskapliga motartiklar med namn som "Full måne - tomt huvud".


Påverkas du av fullmånen??

Fakta:

* Påverkar vattnet
* Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden.
* Månens omloppstid runt jorden är fyra veckor.
* Fullmånen har traditionellt ansetts ha ett magiskt inflytande på människor och kunnat orsaka galenskap.
* Månens och solens dragningskraft gör, tillsammans med jordens och månens rotation, att oceanernas vatten stiger och sjunker. Det kallas tidvatten.
* Vid fullmåne och nymåne, när månen och solen står i rät linje, blir tidvattnet kraftigt.

Lite mer info finns här: http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=1620



Carpe Diem





Välkommen åter!

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback