: Det är visst sant :


2010-08-29 @ 17:09:50


Det är sant, gå ner vikt med vatten Glöm bantningspiller, reningskurer och pulverdieter.

Nu har forskare bekräftat den gamla visdomen: Det är vatten som gäller. Två glas med sammanlagt en halvliter vatten innan frukost, lunch och middag – samtidigt som du skär ner på portionerna – gör tricket.
Dietister har länge rekommenderat vatten för att gå ner i vikt, men mycket lite forskning har gjorts för att ta reda på dess effekter. Men nu har den första studien av fördelarna med att "ladda" med vatten innan måltider presenterats. Resultaten publicerades i tidsskriften Obesity tidigare i år.

Lågkalori jämförs med vatten
Studien inkluderade 48 överviktiga kvinnor och män mellan 55 och 75 år som gick på lågkaloridiet. Hälften av dem instruerades att dricka en halvliter vatten innan sina måltider.
Efter tre månader hade de som drack vatten innan de åt i genomsnitt tappat drygt sju kilo, jämfört med i genomsnitt fem kilo för kontrollgruppen. Viktnedgången ser dessutom ut att hålla i sig, visar nya data. Efter ett år på samma kur hade vattendrickarna i genomsnitt gått ner ytterligare ett halvt kilo, medan kontrollgruppen i genomsnitt gått upp lika mycket – och ytterligare några hundra gram.

Vet inte varför
Forskarna är inte säkra på varför vattnet främjar viktnedgång, men den huvudsakliga förklaringen verkar vara att det hjälper till att fylla upp magen, minskar hungerkänslorna och överätande. Bara vanligt vatten har testats i studien.

Artikeln kommer från Aftonbladet


Carpe Diem





Välkommen åter!

Skriv gärna några rader är du rar:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback