: Världen vänder upp och ned på livet :


2012-08-17 @ 21:37:31


Ibland blir inte livet som man tänkt. Här på orten försvann en 16-åring i tisdags och sen dess har frivilliga, Polisen och familjemedlemmar sökt. Inga spår någonstans. Spekulationer om konstiga bilar vid hans hus, någon såg några välta ur ett bylte ur en bil, han har försvunnit tidigare så det är nog ingen fara.... Många saker hör man, men bara en vet sanningen.
Han finns inte med oss mer.
 
Vid en frivillig skallgångskedja i förmiddags så hittades han i skogen. Han hade själv sagt farväl till livet....
 
En liten lapp i fickan sa var ett avskedsmail fanns och det hittades. Han säger där att han inte längre tycker nåt är roligt. Att han känt så sedan 5:e klass. Hejdå, avslutades det med.
 
Jag fick ringa min tonåring på hennes sista dag på sommarjobbet och berätta att hennes vän hittats död. Hon bröt i hop och jag fick åka dit och trösta. Efter lunch med hela familjen så åkte vi till kyrkan så hon fick träffa andra tonåringar i samma situation. Det var en fin stämmning med gråt och skratt där.
Lappen hade familjen lämnat ut för de som ville i kyrkan att läsa. Några tände ljus, andra kramades, det fanns tid för eftertanke och en kopp kaffe.
Underbara medlemmar i den Kyrkan i Österleden. Stooort hjärta till dom.
 
Som förälder får man sig en tankeställare, allteftersom vad min egna lilla familj gick igenom förra sommaren. Att vi vuxna inte alls vet vad som egentligen rör sig i våra barns hjärtan och hjärnor. Trots att de säger att allt är fint o bra och sanningen är det enda som kommer ur dom. Man kan inte så noga veta alltid. Givetvis är det upp till oss vuxna att lära våra barn tala sanning och vara öppna, men de gör inte alltid som vi säger...
Vi försökte säga till vår tonåring idag att vi hoppas att hon nu förstår vår rädsla, när vi inte når henne, just med tanke på förra sommarens tumult. Att vi vet att inte alltid sanningen kommer ur munnen på dom, fast man så gärna vill tro det. Man vill alltid tro att de mår fint de små liven, som vi vuxna skall guida genom livet.
 
Idag vandrar många tankar genom mitt och min mans huvud. Vår dotter har nog fått sig en liten tankeställare själv med. Som hon sa i kyrkan: - Hoppas detta är ett wakeupcall för de som mobbar. Fast. Det ska ju inte behövas ett sånt .... Så sant, så sant.
 
Kramat dina barn idag? Sagt till din mamma och/eller pappa -vi är ju alla någons barn- idag att du Älskar Dom? Har du stannat upp och tänkt vad lyckligt lottad du är? Att inte kanske gnälla över att  man har lite trasiga skor, eller inte fick en pizza idag. Att kanske öppna dina sinnen och tänka på att vi alla är lika, egentligen. Att du kanske inte MÅSTE dammsuga just nu, när ditt barn vill lägga pussel eller berätta nåt som hänt dom idag...
 
Tag vara på livet. Carpe Diem. Lite uttjatat. Men det är sanning i de två fina orden.
 
Kramen till er där ute.


Carpe Diem





Välkommen åter!
Postat av: AnnaKarenina

Tragisk med denna fina kille! Det ska inte behöva hända någon. Många kramar till er!

2012-08-18 @ 00:01:52

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback