: Reseinformation :


2012-11-18 @ 22:05:00


Vet du att du ska resa bort en bestämd månad på året, men vet inte riktigt vart? Då har jag hittat den perfekta lathunden åt dig =)

Januari

Vill du ha en skidresa utan överfulla backar är Alperna perfekt nu, trots att det kan bli lite kallt. Föredrar du värme är Mexiko och Brasilien, där du finner några av världens bästa stränder, två bra val. Dessa länder brukar under den perioden bjuda på temperaturer runt 27 grader. I Mexiko är Playa del Carmen och Tulum två resmål som förtjänar ett besök, och Brasilien kan fresta med den härliga storstaden Rio de Janeiro med stranden Copacabana för att nämna någon. Du kan också välja att resa österut mot Asien, och där är Vietnam en bra plats att besöka under januari. Nah Trang är ett bra val om du både vill ha storstad och strand, eller så kan du välja att besöka paradisön Puh Quoc. Sydafrika är också ett bra val i januari om du vill ha storstad, sol och äventyr, och temperaturer på cirka 26 grader i Kapstaden.

Februari

Varför inte prova nykomligen Burma som är en av Asiens bäst bevarade hemligheter? Landet frestar med bland annat spännande natur och kultur. Filipinerna med sin vackra övärld är också ett bra resmål nu. Den gamla kolonin Sri Lanka har fantastiska stränder och bra väder den här tiden av året, med temperaturer mellan 20 och 30 grader i februari. Vill du inte resa så långt är både Egypten och Jordanien bra val. Reser du åt andra hållet, mot väst, kan både de karibiska öarna och Hawaii locka med härliga temperaturer.

Mars

Nu börjar våren att komma till Europa, och då är det perfekt att besöka städer som Rom eller Barcelona, eller kanske dra iväg på en vinresa till Toscana. Alperna är också bra, reser du innan påsk slipper du dessutom trängas med alldeles för mycket folk. En annorlunda resa får du om du besöker Indien, och Vietnam är också bra i mars. Ifall du håller dig till Thailands västkust kan du också få riktigt behagliga temperaturer. I väst är Florida ett härligt resmål med behagliga temperaturer, perfekt för en rundresa med bil där du absolut inte får missa vackra Key West och nöjeshuvudstaden Orlando. Vill du till karibien är till exempel Kuba ett bra val i mars, med temperaturer på cirka 27-30 grader.

April

Våren är den finaste tiden på året på många av öarna i Medelhavet. Kreta är grönt och frodigt, temperaturerna ligger vissa dagar på runt 25 grader. Malta, Mallorca och Turkiet har också bra väder i april. Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga är Japan med blomstrande körsbärsträd fantastiskt vackert. Vill du resa ännu längre bort är ett besök till en av världens vackraste storstäder ,Sydney, en bra idé. Här är man på väg ut ur den varmaste perioden på året, och för oss nordbor är vädret då som en fin svensk sommar. Många svenskar älskar USA, och i april är New York, Florida och Kalifornien bra resmål.

Maj

Maj är en fin månad att besöka Skottland på, här kan du kombinera vacker natur med besök på ett av landets många whiskydestillerier. Vill du ha sol och bad kan du sätta kursen mot den kroatiska skärgården med vackra öar som Hvar och Brac, eller så passar det kanske bättre med ett besök i en av Europas billigaste storstäder – Lissabon. Här ligger temperaturerna runt 20-25 grader i maj och här kan du shoppa, ligga på stranden eller äta fantastiskt god mat på någon av de mysiga restaurangerna. Är du en Asien-fantast är Bali det bästa valet nu, och här bor du på fantastiska spahotell för en liten peng. Karibien är fortfarande ett bra alternativ, i alla fall om man gillar varma temperaturer.

Juni

Förhoppningsvis är det nu sommar i Skandinavien, och vad kan vara bättre än att vara turist i sitt eget land, eller kanske något av våra vackra grannländer? Shopping i Köpenhamn är aldrig fel, och det norska landskapet lockar med vackra fjordar och fina fjäll. Många drömmer om att resa runt på ett grönt Irland med hyrbil och bo på charmiga små bed & breakfasts, och då är juni en perfekt tid att göra detta på. Vill du dra på safari i Kenya och Tanzania är detta en bra tid på året. Sydamerika är också ett bra resmål i juni. Peru går in i sina vintermånader, något som konstigt nog betyder värme och torrt väder längs med kusten, och samma väder finner du i de nordliga delarna av Chile.

Juli

Mitt på sommaren är Island ett härligt resmål, långa ljusa dagar med temperaturer runt 15 grader är perfekt för att uppleva den fantastiska naturen, till fots, i bil eller kanske på hästryggen. Juli är ju också högsäsong för alla resor till Medelhavet, med temperaturer runt 30 grader. Kan du tänka dig att resa lite längre bort är Bali och Java i Indonesien spännande resmål med otrolig natur, fina stränder och låg prisnivå. Vackra Mauritius är ett resmål som har allt, och kanske vill du resa hit på smekmånad? Madagaskar har också bra väder i juli och här kan du se vacker natur och många djurarter som endast finns här.

Augusti

Europa har många bra resmål att besöka under denna härliga sommarmånad. Skottland, Holland och Irland för att nämna några. I Asien är Bali ditt tryggaste val för att undgå dåligt väder. Denna tid på året är också bra för att besöka de nordliga delarna av Australien ,som då har vinter och mindre regn, något som gör att de flesta utflykterna kan genomföras. Darwin är en bra bas för utflykter i The Northern Territory. Kanadas västkust har både vackra storstäder och natur som du för allt i världen inte får gå miste om, och augusti är en perfekt tid att åka dit på. En upplevelse för livet får du i Tibet, som på den här tiden av året är perfekt för vandringsturer.

September

Sommervärmen håller i sig i de sydliga delarna av Medelhavet, men det är nu mindre turister. Kroatien, Turkiet och Portugal är perfekta resmål i september. Har du tänkt att åka till Kina är de nordostliga delarna bäst vid den här tidpunkten. Vill du hellre resa på safari är Zimbabwe och Namibia bra nu i september. Ska du besöka nationalparkerna i de västra delarna av USA, är den mest kända Yosemite ett bra val, men även andra parker som Bryce, Zion och Arches som också är helt otroliga.

Oktober

Hösten är vacker i de södra delarna av Italien, och temperaturerna är som på en bra svensk sommardag. Andra resmål i Europa där det fortfarande är varmt är Kreta, Rhodos, Cypern och Sardinien för att nämna några. Nepal och de sydliga delarna av Kina är också bra resmål i oktober. Inte riktigt så långt bort kan Egypten fresta med härliga temperaturer på runt 25-30 grader, och den här tiden på året är perfekt för en kryssning på Nilen. Sydafrika har vår, och det är en vacker tid att besöka landet. I USA är det höst, men i Texas, Georgia och Arizona är det "Indian Summer" med härliga sommartemperaturer nästan dygnet runt.

November

Om du är ute efter sol och värme, men inte vill resa så långt är Sicilien i Italien ett bra val. Här kan du få temperaturer på runt 18 grader, men ofta faktiskt ännu högre. I Asien är Hong Kong ett bra val, och ett besök i denna fascinerande storstad får man inte gå miste om. Sydkorea är också ett bra resmål i oktober, och då är ett besök i huvudstaden Seoul ett måste. November är också en vacker tid på året i Marocko. Är det sol och bad du är ute efter kanske vi kan locka med en tur till jetset-ön Saint Barts i Karibien. Costa Rica har också härliga sommartemperaturer och här kan du sola och bada, men också få några otroligt häftiga naturupplevelser.

December

Julmånaden frestar många att besöka någon eller några av julmarknaderna i Europa. Vill du kombinera julmarknaden med en spännande storstad är Berlin ett perfekt val, men också andra städer som Hamburg och Munchen har fina julmarknader. Är det snö du är ute efter är en jul i Alperna otroligt vackert. Många klarar sig dock gärna utan snö och vill fira julen under en palm på en kritvit strand och då finns det mycket att välja på. Thailand är en favorit hos många, men också Mexiko, Maldiverna, Seychellerna, Australien och egentligen alla öarna i Karibiska havet kan fresta med sol, bad och sommartemperaturer i december. Källa: Reseguiden


Carpe Diem





Välkommen åter!

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback